Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Kandidaten: Enhedslistens golfspillende linedancer

Niels Bjarne Lund har blandt meget andet en fortid, hvor han har været vidt omkring. Blandt meget andet som eksportchauffør og musicalskuespiller på Frøbjerg Baunehøj. Foto: Thomas Gregersen
UgeAvisen Nordfyn har taget en snak og en kop kaffe med de otte spidskandidater til det forestående kommunalvalg. Her kan du møde Niels Bjarne Lund, der står øverst hos Enhedslisten på Nordfyn.

Nordfyn: Kan man egentlig nyde en god dag på golfbanen og være spidskandidat for Enhedslisten - og kan man have vundet DM og deltaget i VM i linedance uden at være særligt pjattet med countrymusic?

Logo til serie om de otte spidskandidater til kv21.


- Hvis man spørger mig, er der ikke noget problem i det. Jeg hygger mig gevaldigt på golfbanen. Jeg er ikke særligt god, men jeg kan godt lide at komme ud i den friske luft, få lidt motion og være sammen med nogle mennesker, der ikke nødvendigvis er ligesom mig selv. Det er meget sundt at omgås med nogen, der ikke mener det samme som en selv, siger Niels Bjarne Lund, der blev fanget af spillet, da den lokale klub havde en hvervedag for snart tre år siden.

Annonce

Hvis man spørger mig, så er der ikke noget problem i det. Jeg hygger mig gevaldigt på golfbanen. Jeg er ikke særligt god, men jeg kan godt lide at komme ud i den friske luft, få lidt motion og være sammen med nogle mennesker, der ikke nødvendigvis er ligesom mig selv. Det er meget sundt at omgås med nogen, der ikke mener det samme som en selv

Niels Bjarne Lund, spidskandidat EL

Der var ikke nogen speciel sag, der fik ham til at melde sig ind i partiet i 2012. Det var faktisk  mest hans kone Hannes skyld.

Niels Bjarne Lund

Født: 30.09.1957.

Født i Sønderborg og er vokset op i Næsby.

Har blandt andet arbejdet som eksportchauffør, kranfører på Lindø og på Dalum Papirfabrik

Gift med Hanne.

Har datteren Majbrit, der bor på Nordsjælland.

Bor på Odensevej i Bogense.

Arbejder som busschauffør ved bytrafikken i Odense.

- Hanne var nok lidt træt af, at jeg godt kunne på at gå og brokke mig en gang imellem. Så hun sagde: Når du altid kæfter sådan op, så meld dig dog ind i et parti og gør noget ved det. Hende har jeg vist været ret heldig med, griner Niels Bjarne Lund.

Han blev født i Sønderborg i 1957, men af fynske forældre, der allerede da han var et halvt år gammel vendte tilbage til den grønne ø i midten.

Siden har han både boet i Næsby, i Svendborg og i Faaborg, men havnede på Nordfyn omkring 1990, da han og familien flyttede til Bogense for at være tættere på sin svigermor.

Det var Niels Bjarne Lunds kone, Hanne, der bad ham om enten at holde op med at brokke sig eller selv gå ind i politik. Det blev den sidste valgmulighed, der fik ham til at tage skridtet. Foto: Thomas Gregersen

- Jeg er nok lidt, det man vil kalde en rastløs type, men det er her i Bogense, jeg har følt mig mest hjemme i mit liv, siger han.

Langt arbejdsliv

Rastløsheden har også ført Niels Bjarne Lund vidt omkring i arbejdslivet, hvor han i en årrække har været på de fleste af de europæiske hovedveje som eksportchauffør.

Det er også blevet til nogle år på Dalum Papirfabrik, kørt som tankvognschauffør med flydende farligt gods, kørt turistbus og arbejdet som kranfører på Lindø.

I dag kører han bus for bytrafikken i Odense.

- Med min alder kunne jeg i princippet sagtens være gået på efterløn, men hvorfor skulle jeg det? Jeg har ikke nogen fysiske skavanker, og hvad skulle jeg dog ellers lave? Skulle jeg pludselig begynde at gå i haven, griner han og slår ud med hånden mod køkkenvinduet, hvor man kan ane noget, som kunne være en reklame for Vild med vilje-kampagnen.

