Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Din gamle PC får nyt liv helt gratis

Kasserer Poul Erik Lauridsen (tv) og bestyrelsessekretær Jørgen Rubæk står klar til at hjælpe alle med nye styringssystemer. Foto: Jens Eilertsen

Alssund Linux Brugergruppe hævder, at styreprogrammet gør en otte år gammel PC hurtigere end en ny.

Sønderborg: Hver måned indkalder Alslug - Alssund Linux Brugergruppe - til gratis installering af Linux styreprogram. Foreningen kalder det for en installfest - og hvis man spørger bestyrelsessekretær Jørgen Rubæk, Augustenborg, og kasserer Poul Erik Lauridsen, Felsted, så er der tale om en fest for mange af de op til 25 deltagere.

Det er nemlig sådan, at flere af deltagerne kommer med aflagte bærbare og stationære PCere, som er op til otte til ni år, og ifølge Poul Erik Lauridsen så oplever de ofte, at det nye styreprogram gør, at den gamle PCer bliver hurtigere end den, de lige har købt.

- Så kommer de næste gang med den nye eller med naboens PC for at få installeret Linux, siger Jørgen Rubæk.

Linux starter op på bare 30 sekunder og du kan gå på nem-ID, borger.dk, skat, E-boks og rigtig meget andet. På nyere PCere kan du også gå på Netflix - stort grafikkort er ikke nødvendigt.

Jørgen Rubæk

Installfest

Næste installfest finder sted på Ullerup Skole, Bakkensbro 6, i foreningens lokale på 1. sal, lørdag 11. august mellem klokken 13 og 16.30.

Annonce

Helt gratis

Der er efter hver installfest en til to opfølgningsmøder på Ullerup Skole, og har nogen problemer, så står Alslug klar til at hjælpe. Det koster heller ikke noget. Foreningens økonomi er baseret på frivillige bidrag.

Hvorfor står en gruppe computerkyndige mænd i deres bedste alder klar til - uden nogen form for betaling - at hjælpe andre med Linux?

Det har simpelthen noget med interesse og lidt fascination af Linux at gøre - forstår ugeavisen efter en meget lang snak med de to Linux-folk. De to fortæller om alle systemets herligheder med en brændende entusiasme og bevæger sig flere gange ud i nogle meget komplicerede beskrivelser af Linux' fordele.

- Linux starter op på bare 30 sekunder og du kan gå på nem-ID, borger.dk, skat, E-boks og rigtig meget andet. På nyere PCere kan du også gå på Netflix - stort grafikkort er ikke nødvendigt, siger Jørgen Rubæk.

Poul Erik Lauridsen tilføjer, at der - hvis der findes en sikkerhedsbrist i styresystemet på verdensplan - foretages en udbedring i løbet af en uge hos de 100.000 Linux-brugere verden over. Derfor bruges der ikke anti-virusprogrammer.

Med Linux følger en gratis officepakke, og ifølge Jørgen Rubæk er den akkurat lige så god som de pakker, der købes. Der kan gratis og lovligt installeres billedredigeringsprogrammer, der ifølge de to Linux-folk er på højde med Photoshop, CAD-programmer og en erstatning for Illustrator.

Hvis der skal købes ekstra ram, batteri eller harddisk på nettet, er Linux-folkene også behjælpelige med at finde de billigste løsninger og de monterer det gratis.

- Hvis der er en nødstedt Linux-bruger derude, så skal de bare kommer her. Her er altid hjælp at få. Vi ved også, at der er mange selvlærte Linux-entusiaster og de er meget velkomne til at besøge os, siger Jørgen Rubæk.

Alssund Linux Brugergruppe blev stiftet for 18 år siden og den nærmeste brugergruppe ligger i Flensborg.

- Vi har været ude og fejre, at vi lige er blevet myndige, siger Poul Erik Lauridsen.

Alslug har mellem 160 og 170 medlemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce