Annonce
Ugeavisen Svendborg

Idræt om dagen - fest om aftenen

Mads Langer er et af mange musiknavne, som giver koncert under landsstævnet i Svendborg til sommer. Pr-foto
DGI og Svendborg Kommune har sammensat et omfattende musikprogram til DGI Landsstævne 2022 under overskriften Idræt om dagen – fest om aftenen.

Svendborg:  Når DGI Landsstævne lægger til kaj i Svendborg til sommer, vil byen blive indhyllet i idrætsaktiviteter af enhver slags, glade mennesker i sportstøj og god stemning. Sædvanligvis er der også et musikprogram til et landsstævne, men som med så meget andet, er musikprogrammet under landsstævnet næste år anderledes. Der er nemlig blevet skruet op for ambitionerne, og på listen finder man store navne som Mads Langer, Lars Lilholt, Tina Dickow, Hjalmer, Pauline, Patina og mange flere.

Fritidskonsulent i Svendborg Kommune, Bjarne Abildtrup, har stået for planlægning og booking af musikprogrammet til landsstævnet:

- Det er helt unik for landsstævnet i Svendborg, at vi, i samarbejde med gode kræfter i DGI, er lykkedes med at sammensætte et så fyldigt musikprogram, som vi er meget stolte af. Vi har prioriteret et varieret program med noget for enhver smag – både for unge og ældre.

Annonce
Lars Lilholt, som var på scenen til landsstævnet i Svendborg i 1994, kommer også til sommerens fest i Svendborg. Foto: Lars Rasborg

- Vi har formået at booke et helt ekstraordinært stort musikprogram, og når startskuddet lyder til sommer, vil man kunne opleve flere end 40 koncerter fordelt på de syv scener, som vil være rundt omkring i byens festivalområder. Og for øvrigt har vi et par yderligere overraskelser i ærmet, fortæller Bjarne Abildtrup i en pressemeddelelse.

Gratis musik for alle

Det er ikke kun glade landsstævnedeltagere, som kan nyde godt af det af stærke musikprogram. Alle koncerter, på nær Carpark North til afslutningsshowet, er gratis for borgere, turister og selvfølgelig deltagere. Og Bjarne Abildtrup opfordrer til, at man benytter sig af de gode tilbud:

- Alle koncerter er gratis. Deltagere såvel som borgere har mulighed for at opleve de store danske musiknavne, som lægger vejen forbi landsstævnet til sommer. Vi håber på den måde at skabe et brag af en folkefest for alle, og ikke bare for deltagerne, uddyber Bjarne Abildtrup.

Annonce

Lokale musikoplevelser

Udover de mere nationalt kendte musiknavne, vil man også kunne opleve lokale musikere og bands på scenerne til landsstævnet – især scenen på Havnen vil danne ramme for store lokale musikoplevelser. I samarbejde med musikforeningen Rytmisk Råstof bliver der arbejdet på at booke en række lokale musikoplevelser. Det lokale musikprogram forventes offentliggjort i løbet af foråret.

40 koncerter

Der er booket omkring 40 koncerter, som vil finde sted over alle fire dage.

Artisterne er: Lars Lilholt, Mads Langer, Tina Dickow, Patina, Hjalmer, Blæst, Pauline, Anne Linnet, Halberg & Friends, Tom Bjerg Band, Lord Siva, Okholm og Pistolerne, 80’erne Lever, Båndsalat, Malte Ebert, Alberte Winding med Band, Sko/Torp, Det Vildeste Band samt Carpark North (som kræver billet, da de er en del af afslutningsshowet).

DGI Landsstævne finder sted i Svendborg d. 30. juni til 3. juli.

Scenerne vil være at finde i festivalzonerne: Stævnecentrum ved Ryttervej, Havnen, Byen på torvet og Ollerup.

Annonce
Ugeavisen Svendborg

William gør en ekstra indsats for naturen: Derfor har han vundet årets biodiversitetspris

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Tolerance og tålmodighed

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Løb for et godt formål

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Erhvervsliv i højt gear

Ugeavisen Svendborg

16 folk-koncerter i udsigt

Ugeavisen Svendborg

Workshop om livsstil, sundhed og åndedræt

Ugeavisen Svendborg

Brevkassen: - Skal vores seks-årige datter have lommepenge?

Ugeavisen Svendborg

Rekordår for Home

Ugeavisen Svendborg

Kærlighed med noget på spil

Annonce