Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Mikkel vil være skuespiller og har ikke en plan b

Far Søren og søn Mikkel elsker begge at stå på de skrå brædder. Foto: Jens Eilertsen
Mikkel Klinge Vandkær Thomsen har altid vidst, at han vil være skuespiller. Det bekymrer moderen - men ikke så meget faderen, der selv er vild med at stå på de skrå brædder.
Annonce

Sønderborg: Mikkel Klinge Vandkær Thomsen vil være skuespiller, og han har ikke en plan b. Det bekymrer moderen, mens faderen Søren Vandkær Thomsen, der er portør på sygehuset i Sønderborg, virker mere forstående. Han elsker selv at spille skuespil og er hyppigt på scenen i Det lille Teater i Gråsten. Faderen skriver også tekster til revyer og Æ Rummelpot.

Vi spørger den 17-årige EUD/EUX handelsskoleelev, om der virkelig ikke er andet, han har lyst til - og til det svarer han, at det er der ikke. Slet ikke. Han mener, at han ved at give den en skalle, tage kurser, øve sig og i øvrigt være 100 procent dedikeret, har en chance - selv om der kun kommer ni ind på de tre skuespillerskoler om året. Antallet af ansøgninger er omkring 800.

Annonce

Fra det kongelige

- Hvis du hele tiden arbejder med at højne dit niveau som skuespiller, så har du en chance, siger Mikkel Klinge Vandkær Thomsen, der har tænkt sig, når handelsskolen er slut næste år, at tjene penge til undervisning. Han nævner Toftlund Teaterhøjskole som en mulighed og fortæller i øvrigt, at han skal undervises af en skuespiller fra Det kongelige Teater.


Hvis du hele tiden arbejder med at højne dit niveau som skuespiller, så har du en chance, siger.

Mikkel Klinge Vndkær Thomsen


Mikkel Klinge Vandkær Thomsen kan først søge ind på uddannelsen, når han er fyldt 18 år. Han har dog besluttet sig til at vente nogle år med at sende ansøgningen afsted - årene skal bruges til at samle erfaring inden for scenekunsten.

Den erfaring henter han blandt andet ved at spille skuespil på Det lille Teater i Gråsten, der i øjeblikket turnerer rundt til 20 forsamlingshuse i landsdelen med et stykke om genforeningen. Stykket er bestilt af sprogforeningen og hedder Her går Grænsen.

Annonce

Vært ved open mic

Han får også afprøvet sine evner som underholder, når han sammen med faderen er vært og opvarmer ved open mic i Kinorama 11. december. Hvis der kommer afbud blandt de tilmeldte standuppere, springer Mikkel Klinge Vandkær Thomsen også til. Det hele er med til at stille ham i en bedre position, når det er tid at søge optagelse på en af scenekunstskolerne, siger han.

Debuten på de skrå brædder havde  den 17-årige handelsskoleelev, da han var bare syv år.  Det er 10 år siden, han spillede den lille knægt i teaterstykket Obersten. Hovedrollen som obersten havde faderen.

- Jeg har altid ville være skuespiller og kan ikke rigtigt huske, at jeg nogen sinde har haft lyst til andet, og jeg havde det rigtigt godt i rollen som den lille knægt. Fra den dag vidste jeg, at det her er rigtigt for mig, siger Mikkel Klinge Vandkær Thomsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce