Det Lille Vinsalg startede i en lade, rykkede så til Oluf Bagers Gade, og nu flytter butikken ind i Nedergade. Herfra vil to vennepar sælge og servere naturvin. En type vin, som de alle fire har forelsket sig i.
Copy link address
Christina Jacobsen chrja@fyens.dk
Annonce
Del med andre:
Copy link address
-
Bag Det Lille Vinsalg finder man de to par. Fra højre: Thomas Fallemann, Lane Lund, Rikke Paustin og Lars Paustin. Det meste af vinen, som butikken sælger, er hentet hos danske importører. Naturvinsmarkedet i Europa er meget hypet, og de fleste bønder laver ikke store produktioner, derfor har butikken ofte kun få flasker af hver vin. Heldigvis giver udskiftningen mulighed for, at man kan smage mange forskellige vine, fortæller ejerne. Foto: Christina Jacobsen -
Der er mange fordele ved naturvine, mener de fire. Blandt andet oplever de tømmermændene på en anden måde, og så har de flere eksempler på kunder, der ikke blusser op i ansigtet og på halsen af naturrødvin, som de kan gøre af konventionel rødvin. Foto: Christina Jacobsen -
Nedergade var deres drømmeplacering, så de sprang hurtigt på, da muligheden bød sig med Nedergade 22. De glæder sig også til at ligge tæt på Café Sølle, der kun serverer naturvin. For begge par har det været meget ligetil at komme i gang med naturvinen: - Det er nok den tilgang, vi har til tingene. 85 procent af vores husholdning er økokologisk eller biodynamisk, og skal man så sidde og drikke konventionel vin, spørger Lars Paustin. Foto: Christina Jacobsen -
Med naturvine kan der være meget stor forskel på årgangene, fordi det er forholdene i markenrne, der afgører, hvordan vinen bliver. Derfor er det ikke sikkert, at en god naturvin kan fås i butikken det efterfølgende år. Foto: Christina Jacobsen