Annonce
Trekantens Folkeblad

Simon digter om livet udenfor rammen

Simon B. Hansen har skrevet digte om sine tanker om livet. Og om hvem han egentligt er.
28-årige Simon B. Hansen havde ikke selv set det komme, men det lå derinde og ulmede. Ordene. Digtene. For de får sat system i tankemyldret. Og sat system i rejsen for at finde frem til svaret på, hvem er han egentligt, ham Simon B. Hansen?
Annonce

Børkop: 28-årige Simon B. Hansen kigger ud over Møllesøen. Vinden er kold og hård, men han ænser den ikke rigtig inde bag den varme jakke.

- Man siger, man kan, hvad man vil, men hvis man ikke ved, hvad man vil, kan man så ingenting?, spørger han ud i luften.

Den unge mand fra Andkær, og nu Børkop, er en ung mand med mange tanker, der blander sig et mylder, men han er begyndt at sætte tankerne i system. Få dem ned på papir.

- Det er supergodt for mig at skrive mine tanker ned og omforme dem til digte. Jeg elsker at tænke over ordene. Lege med ord, og give dem den rette mening. Jeg er også begyndt at male malerier. Begge dele er måder hvorpå, jeg kan få mine tanker ud, siger han.


Man siger, man kan, hvad man vil, men hvis man ikke ved, hvad man vil, kan man så ingenting.

Simon B. Hansen


Det er nye tider for ham. Og angstprovokerende at stå her ved kanten af søen og snakke med en journalist.

- Jeg kan godt mærke, at det er vildt grænseoverskridende for mig, at stå frem, men jeg står ved mig selv, siger han.

Annonce

Humor og bajere

Det ikke lige stod i sol og stjerne og måne lysende klart, at han skulle skrive digte og male malerier. Overhovedet ikke.

- Jeg har altid været den glade dreng. Ham der kunne sige en hurtigt joke. Jeg kan huske, at der var en periode, hvor jeg fulgte med i, hvordan stand upper og komikere skruede en vittighed sammen. Jeg lærte, hvordan humoren kan bruges som et godt skjold mod, hvordan jeg egentligt har det. Der var en følsom side af den unge mand, jeg ikke lod skinne frem, siger han.

Han er uddannet mekaniker. Vild med biler og feste. Være ung på den levende måde, som unge nu er.

- Jeg har da også taget min del af dårlige beslutninger i livet, deriblandt tog jeg engang nogle stoffer, og jeg tog dem for at skabe en distance til mig selv. Det kan jeg godt se nu, og det er fortid nu, siger han.

For nok er han ung, men livets store spørgsmål har ingen alder.

- Jeg kommer fra et meget trygt hjem. Hele min familie er fra Andkær, og det har været en meget solid og god barndom i en tryg ramme. Men hvorfor følte jeg ikke, jeg passede ind i den ramme? Hvorfor blev jeg en pleaser, der ikke stod ved, hvem jeg er? , spørger han sig selv om.

Et svar er kommet til ham.

- De helt normale rammer passer ikke helt til mig. Jeg bryder mig ikke om at skulle passe i en kasse, siger han.

Annonce

Den eftertænksomme gut

Men hvad så? Hvem er han så? Han leder stadig efter det. Gennem sine digte. Han er stadig glad for en god joke og hygge sig, men nu er det tid til, at den anden side også skal have lov til at blive hørt.

- Jeg har nok altid været en eftertænksom gut, der ikke gav sig selv lov til at være netop en eftertænksom gut, siger han.

Den slags har en pris.

- Jeg har de seneste par år kæmpet med tankemylder, men jeg kigger de dæmoner i øjnene, og nu prøver jeg på at finde ud, hvad det er, der sker. Man kan sige, jeg er på en dannelsesrejse. Ikke for at blive en anden. Det er ikke det, det handler om. Jeg vil bare finde ud af, hvem jeg egentlig er. Hvad jeg egentligt rummer. Og den rejse er til tider ret skræmmende, men den er også meget interessant, siger Simon B. Hansen.

Simon B. Hansen har skrevet digte om sine tanker om livet. Og om hvem han egentligt er.

Sortseer

Som sortseer, ser og høre jeg alting, men hvis nogen spørg ser jeg ingenting.

Et helt følelsesregister, dog føler jeg kun, at jeg mig selv mister.

Selvrespekt det har jeg ikke haft meget af, siden jeg var knægt, nu forklarer jeg mig i et digt.

Evnen til at stå op for mig selv og sige nej, den tog du med dig.

Tankemylder hoved-reol-opfylder, putter tankerne i kasser sømmer låget fast, SMID VÆK FORSVIND!

Så ikke engang jeg kan finde derind,

Derind hvor livets negative ting og tanker bor, og kun forvirring og tåre de gror.

Det kræver en stærk facade, at gøre folk omkring mig glade, SKYND DIG få dem til at le, ellers vil de den rigtige mig se.

Tårerne og tomheden bag facaden, er ikke noget der kan ses eller mærkes, dette gør desværre at det hele forstærkes.

Er du mon også sortseer? Du hører og ser i hvert fald ikke mig mere...

Et digt skrevet af Simon. B. Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce