Annonce
Ugeavisen Odense

Slap af eller få pulsen op: Odenses nye park er ulig noget andet i byen

Et udsnit af Pulsparken som det kunne se ud. Grafik: Juul Frost Arkitekter
Den 24.000 kvadratmeter store "Pulsparken" er en del af områdefornyelsen ’Dit Bolbro’ i Odense og skal fungere som klimatilpasnings- og aktivitetspark med rig mulighed for at få pulsen i vejret.

Bolbro: Hvor i alverden skal den udbrede sig i tætbebyggede Bolbro, tænker du måske og skanner dit indre Bolbro-kort for mulige placeringer.

Men der er skam plads på et areal, der hidtil har været så godt som ukendt for den brede offentlighed. Imellem jernbane, Kløvermosevej og Roesskovvej befinder sig en større græsrektangel og en byggeplads, der nu forsvinder.

Her skal Pulsparken ligge.

Annonce

Det er Juul | Frost Arkitekter, Rambøll Odense og EnviDan, der i tæt samarbejde med Barfoed Group, Odense Kommune og VandCenter Syd, og med inddragelse af borgerne, har tegnet Bolbros nye regnvands- og aktivitetspark.

Parken skal supplere Bolbros øvrige grønne områder og invitere til både afslapning og fysisk aktivitet i upolerede og dynamiske rammer.

Pulsparken er tegnet i forlængelse af boligbebyggelsen Christians Park, der omfatter 10.500 m2 boliger fordelt på 138 lejligheder med grønne fællesarealer mellem husene.

Oversigtskort over Pulsparken. Grafik: Juul Frost Arkitekter

Et boligprojekt tegnet af Juul | Frost Arkitekter for Barfoed Group, der sammen med den nye bypark skal binde Bolbro bedre sammen.

Regnvand og motion

En forudsætning for designet af Pulsparken er, at parken skal være en del af regnvandshåndteringen i Bolbro.

Der er anlagt to regnvandsbassiner, som holder på områdets regnvand og hjælper med at forebygge oversvømmelser. Omkring de to nye regnvandsbassiner anlægges en gangbro med opholdstrappe og et udsigtsdæk, der vender regnvandshåndteringen til et potentiale for ophold og afslapning ved vandet. Overskudsjorden fra udgravningen af søerne får ny værdi som bakker i landskabet, der bidrager til at skabe rumligheder i parken.

Fakta Pulsparken

Pulsparken anlægges i Odensebydelen Bolbro, kun 750 meter fra Odense Centrum:Parken ligger ved hjørnet mellem Kløvermosevej og Roesskovsvej bag den eksisterende bebyggelse Ringparken langs banen.

Parken anlægges i forlængelse af boligområdet Christians Park, der også er tegnet af Juul Frost Arkitekter for Barfoed Group

Arbejdet med regnvandsbassinerne er begyndt i juni og forventes at være færdigt 1. oktober 2021. Anlæg af resten af parken er netop startet. Parken forventes at stå færdig ved udgangen af 2021.

Juul | Frost Arkitekter stiller skarpt på fysisk, mental og social sundhed i planlægning og byggeri: Tegnestuen er aktuelt ansvarlige for det Realdania støttede udviklingsprojekt ’Fremtidens Urbane Sundhedskultur’, der proaktivt skal sikre sammenhængen mellem planlægning og sundhed.

Pulsparken er disponeret med en forhindringsbane og forskellige aktivitetszoner tilrettelagt til forskellige typer af uformel træning samt motion og leg. Den store variation betyder, at parken giver mulighed for fysisk aktivitet af varierende intensitet og varighed og træning af forskellige muskelgrupper og aldersgrupper.

Parkens stiforløb byder på ruter med forskellige perspektiver og oplevelser. Stierne får varierende underlag, der sikrer, at de forskellige ruter henvender sig til forskellige brugere: Her er plads til både gående, løbende, cyklister og rulleskøjteløbere.

