Annonce
Tørring Folkeblad

Se året der gik i billeder: Nye initiativer trivedes i Tørring i 2021

Året der gik i Tørring og omegn. Arkivfotos
2021 begyndte og sluttede med hjemmeskole, men indimellem var der flere lyspunkter i Tørring og omegn, hvor iværksætterånden trivedes på trods af corona.

Tørring: En ol-atlet og en grandprixvinder kastede stjernestøv af sig, detailprisen, handicapprisen og initiativprisen endte i området og et nyt administrationshus blev indviet.

Vi har udvalgt 12 billeder fra året der gik i Tørring og omegn. Se dem herunder:

JANUAR

Arkivfoto: Morten Pape

2021 begyndte i hjemmeskolens navn og mange steder måtte bedsteforældre træde til for at få enderne til at hænge sammen. Her er det farmor Lotte, der hjælper til hos familien Sparre Mikkelsen på Guldagervænget i Ølholm. De yngste børn kom tilbage til skolen i februar, mens de ældste måtte vente til maj.

Det skrev vi også om: Uldum skal have ny brugsuddeler, nystartet virksomhed i Aale (Egnens Malerfirma), ny virksomhed i Uldum (Abildgaard Management) og nye ejere af tøjbutikken Louise.

FEBRUAR

Kommunens nye administrationshus i Tørring. Onsdag 27. januar 2021. Foto: Mads Dalegaard

100 kommunale medarbejdere sagde farvel til kommunekontoret i Uldum og flyttede ind i det nybyggede administrationshus i Tørring. På grund af coronarestriktioner stod huset dog halvtomt hen i flere måneder.

Det skrev vi også om: Brug for ny gangbro over Slårup Å/Gudenåen, de bedste lokale vinterfotos, coronahunde er populære.

MARTS

Arkivfoto: Camilla Bo Krefeld

1. marts kunne butikkerne endelig slå dørene op efter flere måneders nedlukning. For tøjbutikken Louise blev det også første åbningsdag med de to nye ejere Sara Rabøl Schulz og Tina Vesterlund ved roret.

Det skrev vi også om Laurits Emanuel vinder Melodi Grandprix, Vagn Rasmussen (tidligere tøjekspedient ved Søiberg) dør, Uldum og Langskov Kirker bygges om, Jan Nordahl sætter byggegrunde i Aale til salg.

APRIL

Arkivfoto: Morten Pape

Fem-årige Mattheo Larsen fra Tørring er en haj til motorcross og har allerede vundet mange konkurrencer.

Det skrev vi også om: Ny frisørsalon i Aale: Hair by Senger, Rask Mølle lukkes ned pga. høj smitte, planer om flere udstykninger i Rask Mølle og Uldum, Bedste-Karen stopper i børnehaven Myretuen, Niels Bredkær-Sørensen fra Lindved El går på pension.

MAj

Livte Emiliah Sommer Aale Hedensted affald

En ny skraldeordning indføres i kommunen. Ordningen får en del kritik, men Livte Emiliah Sommer fra Aale ser frem til at det bliver nemmere at sortere sit affald.

Det skrev vi også om: Jette Kyndesen har 50 års jubilæum på Uldum Apotek, Gademusikfestivallen aflyses for tredje år i træk, Bent Søiberg dør, byggegrunde på Follerupgård i Tørring udstykkes.

Juni

Blomsterhuset Ramdal i Tørring, som er blevet nomineret til detailhandelsprisen Detailprisen 2020 i Hedensted Kommune

Blomsterhuset Ramdal i Tørring vinder Detailprisen 2020 i Hedensted Kommune, få uger senere offentliggør Line Minea Ramdal, at hun overtager en butik i Hedensted, så hun nu har to blomsterforretninger.

Det skrev vi også om: Planerne om et femte punkthus i Tørring sparkes til hjørne, Tørring IF får ny formand, medejer af virksomheden Poiklingo vinder pris, Katharina Albrechtsen skal være blomsterdommer på tv, 90-årige Knud Thomsen er vild med billard, Jeanette Sørensen har succes med TacoBixen og Skægkræ invaderer flere hjem.

JULI

Se Danmark: Heavy på hjemmebane Boring: Karsten Gøeg forelskede sig i metalmusikken som 14-årig, da han købte sin første Metallicaplade. I 30 år har han været trommeslager i metalbandet Kill Trip og er nu med til at arrangere en ny metalfestival i hjembyen Boring. Boringhell Fest vil løbe af stablen 14. august, og som – foruden Karsten eget band - vil have deltagelse af seks øvrige bands fra blandt andet København, Horsens og Göteborg. - Det har trukket en masse interesse fra lokalområdet, og vi har allerede solgt 18 teltpladser. Så vi er godt på vej mod at nå målsætningen om plus 100 gæster, siger metalmusikeren til journalist Nicklas Ansbjerg Nielsen som sammen med fotojournalist Morten Pape fortæller historien om den 45-årige murerarbejdsmands passion. Foto: Morten Pape

Karsten Gøeg inviterer sammen med Mona og Hans Erik Johansen til metalfestivallen BoringHell i den lille bitte landsby Boring ved Rask Mølle. Festivalen, der blev holdt i august, blev en bragende succes og endnu en er planlagt til 2022.

