Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Jeppe maler cover til Danmarks mest streamede rapper

Jeppe Nedergaard er sædvanligvis ikke glad for bestillingsarbejde - men det er han denne gang. Foto: Jens Eilertsen
Den tidligere rapper Jeppe Nedergaard har kastet sig over billedkunsten, men han er glad for at kunne vende tilbage til rap i en helt anden rolle.

Sønderborg: Vi skal tilbage til september 2021. Det er en ganske almindelig arbejdsdag hos Grafisk Arbejde i Guderup for Jeppe Nedergaard. Vist en tirsdag. Den 42-årige grafiker og kunstmaler husker ikke lige, hvad det var, han var i gang med, men siger i sjov, at det måske var brevpapir til en revisor.

Så skriver en gammel bekendt fra dengang, Jeppe Nedergaard var Jeppe Rapp og i gang med en musikalsk karriere. Manden, der skriver, hedder Mads Ebdrup, og ham har Jeppe en gang lavet et musiknummer med.

- Vil du ikke lige ringe, stod der på Jeppe Nedergaards telefon.

Annonce

- Jeg vidste jo, at han arbejdede sammen med nogle af de store musiknavne inden for rap, og jeg håbede da, at han skrev til mig, fordi han kan bruge noget af det, jeg laver, fortæller Jeppe Nedergaard, der har lagt musikken bag sig for at hellige sig malerkunsten.

Ved at falde ned ad stol

Jeppe Nedergaaard tog en pause fra arbejdet i Guderup og ringede - og så var han ellers ved at falde ned fra stolen. Han hørte nemlig Mads Ebdrup sige:

- Jeg har vist din hjemmeside til Gilli, og han kan lide det, du laver. Vil du lave coveret til hans næste album?

Jeppe Nedergaard bryder sig ikke om at lave bestillingsarbejde, fordi har har brug for den fulde kunstneristiske frihed, men når Danmarks mest streamede rapper i 2020 og 2021 spørger, så siger man bare ja.

Det betyder også noget for Jeppe Nedergaard, at han på denne måde får en mulighed for at vende tilbage til rapmusikken uden at være udøvende kunstner - han siger, at det er som om, enderne mødes. Selv om han ikke selv skriver og står på scenen, så betyder musikken nemlig meget for den 42-årige familiefar og Citroën C4 Picasso-indehaver.

- Det er jo fantastisk at få lov at lave coveret til en kunstner som Gilli, og det er lige så fantastisk, at mit maleri skal bruges til merchandise og måske være bagtæppe til Gilis koncerter.

Det er jo fantastisk at få lov at lave coveret til en kunstner som Gilli, og det er lige så fantastisk, at mit maleri skal bruges til merchandise og måske være bagtæppe til Gilis koncerter.

Jeppe Nedergaard
Annonce

Fed musik

- Hvad synes du om Gillis musik?

- Det er fed musik med tekster i den hårde afdeling, men det er også dansabel musik med latinske rytmer. Jeg har lyttet meget til den, og her kommer jeg med min kunst ind i et segment, hvor jeg gerne vil være. Jeg kan lide at blande mig med unge, som ikke går på kunstudstilling - det behøver ikke altid være finkulturelle, siger Jeppe Nedergaard, der i øvrigt mener, at Gilli med sine tekster er med til at motivere unge til at gøre noget fornuftigt med deres liv.

- Har du mødt Gilli?

- Nej - og jeg har heller aldrig talt med ham. Han bor i Spanien og er et meget privat menneske. Jeg har i øvrigt fået at vide, at mit maleri skal hænge hjemme hos ham - det er jeg da stolt over.

Sådan ser coveret til Gillis nye albud ud - og det er skabt i Augustenborg. Foto: Jens Eilertsden
Annonce

Fik et foto

- Fik du frie hænder til at skabe et cover?

- Nej, jeg fik tilsendt et foto og fik at vide, at det skulle være noget derhenad. Denne gang har jeg brugt mange flere farver, end jeg gør normalt, og jeg kan ikke afvise, at noget af det, jeg har lavet denne gang, vil kunne ses i nogle af mine kommende malerier.

- Kan du tænke dig flere opgaver af denne art?

- Ja, men det er vigtigt for mig, at jeg ikke bliver ham, der maler covers - eller som kendis-maleren. Jeg har min egen stil, og der er noget melankoli over mine billeder - det er det, jeg gerne vil kendes for. Men jeg skal da lige sige, at det altså ikke tager voldsom lang tid at lave et maleri som dette - vel en 15 til 20 timer - så jeg har masser af tid til at male ved siden af.

Annonce

Mænd

- Hvad laver du lige nu?

- Jeg arbejder på en udstilling, der hedder "Mænd". Men du kan også skrive "Mén", siger Jeppe Nedergaard, der som nævnt har noget melankolsk over sin streg. Det er sjældent, hans figurer smiler, og selv om kunstneren virker både glad og sympatisk, så siger han, at der altid er noget af ham i malerierne.

- Hvorfor lave en udstilling kun med mænd?

- Jeg har altid tegnet og malet mænd - jeg ved ikke hvorfor. Men jeg giver noget af mig selv til mine malerier, og jeg er jo en mand. Men det kan da være, at der også kommer en udstilling med navnet women - der kan du jo også skriver mén.

Kunstneren har fået en henvendelse fra København, så det er muligt, at udstillingen "Mænd/mèn" både skal vises på Als og i hovedstaden. Det bliver en gang i foråret - måske april, måske maj.

Gilli

Gilli hedder egentlig Kian Rosenberg Larsson, og han er født 27. juni 1992. Rapperen boede i barndommen i Rødovre - i dag er han gift og bor i Spanien.

Han har været en del af det danske undergrundsmiljø i mange år og har lavet numre med navne som Bars Of Crack og Bombs Over Copenhagen - og medvirket på et nummer med titlen Fissehul.

For at finde det egentlige kommercielle gennembrud skal vi tilbage til 2014, da han udgav EPen Ækte Vare, der fik dobbelt streaming-platin.

Den nye udgivelse hedder Carnival. Udgivelsesdato: Fredag 14. januar 2022.

Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Stigende energipriser skaber vækst i Sønderborg-virksomheden Niko

Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Tre gamle træer fældet ved Sønderborg Slot: Derfor skulle de ned

Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Fra børnehaveklassen til byrådet: Her er vores ønsker til jer

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Stormen Malik lukker trafikeret havnegade

Ugeavisen Sønderborg

Vicedirektør på EUC Syd går på pension: Slipper ikke helt arbejdslivet

Ugeavisen Sønderborg

Stigende antal coronasmittede rykker byrådsmøde til ny adresse

Ugeavisen Sønderborg

Anmelder blev overvældet af pigekor og Efterklangs fælles sang: Nu fortsætter samarbejdet med tre koncerter

Ugeavisen Sønderborg

Nyt tilbud til gymnasieelever: Få gratis undervisning i matematik på SDU

Ugeavisen Sønderborg

Debat: Sønderborg Kommune skal være en god kommune for mennesker med handicap

Ugeavisen Sønderborg

Den sidste fotograf klapper fotoalbummet sammen: - Jeg har aldrig truffet en sværere beslutning

Ugeavisen Sønderborg

Det er ikke rart at høre

Ugeavisen Sønderborg

Skal dit barn være star?

Ugeavisen Sønderborg

Mobning og abe-jokes gjorde Nilan stærk: Nu vil han være statsminister

Ugeavisen Sønderborg

Dem sagde vi farvel til

Annonce