Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Poul Erik har været med siden Commondore 64

Poul Erik Lauridsen (tv) sammen med sekretæren i Alslug Jørgen Ribæk. Foto: Jens Eilertsen

Den rutinerede litograf er næsten altid med, når der skal installeres Linux-styresystemer.

Sønderborg: Der er sjældent en Linux-installfest, uden at foreningens kasserer Poul Erik Lauridsen er tilstede for at hjælpe deltagerne med at installere styresystemet eller hjælpe med andre PC-udfordringer.

Der er nemlig ikke ret meget, som er den 69-årige kasserer fremmed ved computerne. Han har været med siden de første Commondore 64 og han har siden holdt sig opdateret - blandt andet har han taget en HF i informatik.

Annonce

Til Tønder

Poul Erik Lauridsen er udlært litograf på Frederiksberg, men han kom til Tønder Museum for at aftjene sin civile værnepligt. Det tog to år og tre måneder, og da tiden var slut, sagde de på museet, at poul Erik Lauridsen da skulle blive i byen.

Der var arbejde til ham i Lauersen Grafik, hvor han også blev tillidsmand. 20 år brugte han i virksomheden, før han tog til Kliplev i 1990 og åbnede egen virksomhed.

Kliplev Repro servicerede små trykkerier, men da markedet ændrede sig, skrumpede virksomheden, og den lukkede i 2000.

Poul Erik Laursen blev hyret til at lave forskellige aviser, men ved kommunesammenligningen stoppede det også.

Annonce

Blev svejser

I stedet for at hænge med hovedet tog Poul Erik Lauridsen et kursus i grafisk svejsning og han fik arbejde i Sønderjyllands Maskinfabrik ved Rødekro. Her fortsatte han til nedturen for Vestas, som maskinfabrikken arbejdede meget for.

- Heldigvis kunne jeg gå på pension som 65-årig, fortæller Poul Erik Lauridsen.

Men han nyder dog ikke sit otium med benene oppe. Den 69-årige tidligere litograf er nemlig indtrådt som partner i firmaet Bull-ka I/S, som beskæftiger sig med spedition.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce