Annonce
Tørring Folkeblad

Tinnet Krat er helt unikt: Naturen skal tiltrække turister og styrke de unge

Tinnetgaard ligger på en bakketop med udsigt til Tinnet Krat. Her finder man et helt særligt naturhistorisk område med et uudnyttet potentiale for besøgene, mener Tinnetgaard Bo- og Erhvervsskole.  Foto: Mette Mørk
- Vi vil gerne have en udveksling mellem gæster og elever, lyder det fra Lone Kaiser, der er forstander og ejer af Tinnetgaard Bo- og Erhvervsskole.
Annonce

Tinnet: Området omkring Tinnet Krat er så unikt, at flere skal opleve området. Samtidig kan mødet mellem gæster udefra og eleverne på Tinnetgaard Bo- og Erhvervsskole være givtigt for alle.

Det mener man på Tinnetgaard, hvor man har et ønske om at intensivere og udbrede planerne om et oplevelseslandbrug.

- Vi mener, der er et uudnyttet potentiale, siger souschef Søren Raffnsøe Hultberg.

I samarbejde med Naturstyrelsen, Vejle Kommune og Destination Hærvejen vil Tinnetgaard promovere området som naturhistorisk perle.


Når naturformidlere snakker om området, går de helt amok, fordi det er så specielt et område.

Søren Raffnsøe Hultberg, souschef


Allerede i dag kan man - når corona ikke som nu spænder ben for det - besøge gården og købe kartofler, æg og lignende ved stalddørssalget. Der er tidligere holdt både høst- og julemarkeder, hvor gården er blevet vist frem, og eleverne har kunnet træne deres sociale kompetencer.

Annonce

Sundt for begge parter

Som udefrakommende er der mulighed for at besøge dyrene på og omkring gården. Blandt andet græsser en del af Tinnetgaards Hereford-kvæg på Naturstyrelsens arealer. På den måde har de to parter allerede indgået et samarbejde, der gavner dem begge. Naturstyrelsen får afgræsset deres arealer uden besvær, og Tinnetgaards kvæg får optimale levevilkår.

I Tinnet Krat finder man udspringene til både Gudenåen og Skjern Å. Det gjorde historisk set området til et knudepunkt for kræmmere, ryttere og andre, der skulle gennem Jylland via Hærvejen, fordi man netop her kunne bevæge sig tørskoet over den jyske højderyg uden at skulle krydse de to åer, fortæller Søren Raffnsøe Hultberg.

- Når naturformidlere snakker om området, går de helt amok, fordi det er så specielt et område, siger han.

Også på det sociale niveau er der fordele ved at åbne mere op, mener Tinnetgaards ejer og forstander, Lone Kaiser.

- Vi vil gerne have en udveksling mellem gæster og elever. Vi tror på, at det er sundt for begge parter, og vi oplever, at folk er tålmodige og forstående, når de kommer og snakker med eleverne, siger hun.

Tinnetgaard Bo- og Erhvervsskoles Hereford-køer flyttes med korte intervaller mellem forskellige græsningsarealer, så græsset ikke bliver bidt helt ned. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Online Tegneskole

Annonce