Annonce
Skibhus Avisen

Genbrug, fitness og snart et stort madmarked: Nu lysner det i Thriges gamle fabrikshaller

Lars Friis Christensen og Laila Knudsen fra ejendomsselskabet Olav de Linde har igennem en længere periode talt med Tahir Siddique om mulighederne for at åbne nyt i den gamle produktionshal. Foto: Jonas Ancher Nyeng
Snart vil der igen summe af liv i de sidste ledige kvadratmeter i Thrigefirkanten centralt i Odense, der tidligere har huset Bazar Fyn. Hos både udlejeren Olav de Linde og lejerne ser man store perspektiver for hele området, hvor der også bliver bygget nye boliger.

Odense: Den sidste flig af tomrummet efter Bazar Fyn vil snart blive fyldt ud af lokkende dufte fra madboder og fra jubelråbene, når der sendes sport eller andre store begivenheder på storskærm i det, som de fleste snart vil komme til at kende under navnet Thrigehallerne.

Den lokale iværksætter Tahir Siddique kunne i midten af november meddele, at Arkaden Food Hall i Vestergade lukkede, men at han i stedet ville åbne et nyt madmarked på de 1200 kvadratmeter i Thrigefirkanten, som har stået tomme, siden Bazar Fyn gik konkurs.

Aftalen mellem udlejeren Olav de Linde og Tahir Siddique betyder, at der nu knap to år efter konkursen omsider ikke er flere ledige kvadratmeter og at de sammen med de nuværende lejere kan se frem mod nye tider i de gamle fabrikshaller, hvor Thrigefabrikkernes produktionen af el-motorer og dynamoer stoppede i 2000.

Annonce

- Vi arbejder på, at området kan blive til en by i byen, som både vil trække folk til fra Skibhuskvarteret, men også fra resten af Odense, siger Lars Friis Christensen, der er afdelingsdirektør for ejendomsselskabet Olav de Linde i Odense.

I den store, højloftede hal er de gamle lamper allerede blevet pudset og hængt op igen, og i de kommende uger vil håndværkerne arbejde på højtryk for at gøre klar til en åbning af Thrigehallerne til februar.

Hvilke madboder og hvordan konceptet helt præcist kommer til at se ud, kan Tahir Siddique endnu ikke løfte sløret for. Men han har store planer for stedet.

- Vi har fået en masse erfaringer i forbindelse med, at vi kastede os ud i at videreføre madmarkedet i Arkaden, da de tidligere ejere gik konkurs. Det var en meget impulsiv beslutning, men det er det her ikke. Det er nøje gennemtænkt, og det helt afgørende for os har været placeringen. Jeg er ikke i tvivl om, at det ligger helt unikt, og at der kommer til at ske en masse ting hernede, siger Tahir Siddique, mens Lars Friis Christensen peger på, at der er flere boliger på vej.

- Vi er meget glade for, at der nu snart kan åbne et nyt madmarked. Og samtidigt er vi i fuld gang med at bygge 125 nye boliger, hvor de første allerede er udlejet og de sidste vil stå færdige i 2023, siger han.

Lys fremtid efter omvæltende tid

Det er dog ikke kun Tahir Siddique og Olav de Linde, der ser frem til, at Thrigehallerne åbner, og der ikke længere står lokaler tommer efter Bazar Fyn.

Det gør man også hos de andre lejere i Thrigefirkanten.

Sascha Bjerregaard var den første til at skrive under på en lejekontrakt på omkring 2700 kvadratmeter, der tidligere husede Bazar Fyn, da hun i efteråret 2020 åbnede fitnesscentret Ground.

- Vi stod ligesom for at få slået hul på bylden, da vi som de første åbnede på Thriges Plads, hvor vi forelskede os i den superflotte bygning. Og at de sidste lokaler nu bliver lejet ud til at madmarked, er jo bare helt fantastisk, siger Sascha Bjerregaard.

Ejeren af Ground Fitness, Sascha Bjerregaard, peger på den daglige ledelse af centret som en afgørende faktor for, at man medlemmer har fortsat deres abonnementer i perioder, hvor centret har været lukket. Fra venstre er det centerleder Rikke Balle (t.v.) og assisterende centerleder Simone Christiansen. Foto: Jonas Ancher Nyeng

Fitnesscentret slog første gang dørene op 31. oktober, men blev lidt over en måned senere ramt af nedlukningen på grund af coronavirus. Alligevel står Sascha Bjerregaard i dag tilbage med en følelse af taknemmelighed. Mange af medlemmerne har nemlig valgt at støtte fitnesscentret igennem den omvæltende tid.

