Annonce
Ugeavisen Øboen

Så styrer coronaen igen: Men der skal kæmpes videre

Selv om sidste uge bød på masser af andre nyheder, herunder fængselsdommen til tidligere integrationsminister Inger Støjberg i rigsretten, den betingede fængselsdom mod Dan-Bunkerings ejer og direktør, Keld Demant, endeløse beretninger om sex og krænkelser i TV2-systemet og kvindernes VM i håndbold, blev det alligevel - igen, igen, igen - coronaen, der løb med det meste af opmærksomheden.

Mange orker ikke mere, men vi kan jo ikke som strudsen stikke hovedet under jordoverfladen og håbe på, at dårligdommene forsvinder af sig selv. Det gør de desværre ikke...i hvert fald ikke lige nu.

De minutiøse opdateringer af covid-19 og alle dens afskygninger gør så heller ikke situationen bedre. Jeg mindes aldrig at være blevet præsenteret for "væg-til-væg" dækning, når det gælder lungekræft, blodpropper i hjertet, skrumpelever, KOL, og hvad der ellers tager livet af en god del af os danskere. Men når det gælder corona, rapporteres alt ned i mindste detalje. Man kan sågar læse helt nede på sogneniveau, hvor niveauet ligger.

Annonce

Når disse linjer læses, kan en del af indholdet allerede være uaktuelt, og en ny udvikling have taget over. Det eneste, vi med sikkerhed kan regne med, er, at noget vil ske, og at det kan gå lynhurtigt.

Kort før trykstart på denne udgave af Øboen i fredags fortalte statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde, at især kulturlivet står foran ny nedlukning, og at barer og restauranter skal lukke tidligere. De forskellige restriktioner skulle efter trykstart forelægges Epidemiudvalget under Folketinget.

Danmark er intet særsyn, det foregår alle andre steder i verden. Hvis for eksempel en myndig norsk mand eller kvinde har lyst til at drikke et glas øl eller vin ude i byen, så er det i hvert fald ikke i hjemlandet, det skal foregå. Al udskænkning af alkoholiske drikke på barer og restaurationer er nu forbudt. End ikke til et måltid mad får den lov at stå på andet end vand, cola, juice eller noget i den stil.

I andre lande kan man dårligt få lov at stikke hovedet uden for til andet end indkøb af mad og medicin, og alt sker i frygt for, at situationen kommer ud af kontrol, eller måske fordi det er lettere at styre for myndighederne.

Mere bekymrende end selve sygdommen og slingrekursen hos selvsamme myndigheder, der formentlig blot ønsker at tilpasse sig skiftende situationer, er den teknologiske uformåen. Hvis man beder folk gøre noget, nytter det ikke, at "lortet ikke virker" for nu at sige det ligeud.

Min kone og jeg havde for nylig besøg af en veninde fra Århus. I den weekend blev hun inviteret til tredje stik og ville følge myndighedernes kraftige opfordring til at få det taget så hurtigt som muligt.


Så har vi hele spørgsmålet om brancher, der bliver lukket ned. Det er ikke sjovt for en restauratør eller ejeren af et cateringfirma at se julefrokoster blive afblæst i sidste øjeblik.


Hun kom søndag ind på siden med vaccinetider og ventede tålmodigt i godt og vel en halv time. Da hun troede, hun endelig var lukket ind til websiden med datoer og klokkeslæt, fejlmeldte siden, og hun kunne starte forfra. Helt forfra. En ny halv time gik, og så blev hun igen høvlet af.

Da hun alligevel skulle retur til "Smilets by", pakkede hun sammen, satte sig ud i sin bil med sin hund og kørte. Senere på dagen lykkedes det så at skaffe en tid, men hun var ikke alene om denne oplevelse.

Men andre steder i verden ville man nok betragte det som et luksusproblem, og havde myndighederne fra starten været ærlige omkring risikoen for overbelastning af systemerne, ville man nok have taget toppen af ærgrelserne rundt omkring.

Så har vi hele spørgsmålet om brancher, der bliver lukket ned. Det er ikke sjovt for en restauratør eller ejeren af et cateringfirma at se julefrokoster blive afblæst i sidste øjeblik. Eller depotbestyreren, som har sit lager fyldt med fustager med fadøl samt julebryg, som folk ikke har lyst at drikke i januar, selv om øllet intet fejler. Hvad gør man med deres forretning og chancer for kompensation?

Eller stand up-komikerne, musikerne, dj-erne og alle de andre, som må se en mere end propfyldt december i kalenderen forvandlet til nul og nix? Deres regninger forsvinder næppe på samme måde med et fingerknips.

Nå, der er ikke andet at gøre end bide tænderne sammen, bruge sund fornuft og afvente udviklingen. Men det er næppe sidste gang, denne klumme kommer til at handle om corona.Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Ung mand dømt for vold og brandstiftelse efter smøgtrang: Satte ild i gardin på sit eget værelse to gange

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Risbjerg El & Køleteknik snupper Tåsinge-virksomhed: - Nu skulle det være

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Se videoen: Sådan skal du sortere mere af dit affald på Langeland

Ugeavisen Øboen

Øboen mener: Ubehagelige indhug i velfærden på vej

Ugeavisen Øboen

Flere tager turen mellem Langeland og Lolland: Færgerute tæt på at slå sejlivet passagerrekord

Ugeavisen Øboen

Eks-minister skal give råd til Koldkrigsmuseum Langelandsfort: - Sagt lige ud, er det noget af et scoop

Ugeavisen Øboen

Debat: Regeringen svigter Langeland, når Holmegaard fortsat skal bruges til migranter og flygtninge

Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Ugeavisen Øboen

Debat: Det kan ikke være rigtigt, at landbruget får hele skylden for forurening af grundvandet

Ugeavisen Øboen

Uger med den uendelige mandag: Kalenderen taler sandt, man kan lyve i overført betydning

Ugeavisen Øboen

Vaccinationscenter indsnævrer åbningstider: - Det giver ikke mening at have personale stående til ikke at lave noget

Ugeavisen Øboen

Det blev til 300 cykler og 97.200 kroner: Bettina fra Skrøbelev gav en hånd mod kræften, men stopper nu

Ugeavisen Øboen

De prædiker i højtiden: Find din julegudstjeneste på Langeland og Strynø

Ugeavisen Øboen

70 år

Ugeavisen Øboen

Den hårde tid efter henrettelser: Film om barske begivenheder i Bio Langeland

Ugeavisen Øboen

Lone klæder langelændere på: Hun har haft styr på livvidder og tøjsmag igennem 35 år

Ugeavisen Øboen

Debat: En sølle juleglæde

Ugeavisen Øboen

Indskrivning på det kommende skoleår: Leder af langelandsk  friskole anbefaler at gøre det i rigtig god tid

Ugeavisen Øboen

Debat: Lokalpolitikerne skal sætte det sidste punktum

Ugeavisen Øboen

Sjældent syn på Langelands sydspids: Ung stork risikerer iskold død

Ugeavisen Øboen

Brandenborg svarer i debat: Regeringen har foreslået en model for lån i hele landet

Ugeavisen Øboen

Debat: Træerne vokser ikke op i himlen

Ugeavisen Øboen

Efter svær start på voksenlivet og forkerte kammerater: Nu er Nicolai fra Langeland næsten færdig med chaufføruddannelse

Annonce