Annonce
Ugeavisen Øboen

Hundeelsker, fotonørd og lokalpatriot: - Mine hunde er hele min verden

Sandra Musone er freelancefotograf og hundeelsker, og så er hun vild med at bo på Langeland. Foto: Anna Stærbo
Sandra Musone fra Litauen har forelsket sig i Langeland. Her har hun fundet rum til sine hunde og til at dyrke sin passion for fotografi.
Annonce

SIMMERBØLLE: Hunde er menneskets bedste ven. Sådan lyder et kendt ordsprog, som Sandra Musone kan sige med vægt.

Sandra Musone elsker hunde – så meget at hun anset sig selv som ”mor” til fem logrende piger - Josie, Susi, Popsi, Lucy og Luna.

33-årige Sandra Musone arbejder som freelancefotograf. Dermed er hendes hus i Simmerbølle dedikeret til hendes to store passioner - hunde og fotografi.

- Mine hunde er hele min verden. De betyder alt, fordi hunde giver kærlighed, uanset hvem man er, siger Sandra Musone.

De seneste fem år har hun hjulpet forældreløse hunde fra Litauen med at finde et hjem i Danmark. Foreløbigt er det blevet til omkring 30 adoptioner.

Hendes egne hunde har hun også reddet fra gaden, men det har ikke gjort hundene mindre kærlige, mener hun.

- Mine egne hunde har stået i en umulig situation på gaden, men de elsker stadig mennesker, siger Sandra Musone.

Lille sorte Luna, familiens nyeste medlem, blev fundet under en betonblok på gaden i Litauen.

- Hun var tynd og syg, men i dag er hun den sødeste hund i verden. Så for mig er hundene også en inspiration til, hvordan man skal bruge sit liv – at man skal fokusere på i dag og nyde de simple ting i livet.

Annonce

Lokalpatriot på Langeland

Foruden hunde og fotografi har Sandra Musone også en tredje passion - det sted, hvor hun bor.

Sandra Musone flyttede til Langeland fra Odense for fire år siden. Hun havde ledt efter et hjem, hvor der var god plads til hendes hunde, og det fandt hun på Langeland.

- Jeg kunne ikke finde noget sted i Odense, hvor jeg kunne bo med mine hunde. Og hundene er mit alt. Så jeg vil hellere bo på gaden end et sted, hvor jeg ikke må have mine hunde. Men så foreslog min veninde, der bor i Tranekær med sine hunde, at jeg skulle kigge efter et sted at bo på Langeland.

Det viste sig, at der var mange muligheder for at finde et sted at bo på Langeland med plads til alle Sandra Musones hunde.

- Så snart jeg kørte over den bro, var jeg forelsket. Nu kan jeg slet ikke forestille mig at bo et andet sted end på Langeland på grund af naturen, roen og friheden til at have hunde med overalt.

Blå bog

Sandra Musone er 33 år. Hun er tysk statsborger, men er vokset op i Litauen. Hun har boet i Danmark i 14 år. Hun er uddannet inden for marketing, multimedier og digital konceptudvikling.

Hun har boet i Odense indtil for fire år siden, hvor hun flyttede til Langeland. I januar i år har hun købt hus på Langeland i Simmerbølle. Her bor hun sammen med sin kæreste og fem hunde.

Hun arbejder som freelancefotograf og driver en non-profit organisation, der giver forældreløse hunde fra Litauen et nyt hjem i Danmark.

Man kan besøge hendes organisation på www.4belovedpaws.com

Hun er selv lidt af et sprogligt gadekryds og taler både tysk, russisk, litauisk, engelsk og dansk.

- Jeg er en blanding af alt muligt. Min nationalitet er tysk, jeg er vokset op i Litauen, og min far er polsk. De seneste 14 år har jeg boet i Danmark.

Sandra Musone kom til Danmark som Erasmus-studerende. Hun har altid haft en stor interesse for marketing og reklame, og valgte derfor at studere business management på University Collage Lillebælt i Odense.

Sandra Musone er freelancefotograf og hundeelsker, og så er hun vild med at bo på Langeland. Foto: Anna Stærbo

Det var meningen, at hun skulle være afsted i seks måneder, men måneder blev hurtigt til år.

- Jeg blev lidt længere og lidt længere. Det var ikke planlagt, at jeg skulle blive, men jeg har haft det godt her i Danmark. Jeg kan godt lide friheden ved, at jeg kan være, hvem jeg vil – i Litauen ville der være mange flere forventninger til, hvad jeg f.eks. skulle lave.

Annonce

Frihedshungrende freelancefotograf

Igennem årene har hun både arbejdet og studeret. Hun har arbejdet meget med rengøring og blev færdig med at studere for fire år siden og stoppede samtidig med at arbejde som rengøringskone.

- Jeg ville gerne lave noget mere seriøst i livet, og jeg troede virkelig på, at jeg kunne finde arbejde inden for marketing og reklame, men desværre gik jeg som ledig i to år. Men så tænkte jeg på, hvad jeg er god til, og hvad jeg elsker.

For Sandra Musone er det fotografi. Allerhelst i kombination med hunde og dyr, som hun elsker at tage billeder af.

Det lykkedes hende at få drømmejobbet som fotograf i et fotostudie i Odense. Men med tiden savnede hun at have mere frihed som fotograf, og Sandra Musone besluttede derfor at blive freelancefotograf med base på Langeland.

Sandra Musone er freelancefotograf og hundeelsker, og så er hun vild med at bo på Langeland. Foto: Anna Stærbo

Til juli har hun planer om at åbne til eget fotostudie i Rudkøbing. Hendes speciale er at tage billeder af dyr, men hun kan også hyres til at tage billeder af børn, familier og mennesker generelt.

- Jeg kan godt lide at tage billeder, der ikke er for opstillede, og jeg er god til at få mennesker til at slappe af. Men jeg elsker at tage billeder af dyr og børn, fordi de giver så meget af sig selv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Juleudstilling i Nowhuset

Ugeavisen Øboen

7 years of Lukas Graham

Ugeavisen Øboen

Vi skændes så det brager

Ugeavisen Øboen

Min mand er blevet en hus-tyran

Ugeavisen Øboen

Følelser og fornuft

Annonce