Annonce
Trekantens Folkeblad

Selv i en coronatid er det ikke jul uden lokalt julebryg

Jens Rasmussen og Martin Pedersen er brygmestre hos Fri Bryg, der har juleøllen Fri Hjul på gaden. Foto: Jørgen Flindt
Fri Bryg har atter sin julebryg på gaden. Og den store to-liters flaske med de gyldne dråber under navnet Fri Hjul er stadig et trækplaster. Trods et noget anderledes år.
Annonce

Børkop: Det er en bock på syv procent, og sådan har det været i fire år nu.

Årets julebryg fra Fri Bryg er tradition, og den er nu blevet frigivet. Traditionen tro.

Men i år er der meget, som ikke er som vanligt. Blandt andet kan man ikke afhente den inde i bryghuset.

- Vi sælger den i porten, for vi kan ikke have så mange mennesker samlet inde, som vi plejer, forklarer Jens Rasmussen, der er brygmester sammen med Martin Pedersen.

Men som sagt. Julebryggen laves der ikke om på.

- Den er ret populær, men den er altså også ret god. Vi ved, vi sælger mindst 100 af dem i dag, og de resterende 800 skal vi nok få solgt i ugerne, der kommer, forklarer han.


Den er ret populær, men den er altså også bare ret god.

Jens Rasmussen, brygmester


Øllene er på flaske, og de er store. Fri Bryg er kendt for sine flasker, der har sin egen voluminøse skønhed og har patentlåg, så øllet kan holde selv efter den første åbning.

Annonce

Salg af fustager

Et andet slagnummer hos det lokale bryghus, der efterhånden har fem år på bagen, er fustager med øl, men i år har det været et vanskeligt marked.

- Da Danmark blev lukket ned i foråret, stod vi der og mærkede et marked, der lukkede ned med et slag. Alle fødselsdagsfester, byfester, konfirmationer og så videre blev aflyst, men langsomt kom der gang i et marked igen, og det lykkedes os da at få alt solgt, siger Jens Rasmussen.

Men det har stadig været et hårdt år.

- Det har det været for alle og bestemt også for os, men vi holder skindet på næsen. Det er noget, vi laver i vores fritid, og vi ønsker ikke et have et stort underskud, men det er vi heldigvis også forskånet for at få, siger han.

Annonce

Juleøl på gaden

Fredag var der så startsalg af julebryggen. Og den er først og fremmest tænkt til at være på flaske. Da julebryggen står for cirka 20 procent af salget, er det et vigtigt salg.

Og øllet sidder lige i skabet, siger de to brygmestre.

- Vi brygger jo i god tid, så julebryggen er brygget lige efter sommerferien. Og det er altid en stor dag, når vi skal finde ud af, om det er lykkedes. Og jeg kan sige det helt sikkert - årets julebryg sidder lige i skabet, siger Jens Rasmussen.

Man kan købe de to liter store flasker med øl hos Fri Bryg hver fredag eftermiddag. Desuden kan den lokale øl købes andre steder, deriblandt købes fra fad i Café Brejning.

Sådan ser den ud i glasset. Julebryggen fra Fri Bryg. Privafoto


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantens Folkeblad

Nyt fra Vejle Kommune

Annonce