- Det har selvfølgelig været et år, hvor man til tider har haft lidt ondt i maven. Men vores medlemmer har bakket os op og holdt fast i deres medlemskab. Det har været altafgørende, så vi er ekstremt taknemmelige, siger Sascha Bjerregaard.

Annonce

Genbrugstanken blomstrer

Både Tahir Siddique og Sascha Bjerregaard peger på de rå fabrikslokaler med højt til loftet som en af de afgørende faktorer for, at de har valgt at åbne i Thrigefirkanten.

Og det samme gælder for en af de andre nye lejere – genbrugsbutikken Blå Kors Genbrug.

Det fortæller Anders Christensen, der er chef for Blå Kors Genbrug.

Udover Blå Kors kan man også gå på jagt efter genbrugsguld hos Danmission eller Reshoppit. Foto: Jonas Ancher Nyeng

- Hele genbrugstanken gennemsyrer jo lokalerne og det er også noget, som Olav de Linde selv går meget op i, siger Anders Christensen fra Blå Kors, der ligger side og side med to andre genbrugsbutikker – Danmission og Reshoppit.

Med tre genbrugsbutikker på samme sted kunne man få den tanke, at konkurrencen om kunderne kunne blive for hård. Anders Christensen ser dog kun fordele.

Vi har fået en masse erfaringer i forbindelse med, at vi kastede os ud i at videreføre madmarkedet i Arkaden, da de tidligere ejere gik konkurs. Det var en meget impulsiv beslutning, men det er det her ikke. Det er nøje gennemtænkt.

Tahir Siddique, iværksætter og ejer af Thrigehallerne

- Jeg plejer at kalde dem for konkollegaer (en sammenskrivning af ordene konkurrent og kollega, red.). At vi er tre genbrugsbutikker, gør det bare endnu mere oplagt at tage til Thriges Plads, siger Anders Christensen, der også glæder sig til, at det nye madmarked åbner.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at det har stor betydning for os, at der nu bliver åbnet et madmarked, som kan trække endnu flere folk til Thriges Plads. Og jeg tænker da, at vi skal have en kop kaffe med de nye lejere og finde ud af, om vi ikke kunne lave nogle samarbejdsaftaler.

Annonce

Flere interesserede lejere

Ifølge udlejningskonsulent hos Olav de Linde, Laila Knudsen, var der flere, der var interesserede i at leje den store hal, hvor der nu snart åbner et madmarked. Det har dog taget lidt tid at finde den helt rigtige, siger hun:

Håndværkerne arbejder videre med det store lokale i januar. Planen er, at Thrigehallerne kan åbne til februar. Foto: Jonas Ancher Nyeng

- Det har været helt afgørende for os, at vi nu lejer ud til Tahir, der kommer med en masse erfaring og en robusthed, som gør, at vi tror på, at det kommer til at fungere på den lange bane.

Og netop på den lange bane ser fremtiden lys ud, mener Sascha Bjerregaard fra Ground.

- Jeg tror, at der kommer til at ske noget med hele området, hvor man kan gå hele vejen rundt og hvor det er nemt at komme til med bil. Det bliver jo lidt ligesom at have et center nede i byen, siger Sascha Bjerregaard.

Annonce
Skibhus Avisen

Fodboldskole til august

Annonce
Skibhus Avisen

Claus har droppet webshoppen: - Jeg plejer med et glimt i øjet at sige, at der er to ting, man ikke skal finde på nettet: Det er sit instrument og sin livsledsager

Annonce
Skibhus Avisen

Skiftede den hvide kittel ud med det hvide lærred: Den 26-årige sygeplejerske Mathilde springer ud som kunstner efter at have malet med psykiatriske patienter

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skibhus Avisen

Ingen lærerer eller vikarer til de ældste elever: Corona rammer Odense-skole

Skibhus Avisen

Ny bager med engelskklingende navn åbner i Odense til april: - Smør er vigtigt og det er sjovt at prøve nye ting af

Skibhus Avisen

Skiftedag i lægehus med 3300 patienter får ikke tårekanalerne i arbejde hos snart 69-årig læge: - Jeg tror ikke, jeg vil græde

Skibhus Avisen

En byggeplads tager form: Arbejdet med at skabe kontorhus til 1600 medarbejdere i gang

Skibhus Avisen

Zelinas far faldt i havnen og døde: - Min mor ringede mig hjem fra arbejde, og så kom jeg hjem og spurgte, hvor far var, og så sagde hun, at han var død

Skibhus Avisen

Kendt erhvervsmand indsat som midlertidig direktør for Odense Glasværk: - Det er en evig kamp

Skibhus Avisen

Gourmetsted i Odense lukker ned: Stopper på grund af sygdom

Annonce