Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Steffen tog springet: Fra sabbatår til postbud og nu nyudlært elektriker med topkarakter

Steffen Mikkelsen er netop udlært elektriker hos N.H. Jespersen i Sønderborg, hvor hans svendeprøve udløste hædersmedalje for fremragende udført arbejde og topkarakter. Foto: Henrik Rath
Da nu 33-årige Steffen Mikkelsen for godt 12 år siden skulle have et sabbatår efter gymnasiet, blev det til otte år ved Post Danmark. Så tog han en fratrædelsesordning og er netop udlært elektriker hos NH Jespersen A/S med hædersmedalje for sit svendestykke.
Annonce

Sønderborg: Det skulle egentlig bare have været et sabbatår eller måske to, da nu 33-årige Steffen Mikkelsen fra Sønderborg var blevet handelsstudent for godt 12 år siden. Men tiden gik, mens gode penge fandt vej til kontoen.

- Pengene var jo gode, og jeg blev hængende. Men så kom den store sparerunde, hvor jeg valgte en fratrædelsesordning, fortæller Steffen Mikkelsen, hvis liv skulle komme til at tage en lidt anden drejning.

- Nu stod jeg så der og skulle til at finde ud af, hvad jeg skulle med mit liv. Jeg kunne huske, at jeg tidligere havde undersøgt kravene for at blive elektriker, fortsætter Steffen Mikkelsen, som også havde en familie med kone, et to-årigt barn og en nyfødt at tænke ind.

Annonce

Hørte ikke noget

Så han kastede sig ud i arbejdet med at aflevere ansøgninger til en læreplads til flere elektrikerfirmaer i området.


Jeg kan da i dag godt fortryde lidt, at jeg ikke begyndte noget før. Og så har jeg fundet ud af, at det her er et rigtig godt sted at være, hvor man på den ene side får lov til at arbejde selvstændigt, men også hellere må spørge en gang for meget end for lidt, hvis man er i tvivl om vigtige ting.

Steffen Mikkelsen


I første om gang gav det ikke meget respons, men så skete der noget.

- Jeg var på en tur til London, da de ringede fra N.H. Jespersen, at de gerne ville have mig til at komme forbi, tilføjer Steffen Mikkelsen, som dermed fik chancen for en voksen-læreplads.

- Vi har altid taget mange lærlinge ind. Både fordi vi har et ansvar og selv en interesse i at få og præge de ansatte var får. Desuden er det altid spændende at have unge mennesker i firmaet. De kan noget, udfordrer os og holder os opdateret, siger direktør Ole Jespersen om den oprindelige familievirksomhed, som hans far grundlagde for omkring et halvt hundrede år siden i forbindelse med privatadressen på Præstegårdsvej i Ulkebøl. Nu er det ham og kompagnonen Kim Jeschko, som ejer firmaet, der nu nogle år haft adresse på Søndervang, hvor der er 30 ansatte deriblandt otte elektrikerlærlinge.

Annonce

Den rette hylde

For Steffen skulle det også vise sig, at være den helt rigtige hylde.

- Jeg kan da i dag godt fortryde lidt, at jeg ikke begyndte noget før. Og så har jeg fundet ud af, at det her er et rigtig godt sted at være, hvor man på den ene side får lov til at arbejde selvstændigt, men også hellere må spørge en gang for meget end for lidt, hvis man er i tvivl om vigtige ting.

N.H. Jespersen tager sig af mange el-opgaver lige fra dørtelefoner og tyverialarm til store og mere komplicerede opgaver i produktionsvirksomheder.

Steffens svendeopgave handlede om såkaldt PLC-programmering af maskiner, så de kan løse forskellige opgaver. Samtidig en innovativ tilgang, der vægtes 25 procent i bedømmelsen. Her handlede det om lysstyring i forhold til at hjælpe en person med synsproblemer.

De to ting gav karaktererne 12/12 og dermed en hædersmedalje fra brancheforeningen. En hyldest der kun tilkommer få.

- Jeg ville gerne have fejret det med et stort svendegilde for omkring 100 mand, men det må jo så lige vente lidt endnu, tilføjer den nyudlærte og prisbelønnede elektriker, som selvfølgelig har fået ansættelse hos sin mester.

Bilen er Steffens rullende værksted, når han ofte alene tager på opgaver for elektrikerfirmaet. Foto: Henrik Rath
Ikke kun et svendebrev, men også med hæder blev det til for den nyuddannede elektriker Steffen Mikkelsen. Foto: Henrik Rath
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce