Annonce
Ugeavisen Vejle

Efter dødsfald: Toprestaurant bliver på familiens hænder

Restaurant Lyst, der ligger i Vejle Fjord, forbliver på Kirk Johansens hænder.  Foto: Søren E. Alwan
Morten Kirk Johansens nærmeste efterladte overtager ejerskabet af den spektakulære og anmelderroste Restaurant Lyst, som ligger i Vejle Fjord.

Vejle  I januar sov iværksætteren og restauratøren Morten Kirk Johansen stille ind efter længere tids sygdom, blot 47 år gammel. Nærmest helt frem til sin død brugte Morten Kirk Johansen meget af sin tid på at skabe unikke gæste-og spiseoplevelser på Restaurant Lyst.

Restauranten åbnede for første gang dørene i november 2019 i Fjordenhus, der er tegnet af den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson og hans makker den tyske arkitekt Sebastian Behmann.

En mand med en passion

Selv om restaurantens første år var præget af restriktioner og nedlukninger fortsatte Morten Kirk Johansen med at lede og inspirere arbejdet med at gøre Restaurant Lyst til en totaloplevelse, hvor der sker en konstant udveksling mellem måltidet, naturen og den omgivne arkitektur.


Vi ser det ikke som en forpligtelse men som en mulighed, vi er blevet givet. Omstændighederne er ganske vist tragiske og savnet enormt, men vi har truffet et aktivt valg. Vi udstikker ikke en ny kurs, men forbliver tro mod Mortens ånd.

Marianne Fyhring Johansen.


Morten Kirk Johansens visioner var store og da rejsen først lige var begyndt, var der ingen tvivl hos den nærmeste familie om, at de ville drive Restaurant Lyst videre ud fra samme høje ambitionsniveau - og i Morten Kirk Johansens ånd.

Derfor er Morten Kirk Johansens efterladte hustru, Marianne Fyhring Johansen, indtrådt som aktiv bestyrelsesformand i selskabet bag Restaurant Lyst samt Restaurant Remouladen, som også var i Mortens ejerskab.

Annonce

Fremtiden sikret

Parrets to børn, Marie og Max Kirk Johansen, overtager  ejerskabet af selskaberne, ligesom de også indtræder i bestyrelserne for de to restauranter.

Morten Kirk Johansen blev blot 47 år - men Restaurant Lyst bliver på familien hænder, og vil blive drevet videre helt i Morten Kirk Johansens ånd. Her er han fotograferet ved åbningen af gourmetrestauranten Lyst i Fjordenhus på Vejle Havn i 2019. Foto: Mette Mørk

- Vi ser det ikke som en forpligtelse men som en mulighed, vi er blevet givet. Omstændighederne er ganske vist tragiske og savnet enormt, men vi har truffet et aktivt valg. Vi udstikker ikke en ny kurs, men forbliver tro mod Mortens ånd, hvor forandring og nysgerrighed indtil nu og i al fremtid vil være de styrende værdier hos Restaurant Lyst, forklarer Marianne Fyhring Johansen.

Rundt om personalet

  • På Restaurant Lyst vil det fortsat være Daniel McBurnie, som står i spidsen for køkkenet.
  • Til gengæld er der udskiftning på posten som restaurantchef, hvor Tobias Mørkeberg Nilsson afløser Rasmus Marquart, som har søgt nye udfordringer i USA.
  • Tobias Mørkeberg Nilsson er udlært tjener på Restaurant Herman og har blandt andet en fortid som restaurantchef på Koks og som chefsommelier på Kong Hans. Derudover har han de seneste par år været vinmager hos By Stokkebye.
  • Målet for Restaurant Lyst er fortsat at tiltrække gæster fra hele verden.

De næste par måneder skal ifølge Marianne Fyhring Johansen bruges på at komme endnu tættere på driften.

- Vi har allerede et godt indblik, da vi har fulgt med fra sidelinjen lige siden Morten overtog ejerskabet af Remouladen i 2011 og etablerede Lyst i slutningen af 2019. Nu ser vi frem til at fortsætte den gastronomiske linje og udvikle et godt samarbejde med de rutinerede kræfter i bestyrelsen og vores dygtige personale, siger Marianne Fyhring Johansen.

Derfor har Marianne Fyhring Johansen store forventninger til fremtiden, men hun går også ydmygt til opgaven.

- Restaurant Lyst har fået en fantastisk modtagelse af vores gæster og anmelderne, og da restauranten lukkede ned i december, var ordrebogen godt fyldt.

- På grund af Corona har begyndelsen dog været noget turbulent og reelt har restauranten kun haft åbent i lidt mere end et halvt år. Vi er stadig ved at etablere os som en gastronomisk restaurant, og vi vil i de kommende måneder og år vise omverdenen det fulde potentiale i en restaurant, der konstant er i bevægelse i pagt med naturen – helt i Mortens ånd., siger Marianne Fyhring Johansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce