Annonce
Ugeavisen Øboen

Carsten laver positivt tv fra provinsen: Viser Rudkøbing frem på ny lokalkanal

Carsten Højholt Hansen laver programmer om Rudkøbing til Provins TV, som bliver vist på Kanal Fynboen fra den 1. marts. Foto: Anna Stærbo
Provins TV er navnet på Carsten Højholt Hansens nye program, der bliver vist på Kanal Fynboen. De første programmer handler om Rudkøbing.
Annonce

LANGELAND: Carsten Højholt Hansen brænder for at lave positive historier fra provinsen. Som manden bag TV Sydsjælland har han produceret lokalt fjernsyn i mere end 10 år. I december sidste år flyttede han til Fyn, hvor han har startet Provins TV, der vil blive sendt på Kanal Fynboen.

De første programmer kan ses fra 1. marts og handler om Rudkøbing. Carsten Højholt Hansen er drevet af at vise de positive sider af provinsen, og Langeland virkede som et oplagt sted at starte.

- Sidste år sad jeg og så, hvordan nyhederne sablede alt ned, og Langeland var i hvert fald ikke værd at samle på. Men så tænkte jeg, at det kan simpelthen ikke være rigtigt. Jeg gider simpelthen ikke lave negative programmer, siger han.

Blå bog

Carsten Højholt Hansen er midt i 50’erne. Han har arbejdet som tv- og radiomekaniker det meste af sit liv. Senere i livet begyndte han selv at producere fjernsyn og startede blandt andet TV Sydsjælland.

I december 2019 flyttede han til Odense. Har bor han sammen med sin søn og samlever.

Den 1. marts går han i luften med Provins TV, der bliver sendt på Kanal Fynboen.

Kanal Fynboen kendes også som "Tegnsprogskanalen" og findes typisk på programnummer 98 via en almindelig antenne rettet mod senderen i Tommerup eller Svendborg, mens fælles- og kabel-tv anvender numre i nærheden af 90.

Der udsendes tegnsprog dagligt fra klokken 17 til 21, mens der resten af døgnet vises lokal-tv, deriblandt Sydfyns TV i Svendborg, som startede 1. januar 2020 – og fra 1. marts Provins TV blandt andet med programmer om Rudkøbing.

Annonce

Muligheder på landet

Carsten Højholt Hansen stammer selv fra landet, så det er også der, han ser mulighederne.

- Byerne, ja det er da meget godt – man kan sidde og drikke en kop kaffe eller te, og hvad så? Hvor vil du dyrke alle ting inde i byerne? Ja, du kan få en altankasse, men der er mange flere muligheder i provinsen, siger Carsten Højholt Hansen.

Han har produceret to programmer om Rudkøbing og er i gang med at lave det tredje. Carsten Højholt Hansen har også planer om at lave udsendelser om Lohals og Bagenkop, og han håber, at programmerne kan give turismen på Langeland et nøk op.

- Du kan tage til Skagen eller Nordpolen, men hvorfor ikke tage en tur til Rudkøbing? Der er også noget at se, og det vil jeg gerne vise, siger han.

Annonce

Fjernsyn for voksne

Han har fået en fjerdedel af sendetilladelsen på TV-kanalen Fynboen. En kanal, som ifølge Carsten Højholt Hansen har levet en noget skjult tilværelse, selvom den udsendes gratis via senderne samt findes i alle tv-pakker på fællesantenne og i kabel-tv.

Med Provins TV vil Carsten Højholt Hansen lave fjernsyn til den voksne og ældre generation.

- Jeg er ligeglad med de 25-årige, for de er alligevel ikke interesserede i at se, det jeg laver. Jeg er interesseret i de ældre. Der er ikke nogen, der gider at lave fjernsyn til dem. Men en dag bliver jeg forhåbentlig også selv gammel, og hvis der ikke er nogen, der gider at lave fjernsyn til os, så må jeg jo gøre det selv, siger Carsten Højholt Hansen.

Annonce

Tid til at dvæle

Hans programmer adskiller sig blandt andet fra andre ved at være længere. Der er heller ingen hurtige klip, så seeren får god tid til at dvæle ved billederne.

- Der er rigtig meget ro på. Man får faktisk lov til at høre historierne til ende. Min filosofi er, at der vil være mennesker, som synes, det er interessant, men der vil også være mennesker, som synes, det er uinteressant. Fint nok. Men hvorfor skal dem der synes, det er interessant, snydes hele tiden – fordi der er nogle andre, som hellere vil se X-factor?

Tidligere i sit liv har Carsten Højholt Hansen arbejdet som radio- og tv-mekaniker, hvor han har erfaret, at mange netop har problemer med at se fjernsyn på grund for hurtige klip.

- Jeg har mødt mange, som havde problemer med at se fjernsyn, fordi billederne farede rundt. Hvis man har dårligt syn, så kan det blive en rodebutik af noget, der drøner rundt på skærmen.

Annonce

Direkte tale

Carsten Højholt Hansens programmer adskiller sig også fra mange andre, idet han ikke vil filme folk, der snakker med hinanden. Han foretrækker derimod, at programmernes deltagere taler direkte til skærmen – og dermed direkte til seerne.

- Jeg synes, man skal tale til dem der sidder ude i stuerne. Det kan være, "Frøken Jensens" mand er død, og hun sidder helt alene og ser TV. Derfor laver jeg ikke ret meget tale mellem to personer.

Den 1. marts går Provins TV i luften. Samtidig åbner Carsten Højholt Hansen en ny Youtube-kanal, hvor man udover serien om Rudkøbing blandt andet vil kunne se tidligere serier fra TV Sydsjælland om Præstø og Skælskør.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Kusketræf på Skovsgaard

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Fynsk sanger på Skovsgaard

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce