Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Hænderne under dynen. Du må gerne

pædagog, sexolog og parterapeut Nanna Munch. Klummeskribent ugeavisen Nordfyn.

Det er slemme piger og overliderlige drenge, der rører ved deres kønsdele. Pæne piger og drenge sover med hænderne over dynen.

Hvilket vås. Alligevel er egenkærlighed i form af sex med sig selv blevet gjort til skamme igennem historien.

Frygten for de lidenskabelige følelser, der bobler igennem kroppen på alle kvinder og mænd, er blevet gjort til en synd. Frygten for berøring af ens kønsdele har skabt myter og vandrehistorier, der har skræmt unge drenge og piger fra vid og sans.

Annonce

Men sex med sig selv er langt fra farligt, skamfuldt eller forkert. Hvis alle disse myter og fortællinger var sande, ville vi have en epidemi, hvor 90% af befolkningen blev ramt af spontan blindhed, formindsket hjerne og behårede hænder.

Men selvom disse myter ikke har hold i virkeligheden, sidder følelsen af skam og foragt dybt i manges sind. Selve ordet ”onani” stammer fra den bibelske fortælling om manden Onan, der spilder sin sæd på jorden, da han nægter at gøre sin afdøde brors kone gravid.

Faktisk tilfredsstiller han ikke sig selv, men trækker sig ud, inden han kommer.

Alligevel er hans navn blevet ophav til begrebet ”onani”, altså seksuel selvtilfredsstillelse, og at dét er forbundet med synd.

Så det første trin til at gøre det naturligt og ønskeligt er at give det et andet og bedre navn. For eksempel kan det i stedet kaldes solosex, egenkærlighed eller sex med sig selv. Du vælger selv, hvilket begreb der giver dig den bedste følelse i kroppen.


Så det første trin til at gøre det naturligt og ønskeligt er at give det et andet og bedre navn. For eksempel kan det i stedet kaldes solosex, egenkærlighed eller sex med sig selv. Du vælger selv, hvilket begreb der giver dig den bedste følelse i kroppen.

Nanna Munch


For det er netop det, sex med dig selv skal give dig. Lærer du at blive tryg ved den form for egenkærlighed, vil din krop blive fyldt af fantastiske hormoner. Oxytocin – også kendt som kærlighedshormonet – er en kærlighedskilde, der både er med til at styrke kærligheden til en mulig partner og dig selv. Men det er ikke kun kærlighed, der fylder din krop.

Din hjerne bliver tillige ramt af dopamin, også kendt som lykkehormonet.

Denne lykke vil smitte af på din hverdag.

Som vores kære direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm siger: Sex er sundt. Jeg vælger at forlænge det vigtige udsagn med: Sex med dig selv er endnu sundere.

Du sidder måske nu og rynker på næsen? Men der er noget om snakken.

Sex med dig selv styrker utrolig mange ting for dig og din krops sundhed. Så du må endelig ikke holde dig tilbage grundet skam og skyld.

Hvad er det så, solosex gør ved os, der er så sundt?

1. Ved at sætte fokus på egenkærlighed kan du lære din krop at få en dejlig orgasme. Der er mange, der ikke har oplevet en orgasme. Dette er helt normalt. Men ved at fokusere på denne form for berøring kan du blive tryg og give din krop plads til at mærke denne eksplosion af himmelsk nydelse.

2. Når du får orgasme, styrker du din bækkenbund. En stærk bækkenbund er aldrig en dårlig ting. Det gælder både for mænd og kvinder. Har du en stærk bækkenbund, kan du undgå at blive inkontinent. Du får bedre orgasmer, og du kan holde en flot og stærk rejsning. Hvem er ikke interesseret i det?

3. Solosex skaber lyst, og mere solosex skaber mere lyst. Det er især en god metode for kvinder, der har mistet deres sexlyst.

4. Når vi får en orgasme, bliver kroppen afstresset, vores muskler bliver afslappet, og hjernen holder en pause. Det er faktisk, kroppens naturlige sovemedicin. Men ikke nok med, at det er afslappende. Det er også stressreducerende.

5. Er du kvinde, kan du opleve, at underlivet ændrer sig, jo ældre du bliver. Ved hjælp af egenkærlighed kan du være med til at skabe mere fugt samt bibeholde din elasticitet i vagina. Samleje vil da ikke gøre ondt.

Listen er lang, men kort sagt: Solosex er med til at gøre dig og din krop sund. Og – selvfølgelig nok så vigtigt – denne form for egenkærlighed kan være med til at styrke forholdet til din partner.

Så luk myterne ude. Behold hænderne under dynen, og start med at bevæge dem mod syd ...

Kunne du tænke dig, at jeg besvarer netop dit spørgsmål eller tager fat i et bestemt emne? Så kontakt mig anonymt via min hjemmeside www.nannamunch.dk.

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Bygma Otterup afholdt Store Markedsdag for 20. år i træk

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Umuligt at nå det hele: Sarah og Allan satser 100 procent på webshop og familietid

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Her kan du bade til sommer: Seks strande kan i år hejse det blå flag

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Efter lang tids planlægning: Nyt børnehus skal stå klar i 2023

Ugeavisen Nordfyn

Oksana flygtede med sin mor og 2-årige datter i propfyldt tog: Nu har hun fået arbejde og håb for fremtiden

Ugeavisen Nordfyn

Foredrag om Melby Kirkes klokker

Ugeavisen Nordfyn

Oplev solnedgangen til havs, når Castor kaster anker ved Æbelø

Ugeavisen Nordfyn

Guidet vandretur Bogense - Fogense - Hugget

Ugeavisen Nordfyn

Alder er en trinvis befrielse

Annonce