Det skrev vi også om: Betina Nygård Johansen meddeler at hun stopper som forpagter på Tørring Camping ved årsskiftet, Frede Birger Petersen kan helbrede med sine hænder.

AUGUST

Jess Jepsen og Maria og Per Nørskov er blandt de tre nominerede til prisen årets Initiativ, som Hedensted Kommune uddeler til det årlige award-show. De har genstartet U13/U14 fodboldholdet i Tørring IF. Holdet var ellers nedlagt på grund af manglende tilslutning, men det syntes de tre forældre var en skam, så de tænkte ud af boksen og lavede et anderledes fodboldhold, hvor det mere handlede om fysisk grundtræning end om at spille kamp. Foto: Morten Pape

Jess Jepsen, Maria og Per Nørskov er nomineret til og vinder siden prisen for årets initiativ til Hedensted Kommunes award. Trekløveret har genstartet U13/U14 fodboldholdet i Tørring IF.

Det skrev vi også om: Slåning af rabatter, Kojo Musah til Ol, ny forpagter på Åstuen, Ny formand Tørring Borgerforening, torve-springvand bortauktioneres, ny bypark i Rask Mølle indvies.

SEPTEMBER

Uldum Gademusik Festival holder en light-udgave af festivalen på Uldum Stadion, for at vise, at de stadig eksisterer. Foto: Michael Svenningsen

Uldum Gademusik Festival holder en light-udgave af festivalen på Uldum Stadion, for at vise, at de stadig eksisterer. Vejret er desværre ikke med arrangørerne.

Det skrev vi også om: Mette Nybo udgiver bog nummer to, ny systue "Kelidas Verden" i Rask Mølle, YoungTown Lindved indvies, landsbyen Skovby fejrer 100 års jubilæum, Daniel har et sørøverskib i baghaven, Kærhuset i Uldum åbner.

OKTOBER

Arkivfoto: Morten Pape

Gymnasielærer Birte Bengtsson spiller sin sidste ultimateturnering på Tørring Gymnasium, da hun går på efterløn.

Det skrev vi også om: Marianne Thannel (Klippoteket) har 25 års jubilæum som frisør, Jysk-ansatte får stor bonus, varmeværk vil bygge høj tank i Rask Mølle, Louise Stenmann fra Ølholm er blandt kandidaterne til kommunalvalget.

NOVEMBER

Ole Vind, Venstre i valgcafeen på Stjernevejskolen i Hedensted under kommunalvaget 2021. Mandag 15. November. 2021. Foto: Mads Dalegaard

Venstres Ole Vind fra Rask Mølle går sejrrigt ud af forhandlingerne på valgnatten og skal være Hedensted Kommunes nye borgmester.

Det skrev vi også om: Kommunen vil indføre røgfri sidelinjer, Ungt par fra Skovby har succes med at sælge sundt dyrefoder, Rideklub bestyrelse i Uldum trækker sig, Thorkild Sommer har været valgtilforordnet i flere årtier, Tøjbutikken Winnies lukker, ny butik i Tørring: Blåbærgårdens blomster, 50 år med brugs på torvet i Tørring.

DECEMBER

Brudesuiten har fået sit navn efter Jens Jørgen Markussens forældres brudeseng, som står i det værelse. Foto: Morten Pape

79-årige Jens Jørgen Markussen fejrer 25 års jubilæum med bondegårdsferie i Hjortsvang,

Det skrev vi også om: Intet stort juletræ på torvet, RM Spåntagning vinder handicappris, Domea vil nedrive og renovere en række boliger, Campingmutter skal arbejde i Mønsted Kalkgruber, Nye coronarestriktioner får Lindved Sognegård til at aflyse stor julefrokost, Tørring Daghøjskole lukker, Henning har solgt fyrværkeri i 25 år.

Annonce
Tørring Folkeblad

Kom til dobbeltkoncert med Vankelmod og TaLeTid

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Smittetallene stiger igen markant og især hos skoler: - Vi venter hvert minut på at få flere selvtests

Annonce
Tørring Folkeblad

70 år og stadig aktiv elektriker

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Kommune udvider åbningstider markant i flere kviktestcentre

Hedensted/Juelsminde Avis

Tredobbelt brand i weekenden: Både container, skorsten og hjemmebygget sauna stod for skud

Brædstrup Avis

Corona skabte kæledyrs-eksplosion: Travle dyrlæger ansætter ny kollega

Tørring Folkeblad

Gadepræst fortæller om sit arbejde ved kirkecafé

Hedensted/Juelsminde Avis

Smittetallene flader ud, men ligger fortsat højt: 14 sogne stadig helt i rødt

Hedensted/Juelsminde Avis

Klummen: Vi vil gerne have sundhedsråd om modermærker, men ikke om rygning

Annonce