Annonce
Tørring Folkeblad

En million kroner skal forvandle kold lade til museums nye varme indgangsparti

Det er rummet her, der i dag bruges til udstilling og opbevaring af diverse landbrugsredskaber, der fremover skal udgøre Hjortsvang Museums nye indgangsparti og mødelokale. Foto: Mads Dalegaard
Hjortsvang Museum har længe savnet en bedre indgang og et større rum at samle gæster i til foredrag. Med hjælp fra bl.a. LAG, Norlys og Jelling Sparekasse ser stort ombygningsprojekt nu ud til at blive til virkelighed.

Hjortsvang: At forvandle hjørnet af en kold uisoleret lade fra 1909 til et varmt indbydende indgangsparti, museumsbutik, mødelokale,depot med mere virker som noget af en mundfuld.

Ikke desto mindre er det, hvad Hjortsvang Museum har i sinde at gøre, når de til efteråret tager hul på en gevaldig ombygning af den oprindelige museumsgård Vroldgård.

Det fortæller museumsleder Martin Holm. Han har det seneste år arbejdet på projektet, der omfatter gavlen af museets lade, som vender ud mod Bækvej, samt de to vognporte på hver sin side af hjørnet.

Annonce

Med en halv million i støtte fra LAG-midler, 200.000 kr. fra Norlys og 100.000 kr. fra Jelling Sparekasse, er Martin Holm nu sikker på, at drømmen bliver til virkelighed.

- Vores store ønske er at få et stort varmt rum på museet. Det giver os mulighed for at samle flere mennesker til foredrag og andre arrangementer, samt modtage større grupper af besøgende, f.eks skoleklasser eller besøgende fra plejehjem. Samtidig vil vi gerne have bedre faciliteter til at tage i mod gæster, mere tidssvarende kontorfaciliteter, bedre arkivarealer og arbejdspladser til museets lokalarkiv og infotek, fortæller Martin Holm.

Laves med frivilligt arbejde

Samlet set forventer han, at projektet kommer til at koste 1 til 1,2 millioner kroner, alt efter om man laver en etageadskillelse, så der bliver et opvarmet loftsrum, der kan bruges til arkiv.

Planen er i første omgang at nedrive den eksisterende gavl og opbygge en ny isoleret en af slagsen. Den aflukkede port, der i dag vender ud mod gaden, skal skiftes ud med glasparti, og det bliver samtidig den nye indgang til museet. Også porten på den anden side af hjørnet bliver udskiftet med glas.

Portene ind til gårdspladsen bliver udskiftet med glaspartier, der samtidig kommer til at fungere som indbrudssikring udenfor museets åbningstid. Foto: Mads Dalegaard

I hjørnet mellem de to porte bliver der indrettet butiksareal, kontor, mødelokale og pladser med it-udstyr, hvor man kan gå på opdagelse i museets lokalhistoriske infotek. Planen er, at der på sigt, når midlerne er til det, vil blive lavet en delvis etageadskillelse, så der kan laves et opvarmet loftsrum til museumsarkivet.

- Vi håber på at kunne gå i gang til efteråret. Meget skal laves med frivillig arbejdskraft, så det kommer nok til at tage et lille års tid, inden vi er færdige, lyder det fra Martin Holm.

Vi håber på at kunne gå i gang til efteråret. Meget skal laves med frivillig arbejdskraft, så det kommer nok til at tage et lille års tid, inden vi er færdige.

Martin Holm, museumsleder
Annonce
Tørring Folkeblad

Nyt tilbud: Nu kan seniorrådet træffes på biblioteket

Annonce
Tørring Folkeblad

Kig mod himlen på modelflyvningens dag i Uldum

Annonce
Tørring Folkeblad

Bankdame fra Tørring er ny rådgiver i sparekasse i Vejle

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Modebutik i Hedensted er Gazelle for fjerde år i streg

Hedensted/Juelsminde Avis

Klumme: Samvær er dobbelt op på sundheden

Tørring Folkeblad

Politi rykkede ud til natte-slagsmål på gymnasium: - Viste sig at være noget tabernakel

Hedensted/Juelsminde Avis

Åbnede butik seks dage før første corona-nedlukning: Diana fik en hård start som butiksindehaver, men så fyldte hun sin Yaris med sko og kørte rundt på plejehjemmene

Tørring Folkeblad

Koncertforedrag om Bent Fabricius Bjerre

Tørring Folkeblad

50 køer forvildede sig ud på hovedvej: - De skal måske lige have genopfrisket, hvordan man kommer på græs

Tørring Folkeblad

Plantemarked på Agersbøl Gods

Tørring Folkeblad

Motorvejsbro over Alsted Mølleå bliver renoveret

Tørring Folkeblad

Boghandler træder ind i formandsrolle, men vil ikke udfylde forgængers sko

Tørring Folkeblad

Det er godt at have gode naboer: Beboere tænkte hurtigt, da flammer i hæk havde retning mod deres hus

Tørring Folkeblad

Stormskader og minusgrader har presset Claus til det yderste, men kærligheden til 'rodo'erne' er intakt

Tørring Folkeblad

En million kroner skal forvandle kold lade til museums nye varme indgangsparti

Annonce