Annonce
Ugeavisen Vejle

Lars har drevet isbod i Vejles smukkeste have i tre år, men nu er det slut: - Det er ikke med min gode vilje, at vi må stoppe samarbejdet

Ishuset i Skyttehushaven kommer ikke længere til at blive driftet på samme måde som tidligere. Arkivfoto: Flemming Larsen
Det er gået godt for Skyttehuset og den tilhørende isbod siden genåbningen i foråret. Men på trods af ønsket om det modsatte er det ikke længere rentabelt at holde Ishuset åbent i samme omfang som tidligere.

Vejle: Det var en trist Lars Ulrik Pinderup, der søndag langede den sidste is ud over disken fra Ishuset i Skyttehushaven.

De seneste tre år har han stået for driften af Ishuset, men nu er det slut for Lars Ulrik Pinderups vedkommende. Ikke fordi det er gået dårligt med at sælge is. Nej, tværtimod er det gået helt forrygende siden foråret. Både i iskiosken og i Skyttehusets restaurant har der været travlt som aldrig før.

Men for isbutikken bliver det ikke længere med Lars Ulrik Pinderup ved roret. For selvom han gerne vil holde åbent i Ishuset i weekenderne henover vinterhalvåret, har det ikke været muligt for ham at fortsætte driftsaftalen med Søren Riis, som er forpagter af Skyttehuset og Ishuset.

Annonce

- Det er ikke med min gode vilje, at vi må stoppe samarbejdet, lyder det fra Lars Ulrik Pinderup.

Sprunget alle rammer

Driftsaftalen mellem Lars Ulrik Pinderup og Skyttehuset var skruet sådan sammen, at han fik andel i overskuddet fra issalget.

Men den aftale er nu ophørt, efter at Skyttehusets ejer, Vejle Kommune, har påpeget overfor Skyttehus-forpagteren Søren Riis, at hans driftsaftale med Lars Ulrik Pinderup ikke lever op til forpagtningsaftalen med Vejle Kommune.

- Ishuset er en del af Skyttehusets forpagtning, og Søren Riis måtte gerne ansætte en person til at drive Ishuset eller indgå driftsaftale med andre. Men en sådan driftsaftale skal leve op til forpagtningsaftalen. Søren Riis har efterfølgende meddelt os, at driftsaftalen mellem ham og Lars Ulrik Pinderup er opsagt, og at han fremover selv står for Ishuset, forklarer Thomas Frank, stabschef for Kultur & Sundhed i Vejle Kommune.

Ifølge Søren Riis hører det med til historien, at huslejeprisen for Skyttehuset er steget i takt med den stigende omsætning. Det har betydet, at han må prioritere anderledes.

- Vi har haft en fuldstændig fantastisk sommer og har sprunget alle rammer for omsætning i Skyttehuset og Ishuset. Men som situationen er lige nu, er det ikke længere rentabelt at holde åbent i Ishuset henover vinteren. Vi kan ikke have personale til at sidde derovre og kigge, mens vi tonser rundt i restauranten og mangler personale, siger Søren Riis.

Skyttehushaven blev anlagt i 1859 af Vejle Skyttelaug. I 1914 købte Vejle Kommune arealet, der har fungeret som offentlig park siden da. I 2019 blev parken renoveret for 32 millioner kroner. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Han fortæller, at han har forsøgt at finde en anden løsning hos Vejle Kommune, så Lars Ulrik Pinderup kunne fortsætte i Ishuset.

- Jeg kan godt forstå, hvis Lars føler, at det arbejde, han har lagt i ishuset, er hevet væk under ham. Han har gjort det virkelig godt, og derfor syntes jeg, at han fortjente, at vi undersøgte sagen nærmere. Håbet var, at vi kunne blive enige med kommunen om at betale en flad husleje for Ishuset, eller om det var muligt at skille Ishuset ud af min forpagtning, så det kunne lejes ud til en selvstændig forpagter, fortæller Søren Riis.

Annonce

Ingen interesse i nyt udbud

Men hverken det ene eller andet løsningsforslag har givet pote.

- Vi kan ikke lave så store ændringer i forpagtningsaftalen. Man kan godt ændre i nogle mindre detaljer, men at ændre i grundlæggende punkter som huslejen eller en opdeling af Skyttehuset og Ishuset, vil kræve, at vi skal sende det hele i et nyt udbud, forklarer Thomas Frank, stabschef for Kultur & Sundhed i Vejle Kommune.

Det er hamrende træls.

Lars Ulrik Pinderup, tidligere driftsansvarlig af Ishuset

Det møder forståelse hos Søren Riis.

- Jeg har ingen interesse i, at Skyttehuset skal i et nyt udbud. Jeg er selvfølgelig nødt til at følge den kontrakt, jeg har med Vejle Kommune, og jeg synes faktisk, den er helt fair. Det er rimeligt, at min husleje er omsætningsbestemt, for jeg får virkelig en god service tilbage fra kommunen. Vi har en kæmpe park til rådighed, som bliver passet af tre kommunale medarbejdere, siger Søren Riis.