Havearbejde har bestemt aldrig været en favoritbeskæftigelse.

Annonce

En tur i kirken

Niels Bjarne mødte Hanne i 1977, og året efter fik de datteren Majbrit, der i dag bor på Nordsjælland, hvor hun er frisør og billedkunstner. Hun har blandt andet malet flere af billederne i hjemmet på Odensevej i Bogense.

Parret blev i første omgang borgerligt viet på rådhuset i 1986, men på dagen for deres kobberbryllup, gik de en tur til alteret og fik den kirkelige velsignelse.

I 2005 var det Niels Bjarne Lund og Hanne, der var aktive bag dannelsen af den lokale linedance-klub Piece of Cake, og de har i en årrække dyrket dansen på konkurrenceplan.

- Vi har vundet DM flere gange, er blevet nummer fire ved VM og har vundet stævner i både Belgien og i Liverpool. Det er sjovt og god motion - og så er der meget socialt bag selve det at danse, mener Niels Bjarne Lund.

Det er dog ikke countrymusikkens klagende steelguitar, der klinger ud af højttalerne, når han sætter en cd på hjemme i stuen.

- Jeg er meget glad for dansk musik - lige fra Vollbeat til Alberte - og klassisk musik i den lette genre. Vi skal blandt op og høre André Rieu i Herning næste år - og så har jeg da forresten også en kort men glorværdig karriere som sanger i noget, der hed New Alligators, griner Niels Bjarne Lund.

Sangen har han også dyrket i flere musicals på Frøbjerg Baunehøj, hvor han har spillet store roller som Von Trapp i The Sound of Music og cirkusdirektøren Pawnee Bill i Annie Get Your Gun.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Intensiv jagt på dådyr: Ny fredningsafgørelse åbner for jagt på Dræet og Æbelø Holm

Annonce
Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Skulle bare købe en kommode: Nu har Ken været i butikken i 25 år

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Klumme om kærlighedssproget: Tid til hinanden

Ugeavisen Nordfyn

Når ét græskar ikke er nok: Gyldensteen Gods pynter hele Djurs Sommerland op

Ugeavisen Nordfyn

Kendt revy med flere nye kræfter

Ugeavisen Nordfyn

Kandidaten: Klima og biodiversitet bekymrer lægen fra Bogense

Ugeavisen Nordfyn

Efterskoleelever løb over 6000 kilometer på 12 timer: - Stemningen var fandeme fed

Ugeavisen Nordfyn

Vikingehal klar til kunstkursus i ferien

Ugeavisen Nordfyn

Veflinge lagde for med første vælgermøde: Sosu'er, skoler og cykelstier var i fokus

Ugeavisen Nordfyn

300 tons sten på fem dage: - Det er jo ingenting, vi har kun de små maskiner med denne gang

Ugeavisen Nordfyn

Aldersudfordret på tolerancen

Ugeavisen Nordfyn

Kandidaten: Helle blev familiens mønsterbryder

Ugeavisen Nordfyn

To små landsbyer har fundet stor opskrift på fællesskab og bæredygtighed

Ugeavisen Nordfyn

Kandidaten: Enhedslistens golfspillende linedancer

Ugeavisen Nordfyn

Gratis aftensmad og generalforsamling i Hårslev

Ugeavisen Nordfyn

Kandidaten: Anne-Lise slog rødder i Frugthaven

Ugeavisen Nordfyn

Danmarks bedste portrætmaler får fast galleri i Bogense

Ugeavisen Nordfyn

Fem minutter med laser-robot kan lette dit hold i nakken

Ugeavisen Nordfyn

Flensborg kommer til Nordfyn: Sønderjyderne i Morud inviterer til foredrag om byen lige over grænsen

Ugeavisen Nordfyn

Hvordan verden skabte os: Biblioteket anbefaler tre populærvidenskabelige bøger

Ugeavisen Nordfyn

Sjællandske Spiderman sparer Bogense Kirke for mange tusinde kroner

Ugeavisen Nordfyn

Håndværk og skallesmæk: Vikingerne slår lejr ved Glavendrup

Ugeavisen Nordfyn

Arrangør løbet over ende: 80 stande revet væk til nyt tøjmarked og flere er på venteliste

Annonce