Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Fyns Rideudstyr tilbage på hesten: Varerne bliver revet væk under live-salg på Facebook

Mathias Bernt Sørensen er sammen med sine medarbejdere Maria Steen og Anne Fløjborg (th) i gang med at vælge de udsalgsvarer, der skal være med i næste live-salg på nettet. Indtil videre har forretningen tre gange holdt disse videoarrangementer - og det har hver gang været en stor succes med flere hundrede deltagere. Foto: Thomas Gregersen
Mange handlende har under coronarestriktionerne taget de såkaldte live-salgsshows til sig. For Mathias Bernt Sørensen fra Fyns Rideudstyr har ja-tak-tilbud og videoer på Facebook betydet, at han har holdt januar-omsætningen på samme niveau som sidste år. Uden at have fysiske kunder i butikken.

Nordfyn: Siden 2014 har 28-årige Mathias Bernt Sørensen bygget en solid nicheforretning op på Rugårdsvej, hvor han sælger beklædning og udstyr til hestefolket.

Ligesom alle andre detailhandlende blev Fyns Rideudstyr sidste forår ramt af forårets lange nedlukning, så da endnu en coronabølge ramte Danmark i november, stod han og personalet klar med nogle kreative løsninger.

- Der er meget af det vi plejer, vi ikke kan gøre lige nu. Blandt andet har vi normalt Danmarks største salg af brugte sadler, hvor kunderne kan komme og låne en saddel. Det kan vi af gode grunde ikke i øjeblikket, så vi måtte finde på noget andet, fortæller Mathias Bernt Sørensen.

Med kunder i hele landet var hans forretning i forvejen stor på nethandel, men siden nytår er det også blevet til live-salg på Facebook. Det går lige nu så stærkt, at forretningen har haft en januaromsætning, der ligger på højde med sidste år. Og sidste år var endda det Mathias kalder et "kanongodt år".

Annonce

Først til mølle

Konceptet er først til mølle, så når varen vises i videoen, er det med at få sendt sit bud afsted og betale på mobilepay. Ofte når varen kun lige at blive vist på skærmen, inden den er revet væk.

- Ikke alene går det rigtigt stærkt og skaber noget omsætning, men det er også sjovt og giver en god stemning på videoerne. Sidste gang havde vi fundet 100 varer frem til en to timer lang seance og der var kun én enkelt, vi ikke fik solgt. Der var 350 der så med, fortæller Mathias Bernt Sørensen.


Ikke alene går det rigtigt stærkt og skaber noget omsætning, men det er også sjovt og giver en god stemning på videoerne. Sidste gang havde vi fundet 100 varer frem til en to timer lang seance og der var kun én enkelt, vi ikke fik solgt.

Mathias Bernt Sørensen


Anne Fløjborg, Mathias Bernt Sørensen og Maria Steen fra Fyns Rideudstyr. Foto: Thomas Gregersen

I et normalt år ville vinterudsalget i øjeblikket køre med gode tilbud i butikken, så der kunne blive plads til forårets tøj og udstyr. Men nu bruger Mathias Bernt Sørensen og hans ansatte tid på at finde udsalgsvarerne frem og sætte en ekstra god udsalgspris på til livevideoerne.

I løbet af ugen vokser bunken af tilbud på gulvet midt i butikken.

Hvor kunderne normalt kommer fra hele Fyn og Trekantsområdet, er også både Nordsjælland og Skagen med på pakkelisterne, når der skal sendes varer fra nethandlen.

Annonce

Må reservere pakkebure

- Det er blevet så vildt, at vi må ringe til Meny i Bogense og fortælle, at vi kommer med 200 pakker og gerne vil reservere pakkebure, fortæller Mathias Bernt Sørensen.

Live-salg seancerne annonceres på Fyns Rideudstyrs facebookside, hvor forretningen har næsten 9000 følgere.

Næste gang er på søndag den 14. februar fra klokken 19 og bunken af udsalgsvarer vokser dag for dag.

Vinterbeklædningen skal snart afløses af en forårskollektion, så der bliver fundet nogle gode tilbud frem til netkunderne. Foto: Thomas Gregersen

- Den her krise rammer meget skævt og det virker helt åndssvagt, at Bilka kan holde åbent og sælge alle slags varer, mens de små detailhandlende må holde lukket. Vores held handler selvfølgelig også om, at nogle mennesker har flere penge på hænderne, fordi de for eksempel ikke kan komme ud og rejse - og de har mere tid til at dyrke deres hesteinteresse, siger Mathias Bernt Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce