Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Det er vores hobby at hjælpe

Der er hjælp at hente til indehavere af gamle og nyere PCere. Foto: Arkivfoto

Medlemmerne af brugergruppen i PC-foreningen Alssund Linux stiller den ene gang efter den anden op for at hjælpe personer med deres gamle eller nyere pc - helt gratis.

Sønderborg: De erfarne medlemmer af brugergruppen i PC-foreningen Alssund Linux står endnu en gang klar til at hjælpe PC-ejere med installering af Linux-styresystemet. Det sker lørdag 12. januar mellem klokken 13 og 16 i foreningens lokale på første sal i Aktivitetscenteret på Ullerup Skole, Bakkensbro 6.

Der er gratis adgang og al den hjælp, der ydes, skal der heller ikke betales for. Men har man lyst til at give et bidrag til foreningens lille økonomi, så står sparegrisen Øffe klar ved døren, fortæller bestyrelsessekretør Jørgen Rubæk. Det kan ske ganske anonymt.

Jørgen Rubæk understreger dog, at et glad smil fra gæsterne, når de går ud fra en af foreningens install-arrangementer, er rigelig løn.

- Vi har alle en temmelig god fornemmelse i maven, når gang sidste gæst har forladt lokalet. Det er vores hobby at hjælpe andre mennesker med deres gamle eller nyere pc og de problemer, de må have med den, siger Jørgen Rubæk.

Med Linux er det muligt

- Mange kan ikke længere komme på Netbank og NemID, fordi deres Windows er for gammel. Med Linux er det atter muligt. Med et moderne Linux-styresystem får man gratis en kontor-pc ud af den gamle eller nyere pc, fortæller Jørgen Rubæk.

- Til en Linux pc kræves der ikke et stort grafikkort og Linux bruger ikke antivirus-programmer. Der følger en stor, gratis kontorpakke med, siger bestyrelsessekretæren.

Der er efter arrangementerne, som holdes en gang om måneden, et til to opfølgningsmøder på Ullerup Skole, og har nogen problemer, så står Alslug klar til at hjælpe.

Hvis der skal købes ekstra ram, batteri eller harddisk på nettet, er Linux-folkene også behjælpelige med at finde de billigste løsninger og de monterer det gratis.

25 deltagere

Der deltager typisk 25 personer i det, der kaldes en installfest. De kommer med PCere, der er op til otte og ni år gamle, og oplever ifølge Jørgen Rubæk ofte, at deres gamle pc med Linux bliver hurtigere end den, de lige har købt.

PC-foreningen Alssund Linux blev stiftet for 18 år siden og har mellem 160 og 170 medlemmer. Den nærmeste gruppe har til huse i Flensborg.

Linux

Linux starter op på bare 30 sekunder og du kan gå på nem-ID, borger.dk, skat, E-boks og rigtig meget andet. På nyere PCere kan du også gå på Netflix - stort grafikkort er ikke nødvendigt.

Hvis der findes en sikkerhedsbrist i styresystemet på verdensplan, foretages en udbedring i løbet af en uge hos de 100.000 Linux-brugere verden over. Derfor bruges der ikke anti-virusprogrammer.

Med Linux følger en gratis officepakke, og den er ifølge Jørgen Rubæk akkurat lige så god som de pakker, der købes. Der kan gratis og lovligt installeres billedredigeringsprogrammer, der - igen ifølge Jørgen Rubæk - kan måles sig med Photoshop, CAD-programmer og en erstatning for Illustrator.

Jørgen Rubæk er bestyrelsessekretær i Linux Sønderborg. Foto: Jens Eilertsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce