Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Lachenmeier Monsum køber fynsk virksomhed

Lachenmeier Monsun lå fra 1952 til 2018 på Grundtvigs Allé i Sønderborg, men er nu rykket ud til motorvejen. Arkivfoto: Søren Gylling
PAM A/S i Odense er blevet opkøbt af Lachenmeier Monsun A/S i Sønderborg.
Annonce

Sønderborg: Lachenmeier Monsun har købt det fynske firma PAM for et ikke offentliggjort beløb.

- PAMs organisation får nu adgang til vores organisation og netværk, vores produktionsapparat, vores service og montageorganisation, og vi får mulighed for at tilbyde vores kunder nye produkter og løsninger. Det vil give begge selskaber et kæmpe løft og positionere os fremadrettet, siger Lars Johansen, administrerende direktør i Lachenmeier Monsun, som han ejer sammen med salgsdirektør Christian Ørskov Pedersen.

Lachenmeier Monsun designer og producerer løsninger til industriel håndtering af bulkvarer, fra korn- og foderstoffer til biobrændsel. Virksomheden rykkede for to år siden fra Sønderborg midtby og ud i større bygninger ved motorvejen. Den har i dag 85 ansatte.

PAM bliver liggende i Odense og Lachenmeier Monsun bliver i Sønderborg, men de to virksomheder vil fremover arbejde tæt sammen.


Vi får mulighed for at tilbyde vores kunder nye produkter og løsninger. Det vil give begge selskaber et kæmpe løft og positionere os fremadrettet

Lars Johansen, adm. direktør i Lachenmeier Monsun


Ny direktør og medejer i PAM bliver fra 1. januar 48-årige Joakim Haulrik, der har 20 års bred ledelseserfaring fra blandt andet Rockwool International, Alfa Laval og senest som Vice President hos Haldor Topsøe.

Annonce

Kemien er i orden

PAM A/S har Lachenmeier Monsun købt af firmaets afgående administrerende direktør Steen Madsen, der har været ejer siden 2013.

- Jeg ville kun sælge til branchefolk, der vil køre PAM videre med ønsket om fortsat succes og udvikling. Samtidig skulle kemien med den nye ejer være der, og kemien var der fra første møde med Lars, Christian og Joakim. Det har været vigtigt for mig, at fremtiden er lys for PAMs medarbejdere, og det er den nu, siger Steen Madsen, der hjælper den nye direktør i gang og derefter selv vil fokusere på kunder, teknisk udvikling og salg foreløbig til og med 2021.

PAM blev grundlagt i 1935 som Poul Andersens Maskinfabrik. Den blev omdøbt til PAM i 2014. Den beskæftiger 22 medarbejdere i Odense i nyt domicil fra 2015.

Den tilbyder produkter og systemløsninger til håndtering af bulkvarer i en række brancher fx energi og miljø, råvarer og byggematerialer og fødevarer og fiskeindustri.

PAM leverer til større danske virksomheder og har 40 procent eksport, hvoraf Norge er største eksportmarked.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce