Annonce
Erhverv

Én er blevet til to i Blomsterbinderiet: Rikke er blomstret op efter sygdomsplaget tid

Lige om lidt er Blomsterbinderiet den eneste tilbageværende blomsterbutik i Toftlund. Rikke Weber oplevede i forvejen travlhed i butikken, og har derfor ansat blomsterdekoratør Dorte Jürgensen på fuld tid. Foto: Mette Henriksen
Rikke Weber fra Toftlund ser tilbage på nogle hårde måneder, hvor både hun selv og hendes bedre halvdel, Kim, har været ramt på helbredet. Nu ser hun fremad, blandt andet fordi hun har ansat blomsterdekoratør Dorte Jürgensen, der ligesom hun selv brænder for faget.

Toftlund: Én ulykke kommer sjældent alene.

At fortidens ordsprog nemt kan komme til at holde stik har Rikke Weber, indehaveren af Blomsterbinderiet i Toftlund, den seneste tid måttet føle på egen krop.

Først var det hendes bedre halvdel, Kim, som kom ud for en faldulykke i forbindelse med sit arbejde i december 2021. Han er stadig sygemeldt.

Annonce

- Kim faldt otte en halv meter ned og brækkede flere ribben, to knogler i ryggen og fik en hjernerystelse. Det var tæt på. Det har været hårdt for vores piger at se deres store, stærke far, som de kun var vant til at se i arbejdstøj, ligge i sygesengen i så lang tid. Men der var en læge, der sagde, at Kim, trods alt, har været heldig. Så vi er trods alt taknemmelige, fortæller Rikke Weber, som også selv har haft sygehusvæsenet tæt ind på livet de sidste måneder.

Hun har fået konstateret sygdommen TAO, en stofskiftesygdom i øjnene, der i værste tilfælde kan føre til, at man mister synet.

-  Da var det vores yngste, Matilde, der måtte passe forretningen, de dage jeg var til undersøgelse på sygehuset. Derfor valgte jeg at stå frem på forretningens Facebook-side, så kunderne vidste, at de ikke kunne forvente at få den samme service, som de plejer. Skulle de eksempelvis have en bundet buket, så måtte de videre til byens anden blomsterbutik, fortæller Rikke Weber.

- Og så skrev jeg i øvrigt også, at folk gerne måtte kigge ind og give Matilde en ordentlig krammer, for hun var selvfølgelig ramt af det her. Det er klart. Det var der rigtig mange, som gjorde. Det var dejligt at opleve, fortæller Rikke Weber, som stadig går til kontrol på OUH en gang om måneden.

- Der er ikke helt styr på øjnene endnu. De samarbejder ikke, uddyber Rikke Weber, som ikke kun fik tilbudt hjælp fra sin datter, men også fra flere andre sider. Blandt andet fra Dorte Jürgensen, der, som Rikke Weber selv, er uddannet blomsterdekoratør. Hun er i dag fastansat i forretningen. Og det har givet ro på.

- Jeg har fået mere og mere travlt her i forretningen - den sidste måned har der været sindssygt travlt, og samtidig med, at vi går en travl måned i møde, så lukker Nobel Blomster den 23. april, fortæller Rikke Weber.

Dorte Jürgensen (tv.) har tidligere haft fod under egen disk i blomsterbutikken Tusindfryd i Jels. I dag bor hun i  Toftlund og har siden 1. april været fastansat i Blomsterbinderiet. Foto: Mette Henriksen
Blomsterbinderiet har travlt: Indehaver Rikke Weber (th.) er mere end glad for, at én nu er blevet til to. Foto: Mette Henriksen

En blomstrende fremtid

Man skulle ellers tro, at Rikke Weber ikke kan få armene ned over en formodentlig  blomstrende fremtid som indehaver af byens eneste blomsterbutik.

- Jeg havde det lidt ambivalent med det, for man skal også kunne følge med. Med Dorte på fuld tid her i butikken er der kommet ro på. Jeg glæder mig helt vildt til samarbejdet, for jeg ved, at Dorte brænder lige så meget for faget, som jeg gør. Og så har hun selv været selvstændig blomsterhandler. Det betyder også rigtig meget. Hun ved præcis, hvad der skal til, og har samme DNA omkring det at være selvstændig, som jeg har, uddyber hun.

Jeg glæder mig helt vildt til samarbejdet, for jeg ved, at Dorte brænder lige så meget for faget, som jeg gør.

Dorte Jürgensen har været på fuld styrke i Blomsterbinderet siden 1. april. Selvom der fagligt er rigtig meget, som forbinder de to passionerede blomsterbindere, så oplever de også forskelligheder ved hinanden. Blandt andet i forhold til fejning.

- Jeg synes jo, der skal fejes omgående, når man har arbejdet med at binde en buket, men det synes Rikke ikke. Så det har vi meget sjov med, siger Dorte Jürgensen, mens Rikke Weber tilføjer med et grin:

- Jeg har det mere sådan, at det med at feje, det når vi nok.

Annonce
Ugeavisen Tønder

Fint besøg på Tønder Gymnasium

Annonce
Ugeavisen Tønder

Jobcenter Tønder er klar med ny jobdating

Annonce
Ugeavisen Tønder

Ny rådgiver

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

Jimmy og Rikke fik inspiration til at lave bolsjer på YouTube: Nu lever de af at sælge håndlavede bland-selv-bolsjer

Ugeavisen Tønder

Uldspinderi på vej mod genåbning og starter med en efterlysning

Ugeavisen Tønder

Ringridning: Gæsterne stod tæt mens der var langt mellem hestene

Ugeavisen Tønder

Klumme: En del af noget større

Ugeavisen Tønder

Bliv klogere på Løgumklosterkniplinger på ny udstilling

Ugeavisen Tønder

40-års jubilar: - Jeg har aldrig rigtig tænkt, at jeg skulle noget andet

Erhverv

Én er blevet til to i Blomsterbinderiet: Rikke er blomstret op efter sygdomsplaget tid

Ugeavisen Tønder

Skærbækcenteret vil have dig med på råd

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: 50 kroner for 250 gram kartofler

Annonce