Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Bjerregrav har aktivitet og tilbud til alle aldersgrupper

Inge og Richard Nørlem kan i næste uge fejre 65 års ægteskab. Foto: Jens Ingolf Nørgaard
Inge og Richard Nørlem har siden brylluppet boet og levet i Bjerregrav. Engang byggede de selv deres hus. I dag bor de lige i centrum overfor livsnerven i byen, som er købmanden. I næste uge har de krondiamantbryllup.
Annonce

Bryllupsdag: Inge og Richard Nielsen, Herredsvejen 95A, Bjerregrav, kan torsdag den 16. juli fejre deres 65-års bryllupsdag – krondiamantbryllup. Inge Nørlem, som i dag er 85 år, er født i Vester Tørslev, men familien flyttede til Redsø og hun gik i Valsgaard Skole. Som ung tog hun på et sy-kursus og havde job i en købmandsforretning.

Richard Nørlem er 89 år og stammer fra Hvornum, hvor han som ung arbejdede ved landbruget både hjemme på sin fars gård og hos fremmede. Han kom i smedelære i Suldrup og blev indkaldt som soldat i Randers, og han var dragon uden heste. På grund af krigstrusler blev hans værnepligt forlænget med et halvt år, hvor han var udstationeret i Itzehoe i Tyskland. Han blev herefter færdiguddannet som smed.

Annonce

Medarbejdere på kost

Ricard Nørlem blev smedesvend hos smeden i Bjerregrav. Det var på den tid, hvor man havde en rørtang med på cyklen og blev hejset 60 meter ned i en brønd for at reparere vandpumpen på gårdene. – I 1955 købte vi Bjerregrav Smedeforretning. Vi havde travlt og havde både lærlinge og svende ansat. Det gav også ekstra arbejde til Inge. Medarbejderne var ansat med både kost og logi, som betød, at de både spiste og boede hos os i smedemesterfamilien, samtidig med at vi også selv havde fem børn. Efter atten gode år, kom der så mange krav til papirarbejdet, at vi valgte at sælge forretningen, fortæller krondiamantparret i den flotte villa lige midt i Bjerregrav.

Richard havde taget eksamen på Landbohøjskolen som klovbeskærer og var autoriseret til at ordne klove ved såvel kvæg som ved heste. Han husker især de meget store besætninger på Tjele Gods og på Shell Farm, hvor det tog flere dage at få alle dyrene forsvarligt igennem beskærerboksen. De sidste seks år inden efterlønnen bestyrede han grusgraven hos tagstensfabrikken BC Beton.

Inge har livet igennem gjort brug af sine sy færdigheder fra ungdommens dage. Ud over tøj til børn og børnebørn har hun gennem en lang årrække syet jakker til et væveri. Hun har syet brudekjoler og gardiner og omforandret tøj. I dag har hun en fuldt udstyret systue i villaen, hvor hun syr forskellige ting til salg på blandt andet julemarkeder.

Annonce

Bjerregrav har alt

Inge og Richard Nørlem har som nævnt fem børn, der alle bor indenfor en rimelig radius i det midtjyske. Familien tæller desuden tolv børnebørn og fem oldebørn, og de er alle gode til at besøge og række en hjælpende hånd til krondiamantparret. Inge var i børnenes skolealder valgt til skolenævnet ved Bjerregrav Skole, mens Richard i en lang årrække har taget sig af vandværket. Som pensionist har Richard i ti år været formand for pensionistforeningen og har været valgt til ældrerådet. Det har i flere omgange givet god indsigt i mange ting gennem deltagelse i kurser og arrangementer.

- Det har været enormt godt at bo og leve et langt liv i Bjerregrav. Der er så mange ildsjæle og mange familier med friske børn og unge. Friskolen, idrætsforeningen, borgerforeningen og pensionistforeningen arrangerer alle mange gode ting. Ældrecentret, som blev bygget i 1992, er også et samlende aktiv for byen. Og købmanden er så absolut et kæmpe plus for Bjerregrav. Det værste ved at blive gammel er, at mange venner er gået bort. Livet er jo både glæder og sorger, slutter Inge og Richard Nørlem med et fint udsyn til den frodige have, hvor Richard får god motion og Inge står for de mange fine blomster i krukkerne. Familien samles i Hersom Forsamlingshus for at fejre dagen.


- Det har været enormt godt at bo og leve et langt liv i Bjerregrav. Der er så mange ildsjæle og mange familier med friske børn og unge. Friskolen, idrætsforeningen, borgerforeningen og pensionistforeningen arrangerer alle mange gode ting.

Inge og Richard Nørlem
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
ugeavisen.dk

- Der er ikke noget, jeg ikke tør

Annonce