Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Halvering af fjernvarmepris på Nordals

1. juli tager Sønderborg Forsyning det nye kraftvarmeværk på Nordals i brug, hvilket får en positiv afsmitning på prisen for fjernvarmebrugerne. Arkivfoto: Claus Thorsted
Når det gamle kraftvarmeværk i Nordborg snart lukker og slukker, kommer det samtidig til at betyde op mod en halvering af fjernvarmeprisen for nogle kunder.
Annonce

Nordals: Tirsdag den 30. juni lukker og slukker det gamle, udtjente Nordborg Kraftvarmeværk, og herefter bliver varmeforsyningen til de ca. 1200 fjernvarmekunder i Nordborg, Lavensby og Langesø varetaget af det nye Nordals Fjernvarmeværk.

Det betyder samtidig, at fra 1. juli vil prisniveauet være det samme som i Sønderborg, og det ligger en del lavere. Kunderne ved Østerlund, Nordborg, Langesø og Havnbjerg Varmecentral har tidligere betalt mellem 550,00 og 900,00 kr. pr. MWh, men den pris falder for alle kunder nu til 429,50 kr. pr. MWh.

Annonce

Nye kunder

Nye fjernvarmekunder vil kunne få en række forskellige tilskud og rabatordninger, hvis de skifter fra for eksempel oliefyr eller gasfyr.

- Fjernvarme er langt bedre for miljøet end opvarmning med fossile brændstoffer som olie og gas. Derfor får man som ny kunde en økonomisk gulerod, siger direktør ved Sønderborg Forsyning, Hans Erik Kristoffersen.

Vil man vide, hvor meget man kan spare, kan man finde en beregner på Sønderborg Forsynings hjemmeside, hvor man også kan booke et møde med en konsulent.

Man kan også møde Sønderborg Forsyning til en snak om fjernvarme 30. juni ved Kvickly i Nordborg, 1. juli ved Slagter Nielsen i Langesø og 2. juli ved Havnbjerg Center. Alle dage mellem kl.14 og 17.

Fakta om fjernvarme

Danmark er det land i verden, hvor flest har fjernvarme. To ud af tre danske husstande bliver opvarmet med fjernvarme. Der findes 430 fjernvarmeforsyninger i Danmark og 60.000 kilometer fjernvarmerør.

Fjernvarme er en effektiv og ofte billigere varmekilde, fordi man kan optimere varmeproduktionen centralt i et større anlæg i stedet for at have mange små og mindre effektive systemer i hver enkelt husstand.

På Nordals Fjernvarmeværk er fjernvarmeproduktionen baseret på halm - et biobrændsel, der gør produktionen bæredygtig og CO2-neutral. Når afgrøderne vokser op, optager de CO2 fra atmosfæren. Bliver afgrøderne senere brændt af – som på Nordals Fjernvarmeværk – er det samme mængde CO2, der bliver frigivet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce