Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Det gør noget ved Thomas' 'boller' når han spiller hård rock

Superpunzz er fra venstre John Callesen, Jens Andersen, Thomas Misch og Michael Schultz. Foto: Jens Eilertsen
Vi møder it-manden, marketingsmanden, key account manageren og skadedyrsbekæmperen i bandet Superpunzz. De har øvet, øvet og øvet under nedlukningerne og er nu klar til at tage ud og optræde med hård 70er rock.

Tandslet: Key account manageren er kommet. Det samme er marketingsmanden fra Danfoss. Nu mangler vi bare skadedyrsbekæmperen og IT-manden. De kører begge ind på pladsen ved Pilene 1A i Tandslet få sekunder senere.

Nu står ugeavisen over for medlemmerne af bandet Superpunzz - tre gamle drenge og en ung fyr på 44. De samles jævnligt på adressen for at gøre det, de elsker aller mest - at spille hård rock fra 1970erne. Et par numre fra 80erne er også på repertoiret - vist mest for, at den 44-årige ikke skal føle, at alt er fra tiden, før han var født.

Black Sabbath, Deep Purple, The Who, Van Halen, Alice Cooper og andre står på programmet. 60-årige John Callesen siger, at selv om drengene er oppe i årene, så bliver de aldrig for gamle til at rocke.

Annonce

Pis med robotter

- Selv om et par af os har passeret de 60, så er vi ikke begyndt at spille blød jazz eller det, der er værre, siger John Callesen, der ikke har lyst til at spille egne numre. Folk kommer for at høre noget, de kender, siger han.

John Callesen har spillet rock i både Uganda og USA. Foto: Jens Eilertsen

- Vi gider ikke det pis med robotter, der laver hit efter hit. Det her er håndværkerrock. Her er musikerne og sangeren en uundværlig del af en massiv enhed - du skal have respekt for dit instrument, siger Jens Andersen.

Det bakker Thomas Misch op. Når han rocker og alle rammer plet, så sker der - siger han - noget med hans "boller". Han retter det til, at det løber koldt ned ad ryggen. Hård rock og mandehørm fylder rummet i Tandslet.

Thomas Misch er yngste medlem med sine 44 år. Foto: Jens Eilertsen

De fire mænd har masser af år som amatørmusikere bag sig, og John Callesen, der i øvrigt har spillet i både Afrika og USA, og Jens Andersen har spillet sammen flere gange i både Pickelmütz, Who's Next og Waco. De taler grinende om, at de har et musikalsk ægteskab. Hvad hustruerne siger til, at mændene nu igen er på banen og gerne vil ud at spille, får vi ikke at vide - men medlemmerne af bandet siger bare, at de har spillet musik længere, end de har været gift.

Annonce

Guitarist fra Sjælland

Det nye band Superpunzz er kommet i stand, fordi John Callesen og Jens Andersen begyndte at spille sammen igen på bas og trommer, og det rakte jo ikke. De bands, de kopierer, består næsten alle af tre musikere og en sanger. Det skulle Superpunzz også - derfor blev der gennem  Den Blå Avis søgte en guitarist.

Jens Andersen er 64 år og dermed bandets ældste medlem. Foto: Jens Eilertsen

Sådan en fandt de - på Sjælland. Michael Schultz kørte i sin første tid i bandet fra sin bopæl syd for Holbæk i tre timer til Tandslet for at øve tre timer - og tre timer hjem igen. Det kostede altså den musikglade rocker ni timer at øve - men han gjorde det gerne, og er i øvrigt nu flyttet til Tråsbøl ved Felsted.

- Når man er parat til at køre så langt for at spille, så er man den helt rigtige for vores band, siger John Callesen, der tidligere sang samtidig med, at han klarede trommerne.

Annonce

Bandet fik en Benjamin

Men de tre bandmedlemmer syntes, at der skulle en sanger med, og Jens Andersens søn kendte en, der kendte Thomas Misch. Han er godt nok kun 44 år og således 20 år yngre end ældste bandmedlem, men Thomas Misch kom med og gjorde det godt.

Michael Schultz kørte tre timer til øveaftenerne og tre timer hjem igen. Men nu er han flyttet til landsdelen. Foto: Jens Eilertsen

- Jeg plejer godt nok at spille guitar, men så prøvede jeg der her, siger han.

Nu skal der ikke flere med, siger John Callesen - det er der flere årsager til. En af grundene til, at man ikke søger en keyboardspiller er, at jo flere man er, jo større risiko er der for, at et af medlemmerne ikke kan, når de skal ud at spille.

Annonce

Håber på Bobby

Repertoiret er på plads og musikerne er klar til at tage ud på lokale scener. De har faktisk været klar et stykke tid, men coronaen har forsinket deres livepremiere. Nu håber de på at komme med til Bobby Festival i november - men andre er også velkomne til at ringe, hvis de mangler et band, der spiller den slags musik, der sædvanligvis spilles ved privatfester efter midnat.

- Du kender det godt, når damerne er samlet i et hjørne og er begyndt at snakke, så sættes den hårde rock på anlægget og mændene spiller luftguitar, mens damerne kommer og siger, at børnene ikke kan sove og at vi skal tænke på naboen, siger Jens Andersen.


Du kender det godt, når damerne er samlet i et hjørne og er begyndt at snakke, så sættes vores musik på anlægget og mændene spiller luftguitar, mens damerne kommer og siger, at børnene ikke kan sove og at vi skal tænke på naboen.

Jens Andersen


Thomas Misch tilføjer, at damerne taler for døve øren - for man bliver ekstatisk, når når den hårde rock fylder lokalet og luftguitaren er fundet frem.

Bandmedlemmerne

Jens Andersen, marketingsmand på Danfoss, 64 år, bor i Sønderborg. Bass

John Callesen, key account manager hos Toyota Europe, 60 år, bor i Sønderborg. Trommer

Michael Schultz, it-mand, 57 år, er flyttet fra Sjælland til Tråsbøl ved Felsted. Giutar

Thomas Misch, Vej og Park team skadedyr i Sønderborg Kommune, 44 år, bor i Sønderborg. Sang

Annonce
Ugeavisen Sønderborg

En jubilæumsgave venter på dronningen: Kommunen planlægger en overraskelse under sommeropholdet

Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Tiden som børnehave er slut: Nu vil boligforening rive ned og bygge rækkehuse

Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Mindeord: Anna Marie kunne se det sjove ved næsten enhver situation

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Sønderborg Garden trutter af optimisme

Ugeavisen Sønderborg

Trekantsdram åbner sæsonen på Sønderborg Teater

Ugeavisen Sønderborg

Er du enlig mand - så har Outdoor I Centrum et godt tilbud

Ugeavisen Sønderborg

Der er mange kloge hoveder på Statsskolen

Ugeavisen Sønderborg

Smitterekord - også i Sønderborg

Ugeavisen Sønderborg

Ny medejer af Sønderborg Osteopati/Fysioterapi

Ugeavisen Sønderborg

Dem sagde vi farvel til

Ugeavisen Sønderborg

Oplevelsespark søger rekordmange ansatte til den nye sæson

Ugeavisen Sønderborg

Universe udvider populær attraktion: Går en etage højere op

Ugeavisen Sønderborg

Covid-19 kommer til at sætte spor: Disse erfaringer har kommunen gjort sig

Ugeavisen Sønderborg

Akut mangel på sundhedspersonale endte med et nødråb: Appellen er blevet hørt

Ugeavisen Sønderborg

Kunstig intelligens skal klare ressourcekrævende opgave for Sønderborg Kommune

Annonce