Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Fonde giver museum penge til ny hjemmeside

Fra venstre er det komitemedlemmerne Johannes Hees, Hans Ove Jensen og Hans Struck. Fra BHJ Fonden deltog og Sydbank Fonden deltog Peder Damgaard og Bente Skylvad. Foto: Jens Eilertsen
Sydbank, BHJ Fonden og Fabrikant Mads Clausens Fond har æren for, at Ringridermuseet får en flot ny hjemmeside.
Annonce

Sønderborg: Formanden for komiteen bag Ringridermuseet i Sønderborg Hans Struck er glad denne solbeskinnede formiddag, for han har besøg af filialdirektør Bente Skylvad fra Sydbank Fonden og Peder Damgaard fra BHJ Fonden. Der var afbud fra en repræsentant fra Fabrikant Mads Clausens Fond.Vi har også mange filmoptagelser på siden - den ældste går helt tilbage til 1921. Her ser man et velbevaret ridt gennem galgerne, opstillingen på slotspladsen, optoget gennem byen og situationer fra pladsen og ringriderfrokosten.

Formand Hans Struck


De tre fonde har bevilget i alt 25.000 kroner, og derfor går arbejdet med at etablere en ny hjemmeside i gang. Det vil tage 500 mandetimer, anslår komiteen bag museet, og det er planlagt, at det nye site går i luften i første kvartal af 2021.

- Vi er meget taknemmelige - tak til de tre fonde, sagde Hans Struck ved den lille sammenkomst.

Annonce

Virker "slidt"

Han fortalte, at den nuværende hjemmeside virker "slidt", og at tiden er inde til at åbne for en ny og moderne side.

Ringridermuseet.dk indeholder beretninger - artikler og fotos - fra ringriderfesterne helt tilbage til 1888, hvor det hele begyndte. Resultaterne med kongerne, kronprinserne og prinserne er der også sammen med rytterresultaterne.

På hjemmesiden er der navne på alle deltagende bands - danske og udenlandske -  og der kan læses alt om herrefrokosterne - antal deltagere, restauratører, menuer og andet.

- Vi har også mange filmoptagelser på siden - den ældste går helt tilbage til 1921. Her ser man et velbevaret ridt gennem galgerne, opstillingen på slotspladsen, optoget gennem byen og situationer fra pladsen og ringriderfrokosten, fortalte formanden.


Ringridermuseet.dk

Ringriderfestens hjemmeside havde i 2019 41.474 besøgende. Siden blev etableret i 2008, og der har siden været cirka 350.000 besøgende.

Adressen er: ringridermuseet.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce