Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Ny socialpolitik: Kommunen skal tænke i flere individuelle løsninger

Humlehøj-Hallens cafeteria drives som et beskyttede værksteder, hvor brugerne alt efter lyst og evner passer både cafe, butik og glasværksted. Arkivfoto: Timo Battefeld
Social- og seniorudvalget er i færd med at revidere kommunens politik på det sociale område. Alle kan komme med kommentarer og ideer.
Annonce

Sønderborg: Alle, også handicappede, har ret til et aktivt, selvstændigt og meningsfuldt liv med udgangspunkt i egne drømme og mål for fremtiden.

Derfor skal kommunen blive bedre til at tænke i individuelle og fleksible løsninger.


Når man ikke længere kan klare sig selv, skal vi som samfund være der med støtte, anerkendelse og respekt. Det er dét, politikken handler om.

Preben Storm (S), formand for social- og seniorudvalget


Det er essensen af et udkast til ny socialpolitik, som social- og seniorudvalget har sendt i offentlig høring i håb om at få respons. Handicaprådet, Udsatterådet, Integrationsrådet og CMU bliver bedt om høringssvar, men alle kan komme med bemærkning og ideer inden 30. oktober.

Socialpolitikken berører borgere over 18 år, som har betydelig nedsat fysisk eller psykiske funktionsevne eller særlige sociale behov.

Annonce

Hjælp til job

I udkast lægger politikerne op til, at de skal have muligheder for at danne nye netværk, at de skal kunne bruge naturen i dagligdagen, og at de skal opleve gode leveår, uanset sygdom og ulighed i sundhed.

De skal også kunne regne med hjælp til at bevare en tilknytning til arbejdsmarkedet, selv om de er sårbare og har brug for fysisk og psykisk støtte. Og så skal de ikke rende fra dør til dør, når de har brug for hjælp: Kommunens indsats skal være mere helhedsorienteret, og forvaltningerne skal samarbejde bedre om det rette tilbud.

Det og meget mere kan man læse i udkastet.

- Vi har en vigtig opgave i at støtte op om og give plads til, at alle kan bidrage med det, de kan, så længe som muligt. At få rørt krop og sjæl, deltage i meningsfuld beskæftigelse og gode fællesskaber og være herre i eget liv er opskriften på livskvalitet, udtaler formand for social- og seniorudvalget Preben Storm (S) i en pressemeddelelse om den kommende nye socialpolitik.

Liv med muligheder

”Fælles om et liv med muligheder” hedder udkastet, som er sendt i høring frem til 30. oktober. Det skal afløse den hidtidige socialpolitik, ”Sammen om det gode liv” fra 2017.

Socialpolitikken forventes godkendt i byrådet februar 2021.

Udkastet til den nye socialpolitik kan findes på Sønderborg Kommunes hjemmeside som bilag til seneste møde i social- og seniorudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce