Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Ny restaurant slår dørene op 1. november

Carsten Jørgensen (tv) og Claus Per Elholm har haft flere projekter sammen. Fotoet er fra havnen 2010. Arkivfoto: Claus Thorsted
Brasserie 1761 åbner i de lokaler, som tidligere husede Ox-en.
Annonce

Sønderborg: Koldrøget færøsk laks, røget tatar af inderlår eller svamperisotto som forret. Stegt kulmule, boeuf bearnaise, ølbraiserede svinekæber eller dagens fisk som hovedret. Oste-tallerken, sacher torte eller vinterbær som dessert.

Menukortet på Sønderborgs nye restaurant Brasserie 1761, der har første åbningsdag fredag 1. november, er ikke omfattende. De to nye ejere Claus Per Elholm og Carsten Jørgensen har valgt en "keep it simple" linje, og dermed kan de også holde priserne på et rimeligt niveau. To retter koster 250 kroner og tre 300 kroner. Menukortet skifter med årstiderne og visse retter kan også serveres som vegetarretter.

Den nye restaurant har til huse i det tidligere Ox-en, der ligger med udsigt til havnen og Sønderborg Slot. Den restaurant har Claus Per Elholm tidligere været indehaver af, og nu er han altså klar til at prøve igen. Han har stadig Marskhotellet i Højer, men driften har han overladt til betroede medarbejdere. Claus Per Elholm vil nemlig koncentrere sig om Brasserie 1761 og Vollerup Kro, som han driver sammen med Carsten Jørgensen som en selskabskro.

Annonce

Den store tur

Siden Carsten Jørgensen og Claus Per Elholm fortalte, at de havde overtaget Ox-en, har restauranten fået den helt store tur med nyt køkken, nye møbler og ny indretning og der er ansat køkkenhjælpere, rengøringsfolk, tjenere og opvaskere.

Navnet Brasserie 1761 har restauranten fået, fordi bygningen er fra 1761. Der er ingen åbningsreception.

Claus Per Elholm er en kendt erhvervsprofil i Sønderborg. Han var manden bag Penny Lane og en stribe andre erhvervsinitiativer - blandt andet luksuslejlighederne på Sønderborg Havn. I 2015 gik han personligt konkurs - primært på grund af spekulation i schweizerfranc. Kort efter dukkede han op hos Carsten Koch i køkkenet på Mommark Marina, men nu står der altså Vollerup kro, Brasseria 1761 og Marskhotellet i Højer på visitkortet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce