Annonce
Ugeavisen Svendborg

Baunbaek bytter butik med kunsthåndværkere

Jesper Lyn Petersen i Baunbaek & Lyn, som til maj flytter fra Brogade til Møllergade. Arkivfoto: Michael Thorbjørnsen
Baunbaek & Lyn i Brogade og de syv lokale kunsthåndværkere i Lokale 40 i Møllergade overtager hinandens lejemål.
Annonce

Svendborg: En mindre rokade i den lokale detailhandel finder til maj sted i Svendborg: Baunbaek & Lyn, specialforretning med salg af blandt andet lædervarer i Brogade 27A, flytter til Møllergade 40, hvor en række lokale kunsthåndværkere siden juni har stået bag Lokale 40 som pop up-butik. Kunsthåndværkerene har efter en succesfuld start fået mod på mere og flytter nu til Brogade.

Baunbaek & Lyn, som siden 2013 indehaves af parret, Lotte Baunbæk og Jesper Lyn Petersen, begrunder flytningen med ønsket om mere plads.

- Vi overtog jo skomagerværkstedet i Brogade og drev de første år forretningen videre som Skoværkstedet, en helt klassisk skomagerbutik, hvor vi lærte håndværket og gjorde os mange erfaringer. For at få mere gang i butikken begyndte vi også at sælge blandt andet lædervarer og hatte, og her begyndte salget at så godt, at vi droppede skoværkstedet for i stedet at fokusere kræfterne på salg af kvalitetsvarer, fortæller Jesper Lyn Petersen.

Annonce

Unikke produkter

Nu har Baunbaek & Lyn fået flere og nye varegrupper ind på hylderne, blandt andet tøj og accersories til til mænd, og derved er pladsen blevet for trang.

- Vi faldt så over lokalet på toppen af Møllergade, hvor en række kunstværkere midlertidigt havde lejet sig ind, og det fik vi så mulighed for at leje.

Lotte Baunbæk og Jesper Lyn Petersen, her til Best of Svendborg, som Baunbaek & Lyn har været nomineret til. Arkivfoto: Knud Mortensen.

- Vi har bestemt været glade for placeringen i Brogade, men vi har brug for flere kvadratmeter, og da der i Møllergade i forvejen findes en række spændende specialbutikker, tror vi på en ny og spændende fremtid her, siger Jesper Lyn Petersen.

Baunbaek & Lyn henvender sig helt bevidst til en målgruppe, som går efter noget unikt. I butikken finder man således lædervarer,  som håndlaves på eget værksted, skindhandsker til både damer og herrer, skohorn i bøgetræ, koste samt børster i alle mulige afskygninger – både dem til skoene og dem til at skrubbe sig på ryggen med i badet. Her er også lædersko, støvler og kameluldstøfler, tasker både til hende og ham, barbergrej, som "rigtige" mænd bruger, håndlavede nøglepunge og bælter i eget design, hatte og sixpence, vinylplader og meget, meget andet.

Annonce

Større udstillingslokale

Da det kom de syv kreative kvinder i Lokale 40 for øre, at deres midlertidige lejemål nu var udlejet til Baunbaek & Lyn, holdt de et hurtigt møde og blev enige om at fortsætte deres samarbejde - og gerne i Brogade, selvom lokalet her er mindre. Udlejeren blev kontaktet, og en aftale hurtigt underskrevet.


Vi har bestemt været glade for placeringen i Brogade, men vi har brug for flere kvadratmeter, og da der i Møllergade i forvejen findes en række spændende specialbutikker, tror vi på en ny og spændende fremtid her.

Jesper Lyn Petersen


- Lejemålet i Møllergade indeholder et større baglokale til værksted, som vi ikke bruger, fordi vi alle producerer vores kunsthåndværk hjemme i privaten. Derfor betyder det ikke så mege, at vi fremover får færre kvadratmeter. Til gengæld får vi et fint udstillingslokale, hvilket er det vigtigste for os, og så glæder vi os til at komme lidt tættere på centrum, fortæller Siff Jensen, en af de syv kunsthåndværkere.

Annonce

Kollegialt netværk

Lokale 40 blev etableret, da Røde Kors lukkede sin genbrugsbutik, og den var lidt af en prøveklud i forbindelse med den første coronabølge. Her blev ellers  planlagte designermarkeder landet over, hvor kunsthånderkere normalt udstiller og sælger, lukket ned, og så var gode råd dyre.

Her  fik smykkedesigner Kamilla Thorsen så den idé til at samle flere lokale kunstnere om en pop-up butik i Svendborg henover sommeren.

- Det blev en pæn succes. Der var jo bare så mange mennesker i byen sidste sommer, og det fik vores nye projekt stor glæde af.  Den gode sommer har givet os mod på at fortsætte vores samarbejde, fortæller Siff Jensen.

Lokale 40 i Mølllergade flytter til maj sin kunst og kunsthåndværk til Brogade. Fra åbningen sidste år ses initiativtagere Kamilla Thorsen gøre butikken klar. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

- Vi har med den fælles butik skabt et kollegialt netværk og fællesskab, vi alle har glæde af, fordi vi hjælper hinanden. Vi har i fællesskab skabt et udstillingsvindue, som gavner os alle, og arbejdsbyrden er til at overse, da vi skiftes til at passe butikken, siger Siff Jensen.

Hun glæder sig med den fysiske butik også over muligheden for en mere personlig kontakt med kunsthåndværkernes kunder, der har taget godt imod tiltaget.

- Vi oplevede sidste år, at der er er mange, der gerne ville støtte de lokale kunstnere, og opbakningen fra lokalmiljøet betyder virkelig meget, forklarer Siff Jensen.

De syv kvinder er: Siff Jensen, botanisk tegning, Nadia Staldgaard, illustrator, Kathrine De Place Bjørn, billedkunstner og keramiker, Ditte Green, smykkedesigner, Kamilla Thorsen, smykkedesigner, Betine Karmark, tekstildesigner, og Maria Solon, lædervarer.

Lokale 40 sælger værker og produkter fra syv lokale kunsthåndværkere. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Siff Jensen undestreger, at det i denne coronatid stadig er muligt at købe kunsthåndværk. Man kan således kontakte kunsthåndværkerne via deres hjemmesider, ligesom varer set i butikken kan udleveres i døren efter aftale.

Et nyt navn til butikken findes i løbet af foråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce