Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Socialdemokraterne har holdet klar til regionsvalget

Jørn Lehmann Petersen (S) er klar på endnu en periode i Regionsrådet. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Det bliver en garvet politiker i Jørn Lehmann Petersen, som sammen med Jette Damsø Johansen er socialdemokraternes lokale kandidater til regionsrådet.

Sønderborg: I november er der kommunalvalg i Danmark. I Socialdemokratiet Sønderborg-kredsen skrider forberedelserne godt fremad nu også med kandidater til regionsvalget.

Nu kan partiet præsentere de to kandidater, der skal forsøge at leve op til valgresultat i 2017, hvor kredsen sikrede sig andenpladsen på den socialdemokratiske liste i Region Syddanmark.

- Vi satser bestemt på at fastholde tilslutningen og gerne øge stemmetallet yderligere. Med Jette Damsø Henriksen og Jørn Lehmann Petersen stiller vi med et rigtig godt hold. Der er tale om to kandidater, en garvet politiker og en ny kvinde. Aldersmæssigt er der en rigtig god balance, med en erfaren mand og så en yngre kvinde, der er klar til at tage over, siger kredsformand Steen Nørhart i en pressemeddelelse.


Vi satser bestemt på at fastholde tilslutningen og gerne øge stemmetallet yderligere. Med Jette Damsø Henriksen og Jørn Lehmann Petersen stiller vi med et rigtig godt hold.

Kredsformand Steen Nørhart


Jørn Lehmann Petersen har siden 2013 været regionsrådsmedlem i Region Syddanmark, hvor han er formand for Udvalget for miljø, jordforurening og råstoffer, næstformand for Sundhedssamordningsudvalget, samt medlem Forretningsudvalget.

- Jeg havde meget tidligt bedt partiorganisationen om at finde en yngre kandidat til den første af Sønderborg kredsens to pladser på den samlede liste til regionrådsvalg 2021. Det var derfor en stor glæde for mig, da Jette Damsø Johansen sagde ja til at opstille. Jeg er sikker på, at Sønderborg med Jette på 3. pladsen af den samlede liste vil få en stærk fremadrettet repræsentant i Regionsrådet. Jeg stiller selv op på den andenplads, dvs. som nr. 21 på den samlede liste. Årsagen er, at jeg gerne vil afslutte nogle af de opgaver vi har igangsat især oprensningen ved Himmarks Strand, Kærgaard klitplantage og i Grindsted, således at tre af Danmarks store generationsforureninger bliver oprenset. Men også fordi jeg ønsker at støtte Jette i det fremadrettede arbejde, siger Jørn Lehmann Petersen.

Annonce

Mangeårig borgmester

Jørn Lehmann Petersen politiske karriere begyndte i 1981, da han blev byrådsmedlem i Broager Kommune for Socialdemokratiet.

Fra 1989-2005 var han borgmester for Broager Kommune. Efter kommunesammenlægningen var han viceborgmester i Sønderborg Kommune fra 2006 til 2010 og byrådsmedlem indtil 2014.

Han er bosiddende i Broager og i øvrigt opvokset i Vojens, hvor hans far Peter Petersen var borgmester.

Jette Damsø Johansen er afdelingsleder i Aabenraa Kommune. Hun er uddannet socialrådgiver i Århus, og har tidligere været ansat i både Broager og Nordborg Kommune.

Jette Damsø Johansen startede sit politiske engagement i DSU, og har i de seneste 20 år været meget aktiv i Socialdemokraterne i Sønderborg Kommune.

Blandt andet som formand for partiforeningen i Egen samt været formand for Socialdemokraterne i Sønderborg-kredsen. Hun har også været formand for Danske Handicaporganisationer i Sønderborg Kommune.

Jette Damsø Johansen vil kæmpe for arbejdsmiljø for personalet på Region Syddanmarks arbejdspladser samt styrkelse af og specialinstitutioner samt sikre specialiserede tilbud til borgere med sjældne handicap.

Hun vil også arbejde for et fornuftig brug af frivillige i regionen samt for mere forskning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce