Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Lokale initiativer: Lokalråd har held med at skaffe penge

Kirkestien mellem Skovby Kirke og gadekæret i Kærby skal renoveres, blandt andet til glæde for områdets børn, der får en mere sikker vej til skole, hvis de cykler ad Kirkestien. Her er det formand for Skovby Lokalråd Bente Gregersen. Foto: Betty Rasmussen
Renovering af Kirkestien, oprensning af gadekær og nye borde-bænke sæt er noget af det, som Skovby Lokalråd har fået penge til fra forskellige puljer.
Annonce

Skovby: Om en uge eller to begynder arbejdet med at renovere Kirkestien fra Skovby Kirke til Mosevej/Sandholdtvej i Kærby, og når det er sket, kan områdets børn cykle til skole uden at skulle ud på den stærkt trafikerede Middelfartvej.

Det kan skolebørn og alle andre, der kommer til at benytte stien, takke Skovby Lokalråd for, Lokalrådet har søgt og fået 160.000 kroner fra kommunens anlægspulje til lokale initiativer og har bestilt  JK Byg & Montage til opgaven.

Skovby Lokalråd, der blev dannet i september 2018, har i det hele taget haft en heldig hånd med at søge tilskud fra forskellige puljer og fonde, fortæller formand Bente Gregersen, der opfordrer borgere i Skovby og Guldbjerg sogne til at henvende sig til lokalrådet, hvis de har gode ideer eller problemer, som de gerne vil have lokalrådets hjælp til at løse.

Annonce

Gadekær skal renses

Ud over støtten til Kirkestien har lokalrådet for eksempel også fået penge fra Landdistriktsrådet Nordfyn til fire borde-bænke sæt, hvoraf det ene skal stå ved gadekæret i Tofte og de tre andre formentlig på legeområdet ved Kunstgården i Skovby. Her har lokalrådet også fået opstillet en bålhytte, shelter og en svævebane, finansieret af de 85.000 kroner, som lokalrådet sidste år fik fra landdistriktsrådets pulje til lokale initiativer.

Lokalrådet har også skaffet penge til en oprensning af gadekæret i Kærby, men det må først ske efter oktober og kræver, at jordbunden kan holde til de tunge maskiner.


Den næste hjertestarter skal hænge på Kunstgården.

Bente Gregersen, formand for Skovby Lokalråd


Også hjertestartere har det aktive lokalråd været med til at skaffe til området, og efter den 30. august skulle der gerne være en mere på vej, for planen er at en samle en gruppe indsamlere, der går mindst 15 indsamlingsruter, når Hjerteforeningen holder landsindsamling. De 15 ruter udløser nemlig en gratis hjertestarter.

- Og den skal hænge på Kunstgården, fortæller Bente Gregersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce