Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Søren sælger biler ved svigerfar

Søren Madsen er salgs- og indkøbschef i Hydro Autocenter, og han har travlt. For sammen med sin kollega Per Seisbøll, omsætter han halvdelen af varelageret hver måned. Foto: Kaj Poulsgaard
Søren Madsen er uddannet biløkonom. De sidste syv år har han arbejdet ved Autopunkt i Herning. Men siden september har han været salgs- og indkøbschef ved Hydro Autocenter i Ringkøbing - altså hos sin svigerfar Erling Brandt Jensen.
Annonce

Ringkøbing: Søren Madsen har ikke noget let job. Det sørger politikerne for.

- Man skal hele tiden være skarp og oppe på beatet. Afgiftsberegning på brugte biler har aldrig været simpelt, og de nyeste ændringer har ikke gjort det mere enkelt, siger Søren Madsen, der siden 1. september har været ansat som salgs- og indkøbschef ved Hydro Autocenter i Ringkøbing - altså hos sin svigerfar Erling Brandt Jensen.


Man skal hele tiden være skarp og oppe på beatet. Afgiftsberegning på brugte biler har aldrig været simpelt, og de nyeste ændringer har ikke gjort det mere enkelt.

Søren Madsen


For netop Søren Madsen er opgaven dog ikke umulig, idet han har syv års erfaring fra samme job ved Autopunkt i Herning, og fordi han oprindeligt er uddannet biløkonom.

Annonce

Vigtig med erfaring

- Erfaringen kommer mig helt klart til gode. Jeg synes jo også, at det er spændende at arbejde med import og at sælge biler, siger Søren Madsen, der i øvrigt er ud af en bilglad familie, idet hans far også har solgt biler, og hans bror er bilsælger ved Idebiler i Skjern.

Hvordan er det at arbejde for svigerfar?

- Det er rigtig godt. Han var nok også lidt spændt. Men nu kan han og Ryan jo se, at jeg har forstand på det, jeg laver, og der er rigeligt at lave. Vi omsætter cirka halvdelen af varelageret hver måned. Hvis vi skulle sælge ret meget mere, skulle vi have endnu en sælger ansat. Men to, Per Seisbøll og mig, passer godt til vores nuværende størrelse, siger Søren Madsen.

Privat kører han i BMW fra hjemmet i Herning til Ringkøbing. Og det passer faktisk også meget godt til profilen for Hydro Autocenter, der sælger brugte kvalitetsbiler af alle mærker, og gerne fra Tyskland.

- Vi kan mærke, at der er stor interesse for tyske mærker, fordi de har et godt ry og typisk er lidt dyre fra ny af, og der derfor er noget at spare, når de er lidt brugte. Men der findes jo nærmest ingen dårlige biler i dag, hvor bilfabrikkerne samarbejder på kryds og tværs om komponenterne, og vi kan skaffe alle bilmærker. Der er selvfølgelig mange, der kan huske, at vi var Citroën-forhandler tidligere, og derfor kommer efter det mærke, men vi sælger mange andre mærker end dem fra Tyskland og Frankrig, for eksempel Kia og Volvo, og flere har sagt, at det er dejligt, at vi er uafhængige, fordi der ikke er så mange af den slags forhandlere i Ringkøbing, siger Søren Madsen.

Han er glad for at være kommet til en by, hvor kunderne er meget loyale, og Hydro gør meget ud af at servicere de lokale kunder. Men i virkeligheden fylder det lokale marked "kun" 10-20 procent af salget.

Annonce

Skarpe på pris og kvalitet

- Vi er ret skarpe på både kvalitet og priser. Vi holder, hvad vi lover. Et ord er et ord. Derfor har vi et godt ry i markedet, og vores kunder kommer gerne langvejs fra, siger Søren Madsen.

I disse år, er der rigtig meget fokus på el- og hybridbiler. Det afspejler sig naturligivs også i Hydro Autocenters udvalg.

- Vi er i lidt af en brydningstid. Det er naturligvis rigtig spændende som bilsælger. Det er altid godt med udvikling. Lige nu er der en plads i markedet - og købere - til alle typer af biler, både benzin-, diesel-, el- og hybrid-biler, idet de opfylder forskellige behov. Men det bliver spændende at se, hvordan markedet ser ud om nogle år, siger Søren Madsen.

Søren Madsen

Søren Madsen er 35 år. Han stammer fra Skjern og gik på Handelsskolen i Skjern. Efter arbejde i en teleforretning i Skjern, var han i militæret og på en udsending til Kosovo.

Derefter læste han til biløkonom i Silkeborg, og havde læreplads ved Autopunkt i Herning, hvor han også efterfølgende fik arbejde - sidst som salgs- og indkøbschef.

Den 1. september fik han samme stilling i Hydro Autocenter, der ejes af Erling og Ryan Brandt Jensen.

Privat er han gift med Mette Brandt Jensen. Parret, der bor i Herning, har to børn på et og fire år, fritiden går derfor meget med familieliv, hus og have samt lidt motion.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce