Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Dansk-tysk jazzfestival ser dagens lys

Massoud Godemann Trio fra Kiel kan opleves den 13. oktober i Flensborg. Prfoto

Nÿd Festival er grænseregionens nye musikfestival for jazz og improviseret musik. Første koncert er den 9. september.

Sønderborg: En festival med udgangspunkt i jazz fra Sønderjylland og Slesvig-Holsten har set dagens lys. Det er musikeren Niels Præstholm fra Sønderborg og kulturentreprenøren Lothar Baur fra Flensborg, som står bag festivalen. De ønsker med festivalen at bringe store jazz-oplevelser til grænseregionen og præsentere publikum for de mange dygtige jazzmusikere, der har tilknytning til området.

- Festivalen er tænkt som en fælles platform for musikere på begge sider af grænsen. Vi mærker en stor opbakning til festivalen blandt musikerne. Det ser vi som et udtryk for, at der er en massiv interesse for skabe spændende kunst og kultur i grænseområdet, siger makkerparret. Festivalen foregår på forskellige spillesteder i Flensborg og Sønderborg og er blevet til med støtte fra Interreg og Statens Kunstfond. I første omgang i år og næste år.

- Visionen er, at festivalen skal foregå i én samlet periode som en sommerfestival, siger Niels Præstholm.

På festivalen kan man opleve jazzmusikere fra Sønderjylland, Kiel, Flensborg og Hamborg.

Festivalen foregår lørdag den 9. september i Det Sønderjyske Køkken i Sønderborg. Søndag den 10. september og fredag den 13. oktober i Kühlhaus i Flensborg. Den sidste dag er søndag den 26. november på Sønderborghus. De to første dage er der fri entré, mens der opkræves entré de to sidste spilledage. Hver dag kan man opleve mellem to og tre bands - blandt andet festivalens eget ensemble: Nÿd Ensemble med 12 musikere.

Se mere på festivalens hjemmeside www.nydfestival.com

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Formanden svarer

Annonce