Annonce
Ugeavisen Tønder

Klumme: KV21 – valget med de mange?

Flemming "Fille" Sørensen

Den 16. november er der kommunalvalg i Danmark, og sjældent har spændingen om udfaldet været større i Tønder. Forhistorierne kender vi alle, men hvordan stemmer vælgerne? Jeg har aldrig været politisk kommentator og vil nødigt fremstå som en besserwisser, men som mange andre følger jeg med i valgkampen. Indtil nu har der været forbavsende stille fra kandidaterne, og jeg tror rigtig mange vælgere er i tvivl om, hvor de skal sætte deres kryds.

Hvad vægter vælgerne? De partier som prioriterer grøn omstilling? De der vil have vindmøller på havet eller på land? Skole- og børnepolitikken? Bedre forhold for vores ældre borgere? De der ønsker at prioritere erhvervsvenlighed og bosætning? Kan vælgerne overhovedet skille de forskellige partier fra hinanden, og er KV21 i bund og grund ikke mere en stemme på personen fremfor partiet? Er det sådan, det forholder sig, så bliver det rigtig spændende – ikke mindst fordi nogle af de store stemmeslugere fra KV17 ikke genopstiller.

Vægter vælgerne de opstillede, som vil arbejde for hele kommunen, eller bliver det ”sognerådspolitikkerne” som vinder? Hvordan stemmer for eksempel Højer-området? Her er to tapre stemmeslugere ikke med denne gang. Preben Linnet og Peter Christensen er vel nærmest ikoniske i Marskområdet. Hvem stemmer deres vælgere på? Bliver det Mette Bossen Linnet eller Finn Hansen, som bliver området stemmeslugere?

Annonce

Og hvad med Løgumkloster? Her stiller Irene Holk ikke op igen. Til gengæld har Claus Hansen skiftet til V, og Anton Schultz ligner også en sikker bejler til en plads i det nye byråd. Måske Leif Hansen fra SP her kan være outsider? Og hvad med centerbyen Tønder – uha det bliver en gyser. Her bliver der virkelig kamp om krydserne, og her vil spidskandidaterne sammen med især Anita Uggerholt, Harald Christensen, Louise Terp og de konservative ”outsidere” Vicky Linnet og Hans Schmidt kæmpe om krydserne.

I Toftlund led Venstre et stort tab, da Stig Bæk Andersen trak sit kandidatur. De to tidligere Venstre-folk Allan Skøjt og Lisbeth Bang ligner vinderne her. Skal Henrik Frandsen igen være topscorer, så skal han bakkes op i hjembyen Skærbæk. Spændende at se hvem der kan ”true” ham på hjemmebanen. Måske Hans Otto Sørensen?

Og hvad med slotsbyen Møgeltønder. Skal der være respekt om Venstres spidskandidat Martin Iversen, ja så skal han have et meget højt stemmetal i hjembyen.

Hvor sætter førstegangsvælgerne deres kryds? Stemmer de på jævnaldrende, så er der unge kandidater, der kan overraske. Vil for eksempel Simone Højsgaard, Carl Ørting eller måske Venstre Ungdoms kandidat Karsten Ebsen få en plads i byrådet.

Jeg vover alligevel pelsen, og tipper på fordelingen af de 31 pladser i byrådssalen fra 2022. A(5), C(3), D(1), SF (1), L(4), O(1), SP(3), T(6), V(6), Ø(1)

Hvem der så skal være borgmester? Selvom jeg er aktiv jæger og habil skytte, vil jeg på ingen måde kunne træffe målet og forudsige navnet. Jeg håber, at vi får en borgmester og et byråd, der vil arbejde for hele Tønder Kommune!

God valgkamp.

Til grænsen

Hver uge bringer Ugeavisen en klumme, der bliver leveret af en af avisens faste klummeskribenter. Vi har rekrutteret skribenter fra hele kommunen, på tværs af køn, alder og beskæftigelse. De vil på skift komme med et indlæg, hvor de giver udtryk for en holdning til en ting, der optager dem. Indlæggene er således udtryk for skribenternes holdninger som privatpersoner.

Denne uges klummeskribent er Flemming "Fille" Sørensen, der til dagligt arbejder på Det Blå Gymnasium.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Tønder

Schackenborgfonden skal have ny direktør

Annonce
Annonce
Ugeavisen Tønder

Pia slog døren op til bløde hvidevarer

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

Fiktiv Tøndring er heltinde i ny krimi

Ugeavisen Tønder

1505 års erfaring samlet på et sted

Ugeavisen Tønder

IT & Co køber op i Ballum-virksomhed

Ugeavisen Tønder

Klumme: Politikerlede, lede politikere eller politikere der vil lede?

Ugeavisen Tønder

Årets østerskok blev fundet på Rømø

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: Loppemarked, julehjerter og valgtest

Trafik

Højsæson for hjortepåkørsler er startet

Ugeavisen Bramming

Folkemøde om grænsen bliver et kulturelt festfyrværkeri

Ugeavisen Tønder

Veninder gennem mere end 35 år: - Der er ikke den ting, du ikke kan

Ugeavisen Tønder

Klumme: Varemangel?

Ugeavisen Tønder

Tilbage til fortiden: Tørre marker forvandles til våd natur

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: Debatmøder, græskar og suppe til den kolde tid

Ugeavisen Tønder

Trivselsgrupper skal hjælpe børn ud af mobning

Ugeavisen Tønder

Rekordhøjt besøgstal ved Vadehavsmesse

Ugeavisen Tønder

Kulturskole på trods

Ugeavisen Tønder

Langt fra sin storhedstid: Tønderblomsten er kommet på værksted

Ugeavisen Tønder

109 år med teater: - Vi er ikke i superligaen, men vi er i hvert fald i 1. division

Ugeavisen Tønder

Klumme: KV21 – valget med de mange?

Ugeavisen Tønder

Optimisme trods træg opstart for Fars Legestue

Ugeavisen Tønder

Tønder Kommune invitere til borgertræf: Kunne du tænke dig at blive en del af et fællesskab?

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: En kastanjemorder og en stor messe

Annonce