Oversigtskort over Pulsparken. Grafik: Juul Frost Arkitekter

- Hos Juul | Frost Arkitekter har vi et holistisk fokus på social, fysisk og mental sundhed. Vores ambition er at parker, natur og grønne områder skal gøre en forskel, uanset om man trænger til en mental pause og ro eller til at få pulsen op, fortæller Line Stybe Vestergaard, partner med ansvar for Landskab og Urbanitet hos Juul | Frost Arkitekter.

Annonce

Rød tråd

Med transformationen fra lukket område til åben park har Juul | Frost Arkitekter stillet skarpt på, at Pulsparken gennem nye kig og forbindelser skal “gøre opmærksom på sig selv”.

Derfor går den røde farve igen som et kendetegn for parken i både inventar, beplantning og i belægningen i form af en forhindringsbane, der er designet som en “rød løber”:

Områdets store træer bevares, men opstammes, og det tætte krat åbnes for at åbne området op. Åbenheden skal i samspil med belysning, herunder intelligent lyssætning, sikre, at alle kan føle sig trygge i parken døgnet rundt.

En varieret beplantning, både på land og i vand, understøtter en mangfoldig biodiversitet og sikrer nye naturoplevelser gennem alle årstider. Ambitionen er en åben og inviterende park, der henvender sig til hele Bolbro.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Nu skal du betale for at parkere flere steder i byen: Se de 11 nye steder her

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Vildt vinderbud i sidste øjeblik: Gammel sponsor sprang alle rammer og vandt ombejlet Høgh-trøje

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Guide: Fem vinter-aktiviteter i Odense

Ugeavisen Odense

Odense-guide: 10 bud på juleaktiviteter for børn

Dalum Hjallese Avis

Populært loppesupermarked vinder pris: Var det noget med en udstoppet gedde eller Royal Copenhagen?

Ugeavisen Odense

Slut med chokolade-overtrukne jordbær i gågaden: - Hvis jeg havde opsagt lokalet for et halvt år siden, havde vi formentligt ikke eksisteret nu

Ugeavisen Odense

- Efterspørgslen har været helt enorm: Slikræven udvider og rykker tættere på centrum

Dalum Hjallese Avis

Far og søn skyder sig vej mod EM

Ugeavisen Odense

Enestående butik åbner i Odense: Styr fremtidens hjem via din smartphone - fik idéen på verdens største elektronikmesse

Ugeavisen Odense

- Det er jo helt sindssygt: Bjarnes auktion til ære for Høgh er gået amok og buddene vælter stadig ind

Ugeavisen Odense

Torben Iversen hedder Andersen til efternavn: - Jeg har jo ikke lyst til at stoppe mit arbejde. For jeg har ingen planer for, hvad jeg skulle lave i stedet for

Dalum Hjallese Avis

Eline vil være kendt for andet end burgere: Lokal café med central beliggenhed vil tiltrække unge som ældre

Ugeavisen Odense

Humor i ørkensandet: Waldorf er tilbage med Knas i Oasen

Ugeavisen Odense

Online auktionshus åbner dørene op: Lauritz inviterer til vurderingsjulestue

Ugeavisen Odense

De varmede gæsterne op: Danmarks Jernbanemuseum satte Best of Odense på skinnerne

Ugeavisen Odense

Lenes Gratisbutik har tomme hylder: - For første gang i flere år har jeg ikke haft nær halvdelen af det, en kunde skulle bruge for at starte et nyt liv

Ugeavisen Odense

Martin havde fire sæt tøj på til Best of Odense: - Jeg vil gerne være ham med det skøre tøj

Ugeavisen Odense

Julemad værksted: Julehygge for børn og bedsteforældre

Dalum Hjallese Avis

Flytter til Lindvedgaard: Hypnose har hjulpet Pernille igennem skilsmisse og livets almindelige op- og nedture

Ugeavisen Odense

Bager From, McDonald's og Søstrene Grene er rejst væk: Tomme butikker præger Odense Banegård Center

Ugeavisen Odense

Se vindernes jubel fra Best of: - Odense er på vej i den rigtige retning - vi er glade for at være en del af rejsen

Ugeavisen Odense

Billedegalleri: Fotos af vindere og publikum, fra den festlige Best of Odense 2021, aften i Odeon

Ugeavisen Odense

Udvikling: Nordens største osteopatklinik åbner i Odense

Annonce