Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

70-årig fødselar er stadig vild med sit arbejde: - Jeg elsker både mine weekend- og nattevagter

Bent Grøn Andersen ved El-Kontakten A/S i Skals. Foto: Jens Ingolf Nørgaard
Bent Grøn Andersen blev efter skoletiden i Ulbjerg tilbudt en læreplads som elektriker i Nr. Rind. For 45 år siden startede han som selvstændig på sin 25-års fødselsdag, og onsdag den 16. september fylder han 70 år.
Annonce

Skals: Bent Grøn Andersen, El-Kontakten A/S, Industrivej 15, Skals, fylder 70 år i morgen onsdag den 16. september. Bent Grøn Andersen er født og opvokset i Ulbjerg, hvor han gik ud af skolen efter 9. klasse. Han blev tilbudt en læreplads hos Nr. Rind El-Forretning og blev udlært. Han aftjente sin værnepligt ved Prinsens Livregiment i Viborg. Her solgte han sine vagter på kasernen og tog i stedet for hjem for at arbejde i weekenden, hvilket gav et pænt tilskud til soldaterlønnen.

Efter soldatertiden tog Bent Grøn Andersen installatøreksamen i Aalborg. På sin 25-års fødselsdag startede han som selvstændig elinstallatør, og nogle få måneder senere afgik hans læremester ved døden. Derved overtog han også denne virksomhed. Senere opkøbte han flere forretninger på egnen og i 1996 også Møldrup Installationsforretning. De forskellige virksomheder blev samlet, og i 2017 flyttede El-Kontakten A/S til industriområdet i den nordlige ende af Skals.

Bent Grøn Andersen har siden 1985 haft en hvidevareforretning i Skals og drev for nogle år siden også tankstation i byen. Fra den 1. januar 2020 solgte han installationsforretningen til BE-Installationer A/S i Viborg, men ejer fortsat både bygninger og hvidevareforretningen. Bygningerne der rummer Ulbjerg Traktormuseum er også solgt videre i dette år, og han ejer et par erhvervslokaler på Brøndumsvej i Viborg.

Annonce

Familie og fritid

Bent Grøn Andersen er gift med Tove. De har døtrene Nana og Helene samt børnebørnene Olliver og Sara. Egentlig har de to privatadresser på Kærbyvej i Skals og på Baldersvej i Viborg, hvor Bent bruger en del tid på selv at renovere boligen. De har sommerhus ved Louns Bredning og har siden 1984 haft en uges ferie hvert år i campingvognen. De sidste femten år har den hvert år haft en plads på Blokhus Bycamping. Han har godt nok jagttegn, men jagten går nu mest ud på at fange muldvarpe.


Jeg har det bedst med en fuld kalender og møder normalt på kontoret fra klokken seks om morgenen til først på aftenen. Jeg er glad for mit job og tager meget gerne selv både weekend- og nattevagter

Bent Grøn Andersen, elinstallatør


Igennem 30 år var han med i bestyrelsen for Skals Sparekasse og efter fusionen i 2013 for Den Jyske Sparekasse. Han er stadig med i repræsentantskabet og i bestyrelsen for Den Jyske Sparekasses Fond, og han er medlem af Prinsens Livregiments Soldaterforening. I en årrække var han valgt til kommunalbestyrelsen i Møldrup Kommune og aktiv i Lions Club i Møldrup.

– Vi har i mange år været med som sponsorer i Viborg Håndbold Klub. Både Tove og jeg er gerne med på lægterne ved ligahjemmekampene i Vibocold Arena. Det er dejligt afslappende både at møde andre med samme interesse og at nyde noget af det mest fascinerende håndbold, der spilles her i landet.

- Det har været 45 dejlige år som selvstændig. Vi har altid haft en fantastisk kundekreds både i by og på land, og jeg håber da at kunne være med i en årrække fremover. Jeg har det bedst med en fuld kalender og møder normalt på kontoret fra klokken seks om morgenen til først på aftenen. Jeg er glad for mit job og tager meget gerne selv både weekend- og nattevagter. Både kunden og jeg selv får en god oplevelse, når en reparation får det hele til at fungere igen, slutter en veloplagt 70-års fødselar. Der er indbudt til åbent hus i Nr. Rind Forsamlingshus fredag den 25. september fra klokken 13.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce