Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Kreative corona-initiativer belønnet af BHJ Fonden

Fra venstre ses Søren Hansen (Skærbækcenteret), Steffen Helms (Steel of Denmark), Randi Wael, Sophie Marie Plenge (Kløften Havefestival) og Peder Damgaard (BHJ Fonden). Privatfoto
De tre vindere af fondens initiativpris 2020 har alle udvist handlekraft, gåpåmod og leveret nye løsninger på de udfordringer, der tårnede sig op på grund af coronaen.
Annonce

Sønderjylland: Prismodtagerne er virksomheden Steel of Denmark fra Haderslev, feriecenteret i Skærbæk og Kløften Havefestival fra Haderslev, der hver fik tildelt 25.000 kroner fra BHJ Fonden.

- De tre vindere har alle på hver deres måde gjort en forskel, og det har været en fornøjelse at høre, hvordan de har vendt situationen til noget positivt. De har være iderige og gentænkt deres egne forretninger og koncepter. De kan virkelig være stolte af deres arbejde, siger Peder Damgaard, formand for BHJ Fonden.


De har være iderige og gentænkt deres egne forretninger og koncepter. De kan virkelig være stolte af deres arbejde

Peder Damgaard, formand for BHJ Fonden.


BHJ Fonden yder støtte til humanitære, kulturelle og almene formål, og Sønderjylland har en særlig plads hos fonden. Derfor lægger bestyrelsen også vægt på tilknytningen til Sønderjylland, når den udvælger støtteberettigede emner.

Til årets initiativpris har fonden søgt efter kandidater, der i forlængelse af nedlukningen af samfundet den 11. marts har udvist handlekraft, gåpåmod og leveret nye løsninger på de udfordringer, der tårnede sig op.

Annonce

Stolt prismodtager

Normalt leverer Steel of Denmark rustfrit inventar til restaurationsbranchen. Men ejeren Steffen Helms omstillede hurtigt sin produktion til at producere mobile vaskestationer med håndsprit, vand og sæbe, der blev solgt til skoler, indkøbscentre og andre offentlige steder.

- Jeg er så lykkelig og stolt over at have vundet prisen. Det betyder meget at være med til at gøre noget godt for andre og hjælpe til ude i det danske samfund - og samtidig blive profileret for det, siger Steffen Helms, ejer af Steel of Denmark.

I Skærbækcenteret med lederen Søren Hansen i spidsen blev køkkenet omlagt til take-away, medarbejderne blev sendt hjem på lønkompensation, og man udviklede et nyt koncept ’Kidz Club’, der levede op til covid-19-reglerne.

Kløften Havefestival løb af stablen i sommer, hvor de to initiativtagere fik mobiliseret det meste af Haderslev.

- Selvfølgelig har vi været foregangskvinderne, og vi har sat rammerne, men vi havde aldrig nogensinde fået den succes, hvis folk ikke havde bakket op om det. Derfor bliver vi vildt stolte af at se Haderslev og generelt Sønderjylland holde sammen, når det gælder, siger Randi Wael og Signe Marie Plenge, koordinatorer af Kløften Havefestival.

Fonden blev stiftet i 1983 i Gråsten som en erhvervsdrivende fond af Svend Beck, Peter Holm og Vagn Jacobsen.  I 2004 blev BHJ solgt, og fonden blev omdannet til en almennyttig fond. Fonden uddeler tre gange om året støtte til projekter og initiativer samt en gang årligt BHJ Fondens Initiativpris.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce