Annonce
Ugeavisen Vejle

Skoleelever kan blive miniforskere i fritiden

Videnskabsklubben har opstart onsdag den 23. oktober. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
Elever fra 4. og 5. klasse i kommunen får fra næste uge mulighed for at blive klogere naturvidenskaben, når de begynder i Videnskabsklubben med undervisning på Rødkilde Gymnasium.
Annonce

Vejle: Når 24 skoleelever fra 4. og 5. klasse i Vejle begynder på deres nye fritidsaktivitet efter efterårsferien, er der ikke tale om aktiviteter som fodbold, ridning eller spejder.

I stedet har børnene valgt at bruge deres fritid på at grave sig ned i naturvidenskabens verden. Gennem syv uger skal de arbejde som forskere og stifte bekendtskab med videnskabelige metoder, hypoteser og kritisk tænkning gennem eksperimenter og forsøg. Det skriver Rødkilde Gymnasium og Videnskabsklubben i en pressemeddelelse.

Her fremgår det, at det er første gang i år, at det har været muligt for skoleelever fra Vejle Kommune at melde sig til Videnskabsklubben, som er et gratis fritidstilbud, der har til formål at sprede begejstring for naturvidenskab blandt børn og unge.

Videnskabsklubben

Er en non profit-organisation, som giver børn mulighed for at gå til videnskab i fritiden. Klubben har leg, læring, nysgerrighed, eksperimenter og samarbejde på tværs af aldersgrupper i centrum.

Har eksisteret siden 2014, hvor klubben var tilstede i to byer. I 2019 findes Videnskabsklubben i 14 danske byer, heriblandt Vejle, Fredericia, Aarhus og Randers, og i alt 800 elever får til efteråret lov til at lege med naturvidenskab på et af klubbens hold.

Annonce

Lange ventelister

Børnene bliver undervist af gymnasieelever, og undervisningen foregår på Rødkilde Gymnasium én eftermiddag om ugen i syv uger. Det er frivillige gymnasieelever, som har meldt sig til at undervise folkeskoleeleverne i enten primatologi, som er læren om menneskeaber og evolution, eller i mikrobiologi, hvor de sammen med de yngre elever kigger på jordens mindste liv gennem mikroskop og forskellige forsøg.

Forløbene i Videnskabsklubben er udviklet af danske forskere og baserer sig på den nyeste forskning inden for hvert emne. Undervisningen på Rødkilde Gymnasium kører hver onsdag fra klokken 16 til 17.30 og har opstart den 23. oktober.

Man kan læse mere om fritidstilbuddet og tilmelde sig det via videnskabsklubben.dk.

Ifølge pressemeddelelsen er der i øjeblikket lange ventelister på holdene til både 4. og 5. klasse i Vejle til at blive såkaldt "miniforsker" i Videnskabsklubben.

/gurpe

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Nøgne værker i Havnegade

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jacob Bank bliver professionel

Ugeavisen Vejle

Tag på snapse-urtetur på heden

Annonce