Annonce
Ugeavisen Tønder

Butik får særlig skulderklap: Ejere håber det kan hjælpe med salget af butikken

Jan og Pia Mathiasen har drevet optiker- og smykkebutikken Mathiasen Smykker i over 30 år. Nu er butikken kommet med i en ny bog, der hylder virksomheder, der med succes driver fysiske butik. Pressefoto.
Optiker- og smykkebutikken i Skærbæk har været drevet af Jan og Pia Mathiasen siden midten af 1980'erme. Nu er Mathiasens smykker kommet med i en ny bog med navnet "Vinderbutikker".

SKÆRBÆK: Mathiasen smykker, dens ansatte og dens indehavere har fået et særligt skulderklap. For butikken i Skærbæk er blevet udvalgt til at være en blandt 23 vinderbutikker i Thomas Bo Jørgensen nye bog "Vinderbutikker - en guide til glade kunder og god bundlinje", der sætter fokus på de butikker, der går imod strømmen og stadig med succes driver fysiske butikker over hele landet også i de tyndere befolkede landdistrikter.

- Det er helt vildt godt, at lille Skærbæk kan komme med i det her. Da han (forfatteren Thomas Bo Jørgensen, red.) første gang ringede og sagde, at vi var blevet valgt, der tænkte jeg ”hold da op, kan det være rigtigt, at det er os”. Det er bare Jan og mig, der har skabt det her. Så det, synes jeg, er lidt fantastisk, siger Pia Mathiasen, der ejer butikken sammen med sin mand Jan.

Butikken er delt i to. Han står for optiker-delen, og hun for smykkeforretningen. Sådan har det været i mange år efterhånden. Jan Mathiasen begyndte i forretningen i 1985, som hans forældre havde drevet inden, og Pia Mathiasen kom til to år efter.

Annonce

Hvorfor er Mathiasen Smykker en vinderbutik?

"Kompromisløs kvalitet hos optikeren, så intet skal laves om; ærlig rådgivning af kunderne om, hvad der klæder dem; et sortiment, der stilmæssigt er med på de nyeste tendenser. Der er ingen gamle varer i butikken"

Ærlige overfor kunderne

Derfor var det også et par erfarende butiksdrivere, der i efteråret fik besøg af forfatteren Thomas Bo Jørgensen, som skulle interviewe ejerne til bogen. Det er sidenhen blevet til 15 sider i bogen om Mathiasen smykker.

- Han snakkede længe med os. Det var en halv eftermiddag, hvor vi sad med en kop kaffe, og så kørte det bare. Når man sidder og snakker, så kommer der mange ting frem, og han ved jo, hvad han skal spørge om, siger Pia Mathiasen.

Her gennemgik de nærmest fra enden til anden, hvordan parret har drevet deres butik. Fra markedsføring til personale, og ikke mindst hvordan de håndterer deres kunder.

- Som vi altid siger, så skal vi give kunden lidt mere, end det de kom for. Give dem en god oplevelse og være ærlige. Det er nok det, som vi har slået os meget op på, uden at det er noget, som vi har talt så meget sammen om. Vi er ærlige overfor kunderne, det synes jeg er så vigtigt, og det kan vi også mærke på dem, at de ved, de kan regne med, hvad vi siger, siger Pia Mathiasen.

Det glæder indehaverne, at Thomas Bo Jørgensen udvalgte netop deres butik.

- Det er en dejlig fornemmelse i kroppen. Det viser, at man har kørt i den rigtige retning. Og at man har tænkt på økonomien i stedet for bare at bruge løs hele tiden – men vi er jo også jyder, siger Pia Mathiasen.

Det er en dejlig fornemmelse i kroppen. Det viser, at man har kørt i den rigtige retning. Og at man har tænkt på økonomien i stedet for bare at bruge løs hele tiden – men vi er jo også jyder.

Pia Mathiasen, medejer af Mathiasen Smykker.
Pia Mathiasen står for smykkeforretningen, mens hendes mand Jan står for optikerdelen. PR-foto.
Annonce

Penge fra dag et

Efter 37 år som butiksindehavere er tiden dog snart inde til forandring.

- Lige pludselig er tiden bare gået. Når dagene er gode, så går de af sig selv, og lige pludselig er der gået mange år. Det har jeg tænkt mange gange. Nu er der bare gået et liv, siger Pia Mathiasen.

Ægteparret håber nu, at den positive omtale i bogen kan hjælpe dem videre.

- Vi håber, det betyder, at vi har mulighed for at sælge butikken. Det ligger lige om hjørnet, da Jan bliver 67 her i 2023. Så vi håber, at der er nogle, der vil kigge interesseret på den udefra. Det her kan måske bane vejen til, at vi kan sælge butikken, hvilket vi virkelig ønsker for byen. Hvis begge afdelinger lukker, så er det jo to butikker, der forsvinder, siger Pia Mathiasen.

Det forekommende salg var også en del af grunden til, at optiker-afdelingen for nylig er blevet opdateret og moderniseret.

- En kommende køber kan gå direkte ind og tjene penge fra dag et, siger Pia Mathiasen.

Annonce

Kender kunderne

Bogen har været i handlen siden 23. marts og efterfølgende er forfatteren bag, Thomas Bo Jørgensen, begyndt en turne landet rundt til vinderbutikkerne. Derfor var han også forbi Skærbæk i den seneste uge, hvor han kunne overrække et certifikat til butikken.

Om hvorfor lige netop den butik skulle med i bogen sagde han:

- Jan og Pia kender kunderne indgående. Hvis en mand er inde for at købe briller, kan de i butikken sige: ”Hvis du mangler julegave til din kone, så har hun været inde og kigge på de her øreringe tidligere”, og sådan et kendskab kan du altså ikke få gennem en webshop, siger Thomas Bo Jørgensen i en udsendt pressemeddelelse.

Mandag i den seneste uge var forfatteren bag bogen, Thomas Bo Jørgensen, ude at besøge butikken og overrække certifikatet. Det er ham, der har udvalgt de i alt 23 vinderbutikker i bogen. PR-foto.
Annonce
Ugeavisen Tønder

Fint besøg på Tønder Gymnasium

Annonce
Ugeavisen Tønder

Jobcenter Tønder er klar med ny jobdating

Annonce
Ugeavisen Tønder

Ny rådgiver

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

Jimmy og Rikke fik inspiration til at lave bolsjer på YouTube: Nu lever de af at sælge håndlavede bland-selv-bolsjer

Ugeavisen Tønder

Uldspinderi på vej mod genåbning og starter med en efterlysning

Ugeavisen Tønder

Ringridning: Gæsterne stod tæt mens der var langt mellem hestene

Ugeavisen Tønder

Klumme: En del af noget større

Ugeavisen Tønder

Bliv klogere på Løgumklosterkniplinger på ny udstilling

Ugeavisen Tønder

40-års jubilar: - Jeg har aldrig rigtig tænkt, at jeg skulle noget andet

Erhverv

Én er blevet til to i Blomsterbinderiet: Rikke er blomstret op efter sygdomsplaget tid

Ugeavisen Tønder

Skærbækcenteret vil have dig med på råd

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: 50 kroner for 250 gram kartofler

Annonce