Annonce
Ugeavisen Vejle

Skoleelever kan blive miniforskere i fritiden

Videnskabsklubben har opstart onsdag den 23. oktober. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
Elever fra 4. og 5. klasse i kommunen får fra næste uge mulighed for at blive klogere naturvidenskaben, når de begynder i Videnskabsklubben med undervisning på Rødkilde Gymnasium.

Vejle: Når 24 skoleelever fra 4. og 5. klasse i Vejle begynder på deres nye fritidsaktivitet efter efterårsferien, er der ikke tale om aktiviteter som fodbold, ridning eller spejder.

I stedet har børnene valgt at bruge deres fritid på at grave sig ned i naturvidenskabens verden. Gennem syv uger skal de arbejde som forskere og stifte bekendtskab med videnskabelige metoder, hypoteser og kritisk tænkning gennem eksperimenter og forsøg. Det skriver Rødkilde Gymnasium og Videnskabsklubben i en pressemeddelelse.

Her fremgår det, at det er første gang i år, at det har været muligt for skoleelever fra Vejle Kommune at melde sig til Videnskabsklubben, som er et gratis fritidstilbud, der har til formål at sprede begejstring for naturvidenskab blandt børn og unge.

Videnskabsklubben

Er en non profit-organisation, som giver børn mulighed for at gå til videnskab i fritiden. Klubben har leg, læring, nysgerrighed, eksperimenter og samarbejde på tværs af aldersgrupper i centrum.

Har eksisteret siden 2014, hvor klubben var tilstede i to byer. I 2019 findes Videnskabsklubben i 14 danske byer, heriblandt Vejle, Fredericia, Aarhus og Randers, og i alt 800 elever får til efteråret lov til at lege med naturvidenskab på et af klubbens hold.

Lange ventelister

Børnene bliver undervist af gymnasieelever, og undervisningen foregår på Rødkilde Gymnasium én eftermiddag om ugen i syv uger. Det er frivillige gymnasieelever, som har meldt sig til at undervise folkeskoleeleverne i enten primatologi, som er læren om menneskeaber og evolution, eller i mikrobiologi, hvor de sammen med de yngre elever kigger på jordens mindste liv gennem mikroskop og forskellige forsøg.

Forløbene i Videnskabsklubben er udviklet af danske forskere og baserer sig på den nyeste forskning inden for hvert emne. Undervisningen på Rødkilde Gymnasium kører hver onsdag fra klokken 16 til 17.30 og har opstart den 23. oktober.

Man kan læse mere om fritidstilbuddet og tilmelde sig det via videnskabsklubben.dk.

Ifølge pressemeddelelsen er der i øjeblikket lange ventelister på holdene til både 4. og 5. klasse i Vejle til at blive såkaldt "miniforsker" i Videnskabsklubben.

/gurpe

Annonce
Ugeavisen Vejle

Her er gaden, som de forretningsdrivende vil gøre gul: 'Vi må ikke undervurdere tourens Vejle-besøg'

Annonce
Ugeavisen Vejle

Annette vil sælge butikken i Foldegade: Tiden er kommet til, at hun selv skal være skabende - på to forskellige måder

Annonce
Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: På opdagelse i grænselandet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Stort hotel i Vejle udvider for tocifret millionbeløb: 'Det kunne ikke have ladet sig gøre uden vores medarbejdere'

Ugeavisen Vejle

Hænger 150 store, gule cykler op i gågaden: 'Det kommer til at se ret massivt ud'

Ugeavisen Vejle

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: 'Vildt at kombinere moderne japansk stål med gamle romfade' - Stjernekok kiggede forbi og skar lækker menu til

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Postdiligencen foran Vejle Posthus

Ugeavisen Vejle

En fed bybil: Jeg er helt elektrisk over modellen fra MG - det trods vognens mangel på udholdenhed, når det gælder rækkeviden

Ugeavisen Vejle

Succesfuld møbelsnedker får udstillingsvindue i Kirkegade: Thomas er vild med duften af træ. 'Siden jeg var barn har det siddet dybt i mig'

Ugeavisen Vejle

Maden i mit liv: Opskriften på en smovset grøntsagslasagne

Ugeavisen Vejle

Se billedet: De byggede et stort Eiffeltårn - i ren chokolade

Ugeavisen Vejle

Tour-personlighed tester det, vi alle ser frem til: Du kommer til at møde en broget flok i stram lycra

Ugeavisen Vejle

Ikke kun til gravøl: Bryggeri er brændt inde med masser af øl - nu kan du hente dem til en tredjedel af prisen hos Vejle Boldklub

Erhverv

Placeringen er afsløret: Her kan du komme til at se den nye Tour de France-skulptur, som er skænket til Vejle af en række erhvervsfolk

Annonce