Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Fra bankmand til bedemand

Der står stadig Sønderborg Begravelsesforretning på facaden, men Thomas Helmichs firma hedder Helmich og Søn Begravelsesforretning. Foto: Jens Eilertsen
Thomas Helmich fejrer 25 års jubilæum i Helmich & Søn Begravelsesforretning.

Sønderborg: Thomas Helmich er tredje generation i Helmich & Søn Begravelsesforretning, og han kan 1. januar fejre 25 års jubilæum i forretningen. Indehaveren af virksomheden er kun 52 år, så han tænker ikke på pension endnu, men det er jo alligevel relevant at spørge, om der kommer en fjerde generation.

- Det ved jeg ikke - det står selvfølgelig mine børn helt frit, siger Thomas Helmich, der har to døtre. Line er 18 år og går i 2.g og Sofie er 21 år og læser økonomi.

Om navnet skal ændres fra Helmich & Søn til Helmich & Datter vides endnu ikke.

- Jeg blev spurgt, da jeg var i deres alder, og jeg sagde, at det ville jeg da godt prøve, siger Thomas Helmich, der er bankuddannet og arbejdede som rådgiver i det, der i dag hedder Nordea.


Jeg blev spurgt, da jeg var i deres alder, og jeg sagde, at det ville jeg da godt prøve.

Thomas Helmich


Han tog et års orlov fra banken og arbejdede et halvt år i faderens firma og rejste et halvt år. Efter orlov tog han tilbage til banken i tre år, men da han igen bad om orlov, fik han et nej. Og så sagde han op og begyndte som bedemand.

Et givende job

- Bedemand. Det er vel ikke drømmejobbet for et ungt menneske?

- Det er et givende job. Du hjælper andre og føler, at der er en stor værdi i dit arbejde. Vi kan ikke fjerne sorgen og savnet, men vi kan være med til at give gode minder og fortælle, at man kan leve med tabet. Og vi husker altid, at en begravelse ikke er noget, man kan gøre om.

Thomas Helmich var 26 år, da han trådte ind i firmaet - og han siger, at det var tidligt. For en bedemand skal have en vis empati og medfølelse for at tale med mennesker i sorg.

- Hvad siger folk, når du er ude i festligt lag og fortæller, at du er bedemand?

- Nu er jeg 52, så der er ikke så meget festlilgt lag. Men de fleste er nysgerrige og har spørgsmål.

Helmich & Søn Begravelsesforretning

Helmich & Søn Begravelsesforretning blev stiftet i 1942 af den nuværende ejers bedstefader Marius Christian Helmich, der oprindeligt var snedker. De første år lavede han selv kisterne. I 1962 begyndte sønnen Gerhardt Helmich, der i dag er 79 år og som var still going strong i forretningen indtil for et par år siden, at hjælpe til i familiefirmaet. I 1972 overtog han forretningen. I 1995 begyndte Thomas Helmich i foretningen og han blev medejer i 1998.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Formanden svarer

Annonce