Ny sønderjysk svampeforening tilbyder otte ture i naturen for at plukke alt godt fra skovbunden under kyndig vejledning, og der bliver også noget at tage med hjem på spisebordet.
Copy link address
Lise Kristensen lik@jv.dk
Annonce
Del med andre:
Copy link address
-
Tørrede svampe pulveriseres og fryses og er gode i mange slags retter, og de giver en uovertruffen smag i madlavningen. Foto: Claus Thorsted -
Anker Hansen ved alt om svampe, og han elsker at sætte tænderne i en god spise med alt godt fra skovbunden. Foto: Claus Thorsted -
Friske champignons tørres ved 60 grader nogle timer og så er de i pulveriseret form en god smagsforstærkende ingrediens i mangen delikatesse. Foto: Claus Thorsted -
Anker Hansen med familien og en blækhat på væggen, der vidner om børn og børnebørn, og så fortæller han, at han som ung venstre wing på Guderups fodboldhold i sine unge år fik tid til at kigge efter svampe i græsset, når han blev fældet eller gik og ventede på at få bolden. Foto: Claus Thorsted -
Brød med smørstegt champignon, persille, asparges og peber er en ikke ueffen frokostret for den 71-årige svampeekspert. Foto: Claus Thorsted -
Anker Hansen ved alt om svampe, og han elsker at sætte tænderne i en god spise med alt godt fra skovbunden. Foto: Claus Thorsted