Annonce
Ugeavisen Svendborg

Ingeborg vandt pris for respekt

Ingeborg Alslev fra Ældre Sagen Egebjerg modtager Respek tPrisen for hendes flittige og aktive virke som formand. Det er Anne Katrine Olsen og René Haahr fra Social- og Sundhedsudvalget, der overrækker prisen. Pr-foto
Svendborg kommune uddelte priser til Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde og Ingeborg Alslev fra Ældre Sagen Egebjerg.

Svendborg: Der var bobler, blomster og glade mennesker i byrådssalen i Svendborg onsdag aften, da Frivillig Social Prisen og Respekt Prisen blev overrakt til de to prismodtagere.

Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde modtog Frivillig Social Prisen, og Respekt Prisen gik til Ingeborg Alslev fra Ældre Sagen Egebjerg.

Handicaprådets pris blev også overrakt. Dette stod Handicaprådets næstformand Mette Kristensen for. Handicapprisen gik til Line Lee Jensen for hendes arbejde som tovholder for SIND Fyns Initiativgruppe i Svendborg.

Annonce

Arrangementet blev i følge en pressemeddelelse noget mindre end først planlagt, da Social- og Sundhedsudvalget i Svendborg Kommune besluttede at udskyde fejringen af det frivillige sociale område grundet coronasituationen.

Prisoverrækkelsen stod Anne Katrine Olsen og René Haahr fra Social- og Sundhedsudvalget for.

Handicapprisen gik til Line Lee Jensen for hendes arbejde som tovholder for SIND Fyns Initiativgruppe i Svendborg. Prisen blev overrakt af Mette Kristensen (tv), der er næstformand for Handicaprådet. Line står sammen Christian Ditlev Reventlow, medlem af Handicaprådet.Pr-foto

- Det var en meget hyggelig prisoverrækkelse med glade og stolte prismodtagere. Det er altid en stor fornøjelse at være sammen med frivillige, da man tydeligt mærker deres engagement og oprigtige ønske om at gøre en forskel for andre. Det er vigtigt for os at takke frivillige for det uvurderlige arbejde, de gør. Derfor glæder vi os til at holde den udskudte fejring engang i det nye år, sagde formand for Social- og Sundhedsudvalget, Hanne Klit.

I begrundelsen for indstillingen af Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde til Frivillig Social Prisen stod der bl.a: ”De frivillige i Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde er nysgerrige, nærværende og imødekommende. De har vist, at de kan være den røde tråd i etniske minoritetsfamiliers liv, i deres integration og generelle trivsel".

Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde er et frivilligt tilbud til flygtninge og indvandrere, hvor det tværkulturelle arbejde nedbryder barrierer og skaber større forståelse imellem mennesker. Organisationen og de frivillige arbejder for at fremme mental sundhed og sammenhængskraft i den enkeltes liv samt skabe gode rammer for at fremme ejerskab og deltagelse i samfundet.

Pernille Krohn Juhl Jensen og Angel fra Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde er de stolte modtagere af Frivillig Social Prisen. Det er Anne Katrine Olsen og René Haahr fra Social- og Sundhedsudvalget, der overrækker prisen. Pr-foto

I begrundelsen for indstillingen af Ingeborg Alslev fra Ældre Sagen Egebjerg til Respekt Prisen stod der bl.a: ”Ingeborg Alslev tager mange initiativer for ældre borgere i Svendborg Kommune og er en meget aktiv og flittig formand”.

Line Lee Jensen efter modtagelsen af prisen. Pr-foto

Ældre Sagen Egebjerg arbejder for, at alle voksne, uanset alder, skal have retten til at bestemme over egen tilværelse, have et meningsfuldt liv og mulighed for at deltage aktivt i samfundet. Mange frivillige er engageret i arbejdet med besøgsvenner, søndagscafé, tryghedsopkald og bisidderfunktion.

Prisen – i form af en lille bronzestatuette af den lokale kunstner Sabine Jensen – blev overrakt af Handicaprådet i forbindelse med et mindre arrangement i byrådssalen den 24. november. Pr-foto

Pris til Line og Sind

Temaet for uddelingen af Handicapprisen 2021 har i år været ’Ensomhed – en organisation, forening eller ildsjæl, der har gjort noget særligt for at forebygge ensomhed blandt mennesker med handicap’.

Handicaprådet har fået mange gode indstillinger til prisen, og et enigt Handicapråd har blandt disse peget på Line Lee Jensen for arbejdet som tovholder på SIND Fyns Initiativgruppe i Svendborg – en aktivitetsgruppe for psykisk sårbare og ensomme mennesker, som Line støtter og inspirerer med sin egen historie som afsæt.

Initiativgruppen er i gang med at opstarte og udvikle nye tilbud for mennesker med psykisk sårbarhed og deres pårørende i Svendborg. Formålet er at modvirke den ensomhed og isolation, som præger hverdagen for mange psykisk sårbare. De frivillige i initiativgruppen sætter deres eget præg på aktiviteterne, og de finder i fællesskab ud af, hvilke tilbud de ønsker at starte op. Gruppen samarbejder med Impuls – et kursuscenter og mødested for mennesker, der lever med psykiske og sociale vanskeligheder – og herfra får de gode inputs til, hvilke aktiviteter der er behov for.

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Tolerance og tålmodighed

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Løb for et godt formål

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Erhvervsliv i højt gear

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Charlotte Franke Floradesign flytter: Men inspirationen er stadig den samme

Ugeavisen Svendborg

16 folk-koncerter i udsigt

Ugeavisen Svendborg

Workshop om livsstil, sundhed og åndedræt

Ugeavisen Svendborg

Brevkassen: - Skal vores seks-årige datter have lommepenge?

Ugeavisen Svendborg

Rekordår for Home

Ugeavisen Svendborg

Kærlighed med noget på spil

Ugeavisen Svendborg

Brug byen som klasseværelse: På cykel eller gåben rundt i historien

Annonce