Tønder: BID-møderne er ikke bare snak. I Tønder har de første konkrete resultater indtaget bybilledet.
- Hvis man skal tage det helt fysiske, så har man prøvet nogle ting af i forhold til at lave byrums-inventar og lave nogle møbler, som skulle vise, om folk faktisk gjorde ophold i gågaden, og det har virket. Så der er noget at arbejde videre med der, i forhold til at lave noget mere permanent, fortæller Mikkel Niess, der direktør i BID Danmark og har deltaget i lokale møder.
Møblerne - siddepladser i form af betonelementer - har modtaget kritik for deres udseende, men der er en idé bag.
- Hele idéen i det med BID, det er det med, at vi prøver nogle ting af, uden at det koster noget i princippet. Og det er der, kommunen har været utrolig velvillig til at hjælpe med at finde de her muligheder, fortæller citychef Stephan Scheelke, og peger på, at kommunen har været behjælpelig med at finde betonelementerne og hjælpe med at lægge træplader på dem.
- Kunderne har taget godt imod det. De vil gerne sidde der, og så skal vi i gang med at kigge på noget mere permanent, fortæller han.
Samarbejde
Man har også arbejdet med at få skabt en form for liv i form af udstillinger i tomme lejemål, og der er sat skilte op i byen, og så har man startet et samarbejde op med Tønder Festival, hvilket i sommers førte til opstillingen af borde i midtbyen - borde gæster i byen så kunne sætte sig ved.
I Løgumkloster og Agerskov, hvor BID-projekter også er i gang, er grupper nedsat, men man er endnu ikke i gang med konkrete projekter.
- Men grupperne er i gang med at kigge på nogle forskellige tiltag, fortæller Stephan Scheelke.
I Agerskov er der tanker om blandt andet legepladser og i Løgumkloster om et sted til de unge mennesker, fortæller citychefen.
Stephan Scheelke, citychefHele idéen i det med BID, det er det med, at vi prøver nogle ting af, uden at det koster noget i princippet.