Annonce
Ugeavisen Odense

Den røde løber viser vej: Yan fejrer Oscar-nominering i sin restaurant

Pynten er ankommet, de røde løbere er klar til udrulning, og ordrebogen til Xiao Hui Yans Oscar-fest er allerede godt fyldt op. Foto: Kurt Rasmussen
Inden den Danske film Druk skal i vælten ved Oscar-uddelingen i Los Angeles, er der mulighed for at tage forskud på glæderne i Odense, når Oriental Barbecue House inviterer til filmfest.

Slotsgade: En rød løber og et orgie af guirlander, serpentiner, balloner og hvad der ellers hører en fest til, vil søndag pynte op i og omkring Oriental Barbecue House for at fejre, at Thomas Vinterbergs anmelderroste film, Druk, er med blandt Oscaruddelingens pris for bedste internationale film, som bliver afgjort søndag nat dansk tid.


Der er flere, der har tilmeldt sig, og næsten alle har sagt, at de vil møde op i gallatøj

Xiao Hui Yan


- Da vi fik at vide, at vi gerne måtte åbne igen, tænkte jeg at så skulle vi også fejre det, og hvad kunne være en bedre anledning end at hylde dansk films succes op til Oscaruddelingen især nu, hvor biograferne ikke må åbne og fejre den begivenhed, siger Xiao Hui Yan, der er indehaver af den asiatiske restaurant.

Opbakning fra Zentropa

Under ideudviklingen af eventen var det planen, at den del af restauranten, der vil blive klargjort som en speciel Oscar-lounge, skulle udsmykkes med biografplakaterne fra filmen Druk.

- Vi har forsøgt at få fat i plakaterne ved at ringe til forskellige biografer, men de kunne ikke levere nogen, så vi kontaktede Zentropa, der har lavet filmen, og spurgte, om vi måtte købe nogle plakater af dem. De var enormt søde og sagde, at det måtte vi ikke, men de ville gerne sende nogle plakater gratis, fordi vi var så gode til at bakke op om filmen, siger Xiao Hui Yan med et stort smil.

Filmselskabet Zentropa har beredvilligt leveret plakater fra filmen Druk til Oscar-festen hos Oriental Barbeque House. Grafik: Zentropa

Hun har gennem det seneste år kæmpet mod corona-nedlukningen ved at tilbyde takeaway og ser frem til at kunne genåbne restauranten for sine kunder, og filmfesten søndag ser hun helt specielt frem til.

- Der er flere, der har tilmeldt sig, og næsten alle har sagt, at de vil møde op i gallatøj, siger Xiao Hui Yan med et smil og fortsætter.

- Jeg har forberedt en speciel sushimenu, som bliver serveret i restauranten, og jeg er sikker på, at kunderne vil bidrage med det helt store festhumør, siger hun.

Annonce

Takeaway filmfest

Men det er ikke kun restaurantens gæster, der kan deltage i festlighederne.

- Hvis man vil fejre med derhjemme, har jeg også forberedt en takeaway-pakke med samme menu og med guldservietter, konfetti og guldserpentiner, der kommer med i pakken, siger Xiao Hui Yan, der samtidig udlover en lille konkurrence for hjemmepublikummet.

- Tag et foto af jeres egen private Oscarfest og send et billede ind til restauranten, så udlodder vi en vinder, der får en god flaske champagne ved næste besøg i restauranten, lyder opfordringen fra restauratøren.

Arrangementet finder sted i Oriental Barbecue House søndag 25. april fra kl. 17.30 til 19.30. Der er et begrænset antal billetter til rådighed, som sælges efter princippet, først til mølle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Se videoen: Først var Nini irriteret over sin nye bofælle - nu holder hun af andemor og ungerne

Annonce