Annonce
Ugeavisen Tønder

Nu skal Danmarks bedste brødtort kåres

Markus Grigo (tv.) er dette års konferencier til Sønderjysk Kagefestival 2022. Derned er han ikke dommer, som han plejer at være i tv-programmet "Den Store Bagedyst". Foto: Carsten Mol © Dr
Den 30. april kommer flere personer fra DR-programmet "Den Store Bagedyst" forbi Tønder for at kåre Danmarks bedste brødtort.

Tønder: Programmet for den kommende Sønderjysk Kagefestival 2022 er netop offentliggjort. Årets konferencier er Markus Grigo, der er kendt fra DR-succesen "Den Store Bagedyst", hvor han plejer at være dommer. Den 30. april overlader han dog dommertjansen til et dommerpanel bestående af blandt andet borgmester Jørgen Popp Petersen og Enie van de Meiklokjes, der er vært på den tyske udgave af "Den Store Bagedyst", "Das Große Backen".

Ved dette års gastronomiske kageoplevelse i Tønder vil der være syv stationer på en rute gennem byen. Det vil være muligt at købe et klippekort til 205 kroner, hvis man ønsker at prøve kræfter med samtlige 21 kager fra det sønderjyske kaffebord.

Alle kagerne er produceret af lokale, sønderjyske bagere, og der vil være både stopkager, småkager og flødekager.

Annonce

Klippekortet til de 21 kager kan købes hos Vores Marsk, der har hjemme på adressen Allégade 15 den 30. april, hvor kagefestivallen bliver afholdt.

I tidsrummet mellem 12 og 13 bliver vil det blive afgjort, hvem der laver Danmarks bedste udgave af den sønderjyske kage brødtort, der er kongedisciplinen.

Dette års kagefestival finder sted den 30. April i Tønder. Der vil i alt være syv stande rundt omkring i byen. Foto: Erik Egvad Petersen

Den flotteste kage

Ud over konkurrencen om Danmarks bedste brødtort er der også mulighed for at finde ud af, hvem der er bedst til at pynte en kage. Vinderen får to billetter til Marsk Tower. Den konkurrence foregår mellem klokken 10 og 15 på Vestergade 4.

Derudover vil der i løbet af dagen også være musik fra duoen Moellerskov/Jensen, som spiller deres egne fortolkninger af gamle klassikere fra blandt andet Beatles og Bruce Springsteen.

Ydermere er der også foredrag med kagekonen Katja Stock Pekruhn, der er kendt som "æ' kachkunn", som fortæller om deltagelsen i tv-programmet "Den store bagedyst" mellem klokken 13.30 og 14.00.

Skal man have slukket tørsten, vil der også være mulighed for at smage på friskpresset gårdmælk fra Kisbæk Gårdmælk fra Løgumkloster.

Hvis man vil have inspiration til at dække et kaffebord op, så er der også en konkurrence for det, som byens isenkrammere står bag. Mellem klokken 10 og 15 er der derfor mulighed for at stemme på sin personlige favorit blandt de fem kaffeborde. Man kan vinde et bygavekort på 500 kroner. Stemmerne skal afleveres på Turistkontoret.

De fem dommere, der skal kåre Danmarks Bedste Brødtort

Jørgen Popp Petersen – borgmester i Tønder Kommune
Iver Hansen – næstformand i Bager- og konditormestre i Danmark
Sisse Sejr-Nørgaard – journalist og influencer
Katja Stock Pekruhn – Æ´ Kachkunn
Enie van de Meiklokjes – vært på den tyske udgave af Den store bagedyst.
Trine Bladt – underviser på bager- og konditoruddannelsen på EUC Syd i Tønder.

Annonce
Ugeavisen Tønder

Fint besøg på Tønder Gymnasium

Annonce
Ugeavisen Tønder

Jobcenter Tønder er klar med ny jobdating

Annonce
Ugeavisen Tønder

Ny rådgiver

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

Jimmy og Rikke fik inspiration til at lave bolsjer på YouTube: Nu lever de af at sælge håndlavede bland-selv-bolsjer

Ugeavisen Tønder

Uldspinderi på vej mod genåbning og starter med en efterlysning

Ugeavisen Tønder

Ringridning: Gæsterne stod tæt mens der var langt mellem hestene

Ugeavisen Tønder

Klumme: En del af noget større

Ugeavisen Tønder

Bliv klogere på Løgumklosterkniplinger på ny udstilling

Ugeavisen Tønder

40-års jubilar: - Jeg har aldrig rigtig tænkt, at jeg skulle noget andet

Erhverv

Én er blevet til to i Blomsterbinderiet: Rikke er blomstret op efter sygdomsplaget tid

Ugeavisen Tønder

Skærbækcenteret vil have dig med på råd

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: 50 kroner for 250 gram kartofler

Annonce