Annonce
Ugeavisen Odense

Waldorf er tilbage med alpehorn

Der bliver øvet på et firestemmigt acapella-kor mens instruktøren følger opmærksomt med. Fra venstre er det Rudy Tom Due, Sara Gadborg, Kasper Møller, Anders Møller og Kjeld Høegh. Foto: Kurt Rasmussen
Juletid er Waldorftid og den tilbagevendende Waldorf’ske teaterforestilling bliver publikum dette år inviteret på en tur til det sydtyske højland tæt ved Tyrol
Annonce

Vestergade: I Teater95b er der fuld gang i prøverne til årets traditionelle juleforestilling med et firestemmigt kor, der synger en dansk tekst på Freude schöner Götterfunken, så englene jubler.

- Ja, vi starter lige med sådan en ømmert i anden akt. Det skal jo være lidt højtideligt, siger Kasper Møller, der vanen tro indtager rollen som omdrejningspunktet, Waldorf, og dette år med titlen, Knas i Alpehornet.

Siden 2013 har Waldorf hersket i Teater95b i ugerne op til jul – stort set med samme besætning med Sara Gadborg og Rudy Tom Due som medskuespillere, Anders Møller på tangenter og kor og Kjeld Høegh til at instruere hele molevitten.

- Det er en føljeton, vi startede for syv år siden, og det er kun settingen der ændrer sig. Vi har været på prærien, på åbent hav, og vi har haft knas i møllen og knas med kronjuvelerne, og figuren Waldorf er altid den gennemgående karakter, siger Kasper Møller.

Annonce

Kernepublikum

Og det er lige før, man kan sige det samme om publikum.

- Der er en meget stor loyalitet. Mere end 50 procent af publikum kommer igen hvert år, siger instruktør, Kjeld Høegh, og forklarer, at publikum som regel har store forventninger.

- Det er et sangshow, og det bruger vi meget krudt på. Det er en meget detaljerig forestilling, lyder det fra instruktøren, der har 24 scener at holde styr på.

- Scenerne er rimelig korte, og vi elsker alle sammen ordspil, men der skal luges ud i det, for nogle gange tager det kreative lidt for meget fart, siger han og fortæller, at sangene er med til at underbygge forståelsen af replikkerne.

- Der findes ikke nogen lignende forestilling i Danmark. Den er unik, siger Kjeld Høegh.

Kasper Møller løfter en flig af forestillingen, hvor en ældre Waldorf kommer til syne. Foto: Kurt Rasmussen

Ifølge programmet skal publikum møde den selvudnævnte verdensmand Waldorf, som byder indenfor på sit Gasthaus, hvor stemningen er i top. Der bliver lukket op for nye sider i den store slægtsbog om familien Waldorf, og det Waldorfske stamtræ forgrener sig endnu en gang og afslører ny og lettere henfalden frugt.

”I år kører vi det ind med lederhosen og tyrolerhat”, lyder det i programmet.

Forestillingen spiller hver dag fra 4. til 12. december i Teater95b i Vestergade 95b.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Hadet har det alt for let

Annonce