Annonce
Ugeavisen Faaborg

Faaborg Hjælper Faaborg: Gårdspladserne gav genlyd af hjemstavnstoner

Per "Hulken" Halken og vennerne i "Løven, Kim og Hulken mæ Ricko" underholdt i Magasingården. Foto: Henrik Poulsen.
De 100.000 kr. for kampagnen er nu geninvesteret i at skabe liv, glæde og omsætning i Faaborg. De sidste penge blev festet op under open by night i torsdags.
Annonce

Faaborg: Kampagnen Faaborg Hjælper Faaborg fik en fin afslutning i forbindelse med Open By Night i torsdags, da lokale musikere indtog tre af de gamle købmandsgårdes gårdspladser og lod dem give genlyd af hjemstavnstoner.


Det var jo en del af konceptet, at vi ville bruge lokale musikere, og det var så fedt at opleve, hvordan de tændte på ideen. Jeg fik ikke et eneste afslag,

Signe Pardorf, Vores Faaborg & Egn


- Megahyggeligt og god stemning, sammenfatter Signe Pardorf, koordinator for "Vores Faaborg og Egn", der fik ovedraget reststakken af hundredkronesedler fra den kampagne, som byens to mediehuse, Ugeavisen Faaborg og Det Rigtige Faaborg, med borgernes hjælp rejste for at puste nyt liv i fællesskabet og omsætningen under coronakrisen.

Daniel og Jessica Barber i Den Voigtske Gård. Foto: Torsten Cilleborg

Det blev til omkring 40.000 kr., som Signe Pardorf omsatte i en folkefest.

- Det var jo en del af konceptet, at vi ville bruge lokale musikere, og det var så fedt at opleve, hvordan de tændte på ideen. Jeg fik ikke et eneste afslag, alle ville være med, nogle måtte endda rykke lidt på ferieplanerne, men det var helt tydeligt, at de så frem til at komme og spille for deres by, og det synes jeg også man kunne mærke på stemningen i gårdene, konstaterer hun.

Stemningen toppede vist nok i Magasingården, hvor publikum oplevede "Posten, Piloten og Pianisten" og "Løven, Kim og Hulken nu mæ Ricko", og mere Faaborg kan det næsten ikke blive.

Bent og Amanda Warncke passede fadølstønden ved "Rus & Riller". Foto: Torsten Cilleborg

De lokale restauratører Linda Stærke fra Magasingården og Christian Stiller fra Hotel Faaborg delte bartjansen, mens det i Den Voigtske Gård, hvor man kunne opleve "Daniel og Jessica Barber" og "Ugl og Fugl", var Bent og datteren Amanda Warncke fra "Rus & Riller", som passede fadøltønden.

I Poul Kinafarers Gård kunne man opleve Adlon-kvartetten og Ida Brinchs kvartet, mens Fruens Vilje sørgede for drikke.

Ida Brinch havde sin kvartet med i Poul Kinafarers Gård. Foto: Torsten Cilleborg

- Jeg har ikke nået at få så mange tilbagemeldinger fra butikkerne om, hvordan festerne påvirkede omsætningen, men jeg talte med mange turister, der var meget glædeligt overraskede over, hvor livlig og hyggelig en by vi har, så mon ikke, vi ser en del af dem igen, spår Signe Pardorf.

Totalt indbragte kampagnen Faaborg Hjælper Faaborg godt 100.000 kr. og hver en krone er nu geninvesteret i aktiviteter i Faaborg.

Ugl & Fugl i Magasingården. Foto: Henrik Poulsen.
Posten, Piloten og Pianisten i Magasingården. Foto: Torsten Cilleborg
Publikum i Poul Kinafarers Gård. Foto: Torsten Cilleborg
Ida Brinch Kvartet i Poul Kinafarers Gård. Foto: Torsten Cilleborg
Jørgen Løve og Ricko Hougaard i Magasingården. Foto: Torsten Cilleborg
Publikum i Den Voigtske Gård. Foto: Torsten Cilleborg
Publikum i Magasingården. Foto: Torsten Cilleborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce