Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Hans Ruby lukker sin butik i Nygade

Nu går Hans Ruby på pension. Herretøjshandleren har sidste åbningsdag den 30. september. Arkivfoto: peso
Alderen og coronaen får mig til at stoppe nu, siger herretøjshandler Hans Ruby
Annonce

Ringkøbing: Det er en erfaren mand, der den 30. september stopper med at sælge herretøj.

I 1967 kom han i lære hos Nordsmark i Vemb, og bortset fra nogle år i militæret har Hans Ruby solgt herretøj lige siden. Først som ansat, men i 1993 overtog han Fjederholts butik i Nygade.

Nu lægger han så målebåndet fra sig og går på pension.

- Jeg fylder jo 70 år til januar næste år. Jeg havde egentlig besluttet at blive ved til februar, men nu har coronaen fået mig til at stoppe. Den har været hård ved butikken, forklarer Hans Ruby beslutningen om at stoppe nu.

Han skal også gennemgå en knæoperation til oktober.

Annonce

Modne kunder

Han betegner selv sin butik som den voksne mands butik.

- Vi har kunder fra 25 år og opefter. Vi har kunder, der kommer fra Herning og Silkeborg, ja sågar fra Aarhus, så vi må jo gøre noget rigtigt, siger han med et smil.


Det handler om at være ærlig overfor folk. Du skal ikke sælge bare for at sælge. Hellere sige sin ærlige mening til kunden.

Hans Ruby


En af journalistens kollegaer har engang fortalt, at nu tidligere folketingsmedlem Leif Mikkelsen fra Silkeborg er fast kunde hos Hans Ruby.

- Det handler om at være ærlig overfor folk. Du skal ikke sælge bare for at sælge. Hellere sige sin ærlige mening til kunden. "Det sæt duer ikke til dig." Så kommer folk igen. Det er nemmere at holde på en kunde end at skaffe en ny, påpeger Hans Ruby.

Han mener også, at hans varer holder lidt længere, end varerne i nogle af de andre butikker.

Annonce

Altid glad på arbejde

Hans Ruby har altid et smil på læben og er klar til en snak med kunderne.

- Jeg har altid taget glad på arbejde og jeg er altid kommet glad hjem igen. Bare spørg min kone. Jeg er helt afklaret med, at jeg skal stoppe nu. Selvom jeg da godt kan blive lidt vemodig ved tanken om, at der måske ikke længere skal være herretøjsforretning her. Det har der trods alt været siden 1911, påpeger Hans Ruby.

Han havde gerne overdraget butikken til yngre kræfter, men det er ikke lykkedes.

- Jeg kan godt forstå, at de unge synes, at det er for usikkert at starte en butik lige i øjeblikket. De skal jo ikke gå i gang med noget, som de ikke er 100 procent sikre på selv. Det handler jo ikke bare om at passe butikken, der er jo også alt det bagved, siger Hans Ruby.

Det er begyndt at tynde ud i varerne og rabatten bliver fremover større.

- Jeg stopper den 30. september. Skulle folk have lyst til at kigge ind lørdag den 26. september er der kaffe på kandenog et glas vin. så skal alle være velkomne, forklarer han.

Annonce

Mere tid til børnebørn

Sammen med fru Jytte har Hans Ruby en søn på Sjælland og en datter i Ulfborg samt fem børnebørn.

- Nu får jeg bedre tid til at være sammen med mine børnebørn, blandt andet med campingture. Min have trænger også til min fulde opmærksom, og så skal vi måske rejse lidt mere. Min frimærkesamling gennem 60 år skal også have mere opmærksomhed og så skal jeg måske fiske lidt mere, fortæller Hans Ruby.

Han håber også på, at nogen vil have brug for ham et par dage om ugen.

- Det er svært at gå fra 50-60 timer om ugen og så til nul, så måske kan nogen bruge mig, siger han.

Hans Ruby har i flere år været formand for Gågadeforeningen, de butiksdrivende i Nygade. På generalforsamlingen her senere i august skal foreningen så finde en ny formand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Som ung var Jesper Märcher Larsen professionel fodboldspiller. Nu bruger han sin energi på at drive Skousen Invita-butik i Ringkøbing

Ugeavisen Ringkøbing

René Lagoni har været en af hovedkræfterne bag surf-eventyret på Ringkøbing Fjord. Han fik gjort en forretning ud af sin hobby.

Annonce