- Og det er klart, at den stigende omsætning også har betydet, at der er kommet flere mennesker i Skyttehuset og i haven. Jo flere mennesker der er, jo større slid er der på faciliteterne, og derfor giver det god mening, at vi skal betale en højere husleje, så der eksempelvis er penge nok til at vedligeholde området, mener han.

Annonce

Hamrende træls

Tilbage hos Lars Ulrik Pinderup er der også forståelse for situationen. Men han kan dog ikke helt skjule sin skuffelse over, at Ishuset ikke kan holde så meget åbent længere.

- Det er hamrende træls. Vi har holdt åbent alle dage fra april til slutningen af september. Henover vinteren har der været åbent lørdage og søndage. Selv på regnvejrsdage har der været åbent. Det ville vi gerne videreføre. Jeg synes, det er så ærgerligt, at åbningstiderne nu bliver reduceret, siger Lars Ulrik Pinderup.

- For et par år siden blev der brugt over 30 millioner kroner på at renovere Skyttehushaven. Særligt efter corona-genåbningen har vi oplevet, at mange flere mennesker mødes i parken. Nu bliver brugen af parken minimeret, fordi der ikke længere er mulighed for at bevare de samme åbningstider i Ishuset, fortsætter han.

Annonce

Telt erstatter ishus til jul

Søren Riis kan godt forstå ærgrelsen fra Lars Ulrik Pinderup, men han understreger, at han ikke selv er utilfreds med situationen.

- Det er ikke kommunens skyld, at det er endt på denne måde. Det er sådan kontrakten er, og vi må bare konstatere, at driften af ishuset simpelthen er for dyr i vinterhalvåret, fastslår Søren Riis.

Til gengæld vil han gerne slå et slag for en anden nyhed, der kan kompensere for den vinterlukkede isbutik.

- Vi opsætter et telt foran Skyttehuset, hvor vi fra 15. november og frem til jul serverer gløgg, æbleskiver, vafler med softice, kaffe, varm chokolade, pandekager og meget mere. Så der bliver altså et væsentlig større udbud end set i Ishuset, siger Skyttehus-forpagteren.

Vi opsætter et telt foran Skyttehuset, hvor vi fra 15. november og frem til jul serverer gløgg, æbleskiver, vafler med softice, kaffe, varm chokolade, pandekager og meget mere.

Søren Riis

Selve Ishuset genåbner 1. april 2021.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Biltest: DS 3 E-Tense er en luksuriøs bybil

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Vil du bo i Vejles midtby? Grønt lys for boligprojekt med 120 lejligheder - gult lys for et mindre byggeri

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Sådan har ingen vist pandemien før: Billeder med masser af dramatik

Ugeavisen Vejle

Her er finalefeltet til Årets Bil: Se hvilke syv biler, der kvalificerede sig

Ugeavisen Vejle

Byrådet sagde ja til at bygge kommunens længste dige: Stor regning sendes videre til sommerhusejerne

Ugeavisen Vejle

Ingen adgang for mænd: Singlekvinder vil spise brunch sammen i ny klub, og det vil de tale om

Ugeavisen Vejle

Har du nerver af stål: Så besøg Dystopias spøgelseshus i kælderen på Det Gamle Rådhus

Ugeavisen Vejle

Midtjyde fandt kærligheden i Vejle: Chris åbner skrædderi i Vestergade

Ugeavisen Vejle

14-årige Freja var ramt af kræft i nyren:  - I år holder hun lysets tale og skal få vejlenserne til lommerne

Ugeavisen Vejle

Kom til halloween i Metodistkirken

Ugeavisen Vejle

Uuuuhyggelige nattevandringer for alle på fredag

Ugeavisen Vejle

Stiller din nabo eller kollega op? Se de 103 kandidater, du kan sætte kryds ved 16. november

Ugeavisen Vejle

Da Gulddreng blev til Malte blev han ramt af en hammer: Men tre steder fandt han roen til at finde tilbage til sig selv

Egtved Posten

Har du årets store juletræ: Så højt skal det være, og Vejle er gået på jagt

Ugeavisen Vejle

Mens vi venter på den nye tyske kansler

Ugeavisen Vejle

Min ven er sin kæreste utro: Han er til helt unge piger

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: I middelalderen lå der en borg på denne plads

Ugeavisen Vejle

Eleverne fra Campus Vejle har styr på "trick n' treat": - Vi har et unikt samarbejde med byens butikker

VEJLE

Se billederne: Show, sjov og sammenhold - cheerleaderne i Vejle har en fest og vil gerne dele den med publikum

Ugeavisen Vejle

Skal dyste om en af branchens mest eftertragtede priser: Topkokke skal nyfortolke kartoflen i konkurrence i Vejle

Ugeavisen Vejle

Det må jeg bare erkende: Jeg er til modeller med kvindelige former

Ugeavisen Vejle

Kan blive tvunget til at droppe Black Friday: Se hvilken speciel branche, der bare er vildt ramt

Ugeavisen Vejle

De fik hver 10.000 kroner: Lions Vejle Munkebjerg uddelte kontanter til to modtagere, og pengene kommer mennesker med særlige behov til gode

Annonce